FOTO: Žitovlice potvrdily roli favorita a vyhrály ve Chlebích


Branky


40. J. Jenčík - 8. D. Knap , 15. M. Malý , 60. D. Knap
0

Chleby utrpěly druhou domácí porážku v jarní části soutěže, když nestačily na Žitovlice, které vyhrály 3:1. Žitovlice si výhrou upevnily druhé místo v tabulce, navíc stáhly náskok prvních Mcel na dva body (Mcely mají však jedno utkání k dobru). Chleby nenavázaly na minulé vítězství nad Košíkem, v tabulce jim patří 9. místo se ztrátou 4 bodů na osmé Straky B.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas začal se zpožděním kvůli bouřce

Úvod utkání ovlivnila bouřka a silný déšť doprovázený kroupami, z tohoto začínal první poločas o pár minut později než byl plánovaný výkop. Domácí nastoupili s cílem zopakovat svou podzimní výhru se stejným soupeřem na jeho hřišti. Hosté naopak přijeli s cílem získat tři body a udržet si průběžné druhé místo, které by mohlo slibovat postupovou šanci do III. třídy. Od začátku prvního poločasu převzali aktivitu hosté, kterým se dařila kombinace a dlouhé nakopávané míče za obranu dělaly velké starosti domácí defenzívě. Již v 8. minutě se hosté dostali do vedení, když domácí stoper Martin Hůlka včas neodvrátil míč do bezpečí, prohrál nakonec hlavičkový souboj, míč se dostal ke zcela volnému Davidu Knapovi, který již neměl problém domácího brankáře Pavla Kyrpala překonat. Domácí se ale snažili ihned odpovědět, většina akcí byla hrána převážně přes pravou stranu zálohy, kde dělal hostující defenzívě velké problémy domácí Krištof Šatný, ale z jeho úniků domácí nedokázali nic vytěžit. Naopak hosté dostali možnost zahrávat standardní situaci skoro z poloviny hřiště, hostující kapitán Václav Gestřánek poslal přesný míč na Martina Malého, který hlavou z velkého vápna překvapil domácího brankáře. Dvoubrankové vedení hosty uklidnilo, domácí však díky zvýšené aktivitě se postupně svému soupeři začali herně vyrovnávat. Pět minut před koncem prvního poločasu se domácím podařilo snížit na rozdíl jedné branky, když po rohovém kopu míč propadl na zadní tyč ke zcela volnému Janu Jenčíkovi, který si ho stihl zpracovat a nedal hostujícímu brankáři Jaroslavu Poděbradskému žádnou šanci. Poločas tak skončil veselejší pro hostující tým. 

 

 

 

Domácí se tlačili za vyrovnáním, místo toho inkasovali třetí branku

Do druhého poločasu domácí prostřídali, na hřiště poslali dva nové hráče a hra domácích se tím výrazně oživila a uklidnila. Chleby byly aktivnější a tlačily se za vyrovnáním, ale šance, které si vytvořily, nedokázaly zakončit. Obrovské příležitosti měli oba dva domácí útočníci František Richter a Jakub Konfršt, ale buď nedokázali zakončit přesně mezi tři tyče, nebo skvěle zasáhl hostující brankář. Trest pro domácí tak přišel v 60. minutě, kdy hostující Dominik Knap krásnou střelou přímo do šibenice poslal hosty již do dvoubrankového vedení. Domácí však mohli rychle odpovědět, kdy domácí Jakub Konfršt postupoval sám na brankáře, ale poslal svou střelu těsně vedle tyče. Ve zbytku utkání domácí vsadili vše na útok, začala vznikat okénka v domácí defenzivě, ale hosté toho nedokázali využít. Utkání tak skončilo výhrou Žitovlic 3:1



Ohlasy k zápasu


Chleby
Petr Horák (asistent trenéra): "Myslím si, že utkání bylo vyrovnané, Žitovlice byli lepší první půlku, my jsme byli lepší tu druhou, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit branky. Zároveň utkání ovlivnil i přístup rozhodčího, který nasadil volnější metr, takže bylo k vidění několik ostřejších faulů z obou stran, mohlo se i vylučovat."

Žitovlice
Martin Kříž (předseda): "Jsme rádi za tři body a pořád si držíme druhé místo. Důležité bude, jak dopadne nedělní utkání Křinec - Mcely, já doufám, že Křinec vyhraje a bude závěr sezóny ještě zajímavý. "



Místo: Chleby. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Novák Kamil - HŮLKA Pavel (N), MALÝ Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.