Trhové Dušníky vydřely tři body v derby s Pičínem


0
Fotbalisté Sokola Trhové Dušníky po návratu do domácího prostředí stoupají tabulkou okresního přeboru vzhůru. Další domácí utkání sehráli s tradičním soupeřem z Pičína, kterému se na jaře bez podzimního střelce Lexy nedaří, ale v derby se hecnul. Napínavý zápas nebyl pro hráče Trhových Dušníků vůbec jednoduchý, ale nakonec kýžené vítězství v prestižním souboji vydřeli. 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rušný první poločas přinesl čtyři góly

Hosté vsadili na zabezpečenou obranu a díky Červenkovi vyráželi do nebezpečných brejků. První náznak šance však měli domácí, ale dobrý centr Pravdy nikdo nezužitkoval. Z domácí strany to bylo na dlouhé minuty vše, a tak uhodilo na druhé straně. Ve 14. minutě po kolmici přelstil ofsajdovou past domácích Červenka a po samostatném úniku otevřel skóre. Hosté byli dál lepší a fotbalovější, zatímco hráči Trhových Dušníků se snažili dobývat branku rivala, ale nebyli vůbec nebezpeční. Navíc museli řešit komplikace v sestavě, kdy zraněného Harvana musel ve 25. minutě nahradit Černý. Právě on po rychlé akci do otevřené obrany přihrával Ďurišovi na vyrovnávací gól. A když za čtyři minuty otočil po dalším brejku Smejkal na 2:1, každý čekal, že domácí dovedou zápas v poklidu ke třem bodům. Opak však byl pravdou a hosté po standardce vyrovnali. Těsně před poločasem domácí zadáci nechali na malém vápně nepokrytého Ježka, který nedal Krejzovi šanci.

Domácí rychle využili početní převahu

Ve druhém poločase byli hosté evidentně spokojeni s remízou, a tak zdržovali, diskutovali s rohodčími a snažili se rozdrobit hru. Jejich plány však zhatil stoper Kuba, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí, kteří se do té doby bezvýsledně snažili o aktivní hru, přesilovku bleskově využili. Kýžený třetí gól padl z kopačky kanonýra Smejkala. Utkání sledovala rekordní návštěva a dá se říci, že viděla šťastnou výhru domácích.


Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Trhové Dušníky
Bohumil Černý (vedoucí týmu):: Bylo to pro nás šťastné vítězství. Herně se nám moc nedařilo, ale díky bojovnosti jsme tentokrát dokázali bodovat naplno.

TJ Sokol Pičín
Jiří Kuba (obránce):: Pokračovali jsme ve výkonech z předchozích zápasů, kdy držíme balón, kombinujeme na soupeřově polovině, vypracujeme si i nějaké šance, které bohužel neproměníme a následně darujeme vlastní nedůraznosti Dušníkám možnost skórovat. Tak, jak jsme měli na podzim štěstí, že nás soupeři většinou přehrávali a my dávali góly, tak se k nám nyní štěstí odvrátilo zády. Ve hře jsme sice lepší, ale soupeřům se daří využívat šance. Nezbývá nám, než zpevnit obranu, a doufat, že vstřelíme více gólů.



Sestavy


TJ Sokol Trhové Dušníky
Z. Krejza [-] - P. Jícha [-] , R. Kareš [-] - M. Stránský [-] (64. P. Gasch [-] ) , M. Harvan [-] (25. D. Černý [-] ) , L. Ďuriš [-] - J. Smejkal [-] (90. J. Doubek [-] ) , P. Solnička [-] (75. Z. Malý [-] ) - J. Dörfl [-] , J. Pravda [-] , M. Gregořica [-]

TJ Sokol Pičín
D. Bohuněk [-] - M. Zvolenský [-] (75. M. Hazucha [-] ) , M. Pinc [-] , J. Kuba [-] , J. Kunc [-] - V. Blahovec [-] , R. Vokurka [-] , J. Benák [-] , T. Hazucha [-] - L. Ježek [-] , P. Červenka [-] -

ŽK: 31. R. Kareš , 54. M. Stránský , 80. P. Jícha , 83. P. Gasch - 32. J. Kuba , 86. T. Hazucha , 87. V. Blahovec . ČK: 69. J. Kuba .
Hráči zápasu: L. Ďuriš , J. Smejkal - J. Benák , P. Červenka .
Místo: Trhové Dušníky. Počet diváků: 157. Rozhodčí: Schořovský Jan - TOUŽIMSKÝ Jiří, ŠUSTA Miloslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.