Žabovřesky jako první na jaře obraly o body suverénní Týn B


Branky


16. J. Horský , 62. J. Horský - 79. D. Brom (p.) , 88. D. Brom
0

Čtvrtý tým tabulky Žabovřesky, hostily na svém hřišti vedoucí tým tabulky Týn B. Domácí hráči, kteří minulé kolo prohráli na hřišti Mokrého 1:0, chtěli potrápit dosud s lehkostí hrající Týn B. Hosté přijeli k zápasu uvolnění. Minulé kolo si doma s chutí zastříleli v derby s Koloději a svou vítěznou šňůru osmi zápasů, chtěli prodloužit na horké půdě Žab.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žabovřesky byly lepším týmem a po zásluze šly do šaten s jednobrankovým náskokem

Týnské béčko jelo k utkání v hodně oslabeném složení, stále chyběl zraněný Jaroslav Brom, navíc k němu přibyl nemocný Vanda a scházeli také Fara a Příhoda. Aby toho pro hosty nebylo málo, s řadou absencí se musel vypořádat také A-tým FK Olympie, který si k souběžně hranému zápasu I.A třídy ve Vodňanech z béčka vypůjčil Lukeše a dorostence Illeho s Liškou. Trenér Týna Klička musel kouzlit se sestavou, stoper a kapitán Jaroslav Kunc hrál ve středu zálohy, obvyklý útočný žolík Planko hrál předstopera a v útoku nastoupil Leoš Valenta, který naposledy hrál poslední podzimní kolo. Týnské béčko se na hřišti dlouho rozkoukávalo a domácí byli v úvodu výrazně lepší. Už v 16. minutě šly Žabovřesky do vedení, když se týnští obránci Šebesta s Vlkem spoléhali jeden na druhého, zaváhal také brankář Valtr a Horský toho dokonale využil – 1:0. Olympie hrozila spíše jen z protiútoků, jeden z nich v 25. minutě mohl gólově zakončit Valenta, počínal si však poměrně laxně a brankář Mádl jeho slabou střelu chytil. Domácí brankář se zaskvěl také v 45. minutě, kdy na něj sám postupoval D. Brom, jeho pokus o Kličku však Mádl výborně přečetl. Domácí tým si do kabin nesl zasloužený jednogólový náskok.

Ještě minutu před konce vedli domácí o dvě branky, ale závěrečné drama přineslo dělbu bodů

Hned v úvodu druhé půle mohl být rozdíl ve skóre dvojnásobný, domácí Lapeš však ve vyložené šanci selhal. Postupem času se začalo hrát nahoru dolů, záložníci obou týmů mysleli spíše na ofenzivu a k vidění tak byla spousta šancí na obou stranách. Především domácí několikrát nedokázali dotáhnout nadějná přečíslení. V 62. minutě se podruhé prosadil důrazný útočník Žabovřesk Horský, který opět předskočil Šebestu a tvrdou ranou na přední tyč propálil Valtra – 2:0. Domácí chtěli utkání už „nějak“ dohrát, polevili především v defenzivě a to se jim zle vymstilo. V 89. minutě domácí obránce naprosto netakticky fauloval ve vápně Daniela Broma, který šel s míčem od branky a sudí Šafránek nařídit penaltu. Sám faulovaný ji ranou po zemi k pravé tyči proměnil a ze zápasu bylo najednou drama – 2:1. Olympie vycítila šanci a v 95. minutě svou remízovou touhu proměnila ve skutečnost. Rohový kop propadl k obránci Sekyrovi, ten vyškolil dva domácí obránce, přistrčil míč Danielu Bromovi, který se perfektně zorientoval a lahodnou placírkou a la Thierry Henry poslal balon přesně k tyči – 2:2. Závěrečná nastavená minuta už nepřinesla nic a domácí Žabovřesky tak z jasně vyhraného zápasu braly jen bod. Naopak Olympie bod rozhodně získala a kvůli dalšímu zaváhání Lipí může už v příštím kole doma slavit postup do okresního přeboru.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (hráč): "Přijel k nám tým, který je v tabulce na prvním místě, takže jsme si říkali, že to bude určitě těžký zápas. Ale nebylo to tak zlé. První poločas, se odehrával poklidný zápas, šance byly na obou stranách, hosté hrozili jen z brejků, jinak nic v první půli nevymysleli. Bylo to možná tím, že jim chyběli čtyři hráči ze základu. My jsme alespoň jednu šanci proměnili po zaváhání hostující obrany, která si v zadu dávala přednost, které využil svým důrazem Jan Horský a v klidu zakončil. Druhý poločas jsme mohli hned po přestávce navýšit na 2:0 ale Jan Lapeš sám před brankářem selhal. Pak se párkrát vytáhl náš gólman, který zlikvidoval pár samostatných úniku hostujícího týmu. V 70. minutě zase svým důrazem vybojoval míč Horský a pěknou střelou zvyšoval na 2:0. Zdálo se, že už se zápas v klidu odehraje, ale opak byl pravdou. Pět minut před koncem zápasu piskl rozhodčí penaltu, kterou Týn proměnil a vycítil šanci vyrovnat zápas. To se jim podařilo asi tak v 96. minutě. Nikdo nechápe, proč rozhodčí nastavovat tolik minut, ale jinak to byl pěkný fotbal."

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (záložník): "Věděli jsme, že v Žabovřeskách nás čeká těžký zápas, považuji je za jeden z nejlepších týmů soutěže. Utkání nám navíc zkomplikovala řada absencí, sestava tak byla velmi neobvyklá. Museli jsme dokonce povolat i dva hráče „ve výslužbě“ – Leoš Valenta nastoupil v základu v útoku, Lukáš Nikl šel na hřiště jako žolík na posledních 20 minut a ani nebylo znát, že už přes rok nehraje. Domácí si šli pro vítězství, zaslouženě vedli a my už jsme utkání za stavu 2:0 vzdali. Záložníci se nevraceli, na naši obranu se valily útoky, a kdyby Žaby daly třetí gól, bylo by hotovo. To by asi bylo i tak, nebýt naprosto hloupého penaltového zákroku domácího obránce, který nás vrátil do hry. V hektickém závěru jsme šťastně vyrovnali, když ve vápně bylo snad všech 22 hráčů, ale bráchův čistý průstřel si cestu do sítě našel. Domácí se zlobili, že sudí dlouho nastavoval. Přesný čas bohužel nevím, faktem je však to, že si Žabovřesky měly své vítězství zkušeně ohlídat. Bod bychom brali i před zápasem, teď jej bereme dvojnásob."



Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠAFRÁNEK Josef - KANTOR Tomáš (N), KLIČKA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.