2:1
(2:0)
75. P. Arendáš (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2016 16:00

16.kolo, Moravskoslezský | Opava | IV. třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Cenná výhra Štáblovic


Branky


0

V 16. kole IV. B třídy přivítaly, na domácím hřišti doposud neporažené Štáblovice, ambiciózní celek z nedalekých Chvalíkovic. Již předzápasový pohled na tabulku napovídal, že by se mohlo jednat o zajímavou fotbalovou bitvu, aktuálně druhého celku s třetím. Favorizovaným mužstvem utkání byly bezesporu Chvalíkovice, které si po podzimní části dokázaly nastřádat na Štáblovice sedmibodový náskok a stále udržují naději na postup, kdy na vedoucí Slavkov ztrácejí pouhé 3 body. Aby domácí drželi alespoň teoretickou vidinu kontaktu o boj se špicí, a také hnáni motivací vrátit soupeři podzimní porážku 4:0, musely „Štábky“ bezpodmínečně vyhrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Štáblovice rozhodly v prvním poločase

Střízlivý začátek utkání se nesl v duchu vzájemného oťukávání se obou týmu. Hra se odehrávala spíše ve středu hřiště, držení míče bylo, po řadách nepřesností hráčů obou celku, vyrovnané. Prvními, kdo si dokázal vytvořit kloudnější akci, byly domácí, kteří však opakovaně nedokázali seřídit svá mířidla a tím i trefovat zařízení. Hráči Chvalíkovic, se ze středu hřiště, snažili dlouhými centry za obranu, vybízet technicky velmi zdatného Pekárka. Jejich snaha, však převážně končila na hlavách urostlých stoperů. V 7. minutě, po stříleném centru aktivního Durčáka z pravé strany, se na hranici malého vápna, nejlépe zorientoval Konvička, kdy mířenou hlavičkou do protipohybu brankáře Arendáše, poslal domácí tým do vedení 1:0. Brankou nabuzení domácí začali více kombinovat po stranách hřiště, a tím získávat územní převahu. Ovoce přinesla 13 minuta. Po minele Chvalíkovického Stoschka na půli hřiště, zatáhl po pravé lajně Urbanský balón k rohovému praporku, kde se zbavil stínujícího obránce a ukázkovou nahrávkou po zemi vybídl útočícího Častulíka ke skórování. Ten se svou šancí naložil s klidem ledového střelce - placírkou k levé tyči nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci - 2:0. Doslova opaření hráči Chvalíkovic očividně nehodlali sklopit zbraně. Zařadili na vyšší rychlostní stupeň a do konce poločasu, až na malé výjimky, již prakticky nepustili hráče Štáblovic na svou polovinu hřiště. I přes územní převahu hostujících, řadu rozehraných rohů a dlouhých autů do šestnácky, si s těmito „bezzubými“ útoky dokázala domácí obrana poradit. Do šaten se odcházelo za stavu 2:0.

Snaha o vyrovnání

Druhá půle přinesla dle očekávání velmi bojovný fotbal plný tvrdých zákroků oceněných hlavním rozhodčím žlutým kartónkem. Míče se převážně držely Chvalíkovice, jejich dirigentem hry byl rychlonohý Hendrych, jenž zakládal většinu útoků. Útočná hra hostujícího celku však narážela na dobrou poziční hru Štáblovic, které někdy i se štěstím, odvracely útoky hostí. Za zmínku stojí situace z cca 75. minuty. Po faulu na útočícího hráče domácích, se k míči, ve vzdálenosti dobrých 20 m od brány, staví střídající Mařádek. Povedeně zahraný přímý kop točí na vzdálenější tyč. V tom „zákrok jako z učebnice Lva Jašina“ tasí brankář Arendáš, kdy za pomocí konečků prstů, robinsonádou vyškrábl míč ze šibenice na roh. Tento krásný fotbalový moment byl oceněn potleskem všemi přihlížejícími. O 3. minutě později, na opačné straně, se nevede zpracovat nepříjemně skákavý balón Dobrotkovi, hostující hráči reklamují ruku. I přes protesty domácího kapitána rozhodčí nařizuje pokutový kop. K zahrávání pokutového kopu se hlásí hostující brankář, který s přehledem, domácího gólmana posílá na druhou stranu, čímž snižuje na 2:1 z pohledu domácích. Závěr zápasu patřil hostujícímu týmu, který sevřel domácí na jejich polovině. Štáblovičtí hrozili nepříliš povedenými ojedinělými protiútoky, do otevřené obrany Chvalíkovic. Poslední minuty se na hřišti dohrávaly v hektickém dojmu. Opakovaně špatná rozhodnutí rozhodčích vyvolávala v domácích hráčích i fanoušcích bouřlivé reakce. Necitlivě mávnutý offside, kdy domácímu hráči, po zdařilém zahrání pravidla „mrtvého offsidu“, bylo zabráněno, postupovat od poloviny hřiště sám na brankaře, toho bylo důkazem. Eventuální hrozbu v podobě nákopu do pokutového území na hlavičkující hráče, kontroluje brankář Hrbáč. Rozhodčí ukončuje zápas v prospěch domácích Štáblovic. Stav utkání 2:1.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Štáblovice
Marek Konvička ( záložník): Velice zdařilé utkání týmů pohybujících se na špici tabulky, které zajisté muselo potěšit nejedno oko přihlížejícího diváka. Utkání se neslo v rychlém tempu, mnohdy s ostrými zákroky na hraně pravidel, které však rozhodčí zvládl usměrnit




Sestavy


SK Štáblovice
M. Hrbáč [-] - P. Urbanský [-] (70. R. Mařádek [-] ) , Z. Častulík [-] (68. L. Gibes [-] ) , M. Laovský [-] (89. V. Kukla [-] ) , M. Konvička [-] , R. Jedlička [-] , O. Šemora [-] , O. Kubín [-] , O. Panáček [-] (79. L. Vícha [-] ) , P. Dobrotka [-] , J. Durčák [-]

TJ Sokol Chvalíkovice
P. Arendáš [-] - D. Stoschek [-] , D. Košťál [-] , M. Belás [-] , A. Hendrych [-] , A. Pekárek [-] , J. Gebauer [-] , V. Pavelek [-] , R. Groda [-] , D. Rozsíval [-] , M. Sýkora [-] (66. D. Hlaváč [-] )

ŽK: 38. O. Kubín , 61. M. Konvička .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: MEIER Milan - BARTESKA Jiří (N), ROZSÍVAL Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Nejnovější události

M. Lhotský 20:16 17.8.2016 e

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku