2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2016 14:30

12.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čtyrák v derby na body nedosáhl


Branky


0

Českobudějovické derby bylo na programu dvanáctého kola, ve kterém domácí Slavia České Budějovice přivítala na svém hřišti SK Čtyři Dvory České Budějovice. Ani jednomu z týmů nechybělo nasazení a bojovalo se opravdu o každý míč, přesně tak, jak to v zápase dvou městských rivalů má být. Po závěrečném hvizdu byli šťastnější domácí...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté dotahovali

Ještě větší náboj dodával utkání pohled na průběžnou tabulku, ve které měly oba celky před utkáním po 11. kole nejen stejný bodový zisk, ale i shodné skóre. Výhodu domácího prostředí však měli na své straně Slávisté a podle toho také vypadal úvod zápasu, kdy dokázali okamžitě získat herní převahu. V 7. minutě se domácí ocitli v první velké šanci, když se po Kindermannově křížné přihrávce řítil sám na hostujícího brankáře Pauch, ale v rozhodující fázi mu míč poskočil a jeho zakončení tak skončilo nad. Minutu poté se šikovně obtočil ve vápně kolem dotírajícího obránce Wejskrab, ale ani on nezamířil mezi tři tyče.

 

V 15. minutě se však již domácí mohli radovat. Po rohovém kopu se dostal míč zpět k Mizerovi, ten se prosmýkl kolem obránce, poslal míč přízemním centrem zpět do vápna, kde ho patou protečoval Kindermann ke kopačkám Paucha, který ho šajtlí dostal za záda brankáře Sobolíka, 1:0. Následně ke křížné střele natáhl Wejskrab a hostům zatrnulo, když viděli, jak míč propadl Sobolíkovi mezi rukavicemi, naštěstí pro ně těsně mimo bránu.

 

Ve 33. minutě udeřil Čtyrák, když si na rohový kop na přední tyč naběhl mladík Nečekal a hlavou poslal míč za záda bezmocného Wolfa, 1:1. Tento okamžik vlil hostům krev do žil a obraz hry se změnil v jejich prospěch. Nejprve postupoval na brankáře Wolfa středem hřiště Janeček, ale nepovedla se mu koncovka a následně se do samostatného úniku dostal Příhoda, jehož zakončení stihl na poslední chvíli zblokovat vracející se Vršitý.

Domácí si vzali své vedení zpět, hosté orazítkovali tyč

Nástup do druhého poločasu měli opět lepší domácí fotbalisté, kteří se v 55. minutě znovu ujali vedení, když Slípka našel svým přímým kopem z levé strany hřiště hlavu kapitána Dvořáka, který se nemýlil, 2:1.

 

S tímto stavem utkání se však hosté nechtěli smířit a začali se tlačit do ofenzívy. Díky tomu si vypracovali několik standardních situací, ale ty zůstaly nevyužity. Domácí mohli potvrdit své vedení z rychlých brejků do otevřené hostující obrany, ale své nebezpečné výpady povětšinou ve finální fázi špatně vyřešili. Po jednom z těchto protiútoků se dobře ve vápně uvolnil Korbel a po sporném střetu s hostujícím obráncem se domácí dožadovali pokutového kopu, píšťalka hlavního arbitra zápasu však zůstala němá.

 

Čtyrák s přibývajícími minutami svůj tlak stupňoval a vše vyvrcholilo standardní situací v 87. minutě, kdy Valta našel svým centrem ve vápně zcela osamoceného kapitána hostí Havelce, ale jeho zakončení hlavou rozezvonilo pouze pravou tyč Wolfovy brány.



Ohlasy k zápasu


SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): Klasické derby, více urputnosti, než fotbalu. Do vedení jsme šli ze třetí šance, když koncovku zvládl dobře Pauch. Jenže Čtyrák z ničeho nic vyrovnal, když se po rohu parádně trefil Nečekal a nastal obrat, hosté měli dvě výborné možnosti, ale Janeček, ani Příhoda nedali. Nástup do druhé půle nám vyšel, šli jsme opět do vedení po hlavičce kapitána Dvořáka. Soupeř nás postupem času hodně zmáčknul a vyrovnání měl v samém závěru na hlavě Havelec, ale kapitán Čtyráku trefil pouze tyč a tak jsme vyhráli hodně těsně.

SK Čtyři Dvory České Budějovice
Robert Čepička (trenér): V úvodu utkání nás domácí zatlačili, vypracovali si několik dobrých šancí a jednu z nich nakonec také proměnili. Nám se podařilo poměrně brzy po rohovém kopu vyrovnat a začali jsme být také nebezpeční. Bohužel Janeček a po něm ani Příhoda své šance do gólu nedotáhli a poločas tak skončil 0:0. Ve druhé půli jsme opět brzy inkasovali ze standardní situace. Hra se přelévala ze strany na stranu. Ke konci jsme již ve snaze o vyrovnání otevřeli obranu, čehož mohli domácí několikrát využít, ale naštěstí pro nás vždy řešili špatně finální fázi jejich brejku. Poslední slovo jsme nakonec mohli mít mi, když jsme v 87. minutě zahrávali standardku z rohu velkého vápna soupeře a Havelec následně poslal zcela osamocen hlavou míč do sítě. Po bojovném výkonu obou týmů jsme nakonec odjížděli domů s prázdnou, což nás mrzí.



Sestavy


SK Slavia České Budějovice
G. Wolf [-] - O. Kindermann [-] , M. Slípka [-] , T. Vršitý [-] , J. Vranovský [-] (54. J. Korbel [-] ) , O. Wegenkittl [-] , T. Dvořák [-] , P. Kindermann [-] , P. Mizera [-] , T. Wejskrab [-] (82. D. Mareš [-] ) , F. Pauch [-] (88. D. Šťastný [-] )

SK Čtyři Dvory České Budějovice
P. Sobolík [-] - M. Havelec [-] , M. Matušek [-] , P. Váňa [-] , T. Vajo [-] - T. Valta [-] , L. Nečekal [-] , V. Slepička [-] (68. A. Čepička [-] ) - P. Janeček [-] , J. Příhoda [-] , P. Raab [-] -

ŽK: 15. T. Wejskrab , 67. F. Pauch , 87. O. Wegenkittl - 65. M. Havelec , 72. P. Janeček , 75. T. Valta .
Hráči zápasu: F. Pauch , T. Dvořák - L. Nečekal .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Kříž Karel ml. - SYROVÁTKA Jan, ROUS Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.