Slavia si doma poradila s Větřním


Branky


11. J. Dušek (vl.) , 37. O. Wegenkittl , 85. D. Mareš - 8. P. Gutheis
0

Ke svému třetímu zápasu zajížděli fotbalisté Větřní na horkou půdu českobudějovické Slávie. Domácí museli dotahovat nepříznivý výsledek, poté dlouhou dobu drželi těsně vedení a v samotném závěru si nakonec vítězství pojistili.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavie dokázala do půle otočit skóre

Fotbalisté Slavie měli dozajisté ještě v živé paměti třígólovou porážku, kterou jim Větřní uštědřilo na jaře. Tyto vzpomínky se ještě umocnily hned v úvodu zápasu, když se hosté ujali rychlého vedení. V 8. minutě se domácí dopustili ztráty míče u postranní čáry na vlastní polovině hřiště, hosté toho využili a následovala okamžitá přihrávka na Gutheise, ten neváhal, pohotově vypálil a míč skončil i za přispění teče jednoho z bránících hráčů v síti, 0:1. Domácí však dokázali na první branku svého soupeře velmi rychle opovědět, když Slípkův trestňák vrátil na zadní tyči Šanda zpět do ohně, kde ve vzdušném souboji dostal Wegenkittl pod tlak obránce Větřní a míč nakonec zapadl za bezmocného hostujícího gólmana, 1:1. Vyrovnávací branka vlila domácím krev do žil, výsledkem čehož bylo získání herní převahy, která vedla k přímému kopu Slípky a následné teči Mizery, po níž zvonila tyč. Zanedlouho poté se již domácí radovali z druhé branky, když ve 37. minutě doklepl odražený míč po standardní situaci do sítě Wegenkittl, 2:1.

Gólová pojistka v samotném závěru

Do druhého poločasu vstupovali domácí s cílem své vedení ještě navýšit, ale bohužel pro ně, se jim příliš nedařilo kombinovat a jejich hra trpěla řadou nepřesností. Hosté toužili minimálně po vyrovnání, ke kterému neměli především od 60. minuty utkání příliš daleko, jelikož se snažili podnikat nebezpečné protiútoky a vypracovali si i několik rohových kopů. Slavie mohla v závěru zápasu své vedení několikrát stvrdit, když se dokázala dostat do slibných šancí, ty však povětšinou ztroskotaly na nepřesné nebo uspěchané finální přihrávce. Nakonec si však mohli fanoušci domácích definitivně oddechnout, když v 85. minutě zpečetil vítězství svého týmu Mareš, který dokázal gólově zužitkovat přihrávku do vápna od Paucha, 3:1.



Ohlasy k zápasu


SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): Větřní nás minule skolilo doma třemi góly, tak jsme byli sice odhodlaní, ale zároveň opatrní. A hned v úvodu jsme po ztrátě míče na vlastní půlce prohrávali. Klíčové bylo rychlé vyrovnání po rozehraném přímáku. Do půle jsme dali ze standardek ještě tyč a i vedoucí branku po odraženém balonu z rohu. Po přestávce byl soupeř docela nebezpečný, tak jsme si oddychli, když jsme pět minut před koncem vstřelili rozdílový gól.

SK Větřní
Rudolf Weinhard (hráč): Zápas na Slavii jsme začali dobře a v 8. minutě jsme šli do vedení střelou Gutheise zpoza vápna. Bohužel jsme vedení opět udrželi jen chvíli a dostali již po několikáté gól po standardce, kdy nedokážeme včas reagovat, jsme nedůslední a měkký! Ke konci poločasu nám domácí dali gól na 2:1 pro změnu po rohovém kopu, jelikož jsme nebyli schopni odkopnout míč mimo vápno. Druhý poločas nepřinesl téměř žádné vzrušení. Nebyli jsme schopni se zápasem něco víc udělat, neměli jsme na to potřebnou kvalitu a sílu. Jediný, kdo snesl měřítko, byl Gutheis, stoper Pils a díky své bojovnosti a důrazu Dušek. My ostatní jsme zahráli špatně, určitě máme na víc. Další věc je, že už bychom se konečně mohli také sejít v sestavě, která by měla odpovídat kvalitou 1. A třídě. Není možné, aby nám pořád z různých důvodů chyběli tři nebo čtyři hráči. Teď nás čeká Lokomotiva, bude se hrát už 4. kolo a měli bychom už konečně bodovat naplno. Ale soupeř také určitě nedá kůži lacino, jelikož jsou zatím bez bodu a také musí něco uhrát. My se musíme v týdnu kvalitně připravit, vyříkat si určité věci, tak abychom byli v sobotu doma úspěšní.



Sestavy


SK Slavia České Budějovice
G. Wolf [-] (88. M. Hučík [-] ) - O. Wegenkittl [-] , D. Šťastný [-] (51. J. Vranovský [-] ) , P. Kindermann [-] (84. J. Kohout [-] ) , T. Dvořák [-] , M. Dychtl [-] (51. F. Pauch [-] ) , M. Slípka [-] , T. Vršitý [-] , M. Bohůnek [-] , O. Šanda [-] , P. Mizera [-] (72. D. Mareš [-] )

SK Větřní
K. Pavelka [-] - M. Přibyl [-] , J. Dušek [-] , R. Weinhard [-] , P. Gutheis [-] , J. Poláček [-] , J. Sukdolák [-] (86. M. Vegeš [-] ) , T. Hromada [-] (46. M. Votýpka [-] ) , M. Pils [-] , P. Vnuk [-] , V. Decarli [-] (46. L. Turek [-] )

ŽK: 33. K. Pavelka , 64. J. Sukdolák , 89. J. Dušek .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Jevčák Martin - RINTH Jan, NOVOTNÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.