Martin Albl: Určitě bych nechtěl chytat proti Tomášovi Hrachovi a Erikovi Egerovi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář TJ Sokol Losiná, Martin Albl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Martine, gratuluji k vítězství! Po delší odmlce vyhrál anketu hráč Losiné. Jak hodnotíš zápas s Plzencem, kde se ti podařilo udržet čisté konto? Vím, že jste před zápasem bojovali s absencemi.
Ahoj, děkuju moc. Je to tak, naši pokladníci mají velikou radost. (směje se) Zápas s Plzencem bych hodnotil dobře, akorát závěr jsme si měli pohlídat líp. Za sebe jsem rád, že jsem udržel čisté konto a řekl bych, že to byl i můj nejlepší výkon v téhle sezóně. Ano absence jsme měli, ale to nás nijak neovlivnilo.
Máte za sebou už osm jarních zápasů. Vládne v kabině s výkony spokojenost? Přece jenom klíčová utkání jste zatím zvládli a aktuální osmá pozice v tabulce nevypadá špatně.
Tak určitě. V kabině vládne klid a výborná atmosféra, což je pro nás ke konci sezóny rozhodující. Důležité zápasy jsme zatím zvládli, ale jelikož v téhle soutěži je klíčové snad každé utkání, tak doufám, že se nám bude dařit i v těch zbylých. Umístění v tabulce nevypadá špatně, snad se ještě posuneme výš.
Nastupuješ na pozici brankáře. Kdybys měl v rychlosti popsat a vyzdvihnout kvality tvých parťáků v obraně. Co bys o spoluhráčích v defenzivě řekl?
Naší obranu bych určitě vyzdvihl, ale zase bych je nechtěl úplně přechválit, aby do konce sezóny pokračovali v dobrých výkonech. (směje se) Hlavně bych pochválil Honzu Aubrechta, sice teda od doby, co je u nás, se ještě nenaučil, že přihrávat mi má na levou nohu a ne na pravou, ale jinak hraje s neuvěřitelným klidem a do obrany je pro nás výbornou posilou.
B. třída disponuje několika výbornými střelci. Je v soutěži konkrétní hráč, proti němuž se ti vždy špatně chytá?
Nejhůř se mi chytá proti Pavlovi Javorskému z Měcholup. A taky bych určitě nechtěl chytat proti Tomášovi Hrachovi a Erikovi Egerovi.
Jsi v Losiné celou kariéru, nebo jsi působil i v jiném klubu?
Působil jsem i v jiném klubu. Začínal jsem v Losiný, pokud se nemýlím, první dva roky jsem chytal, pak jsem se přesunul do pole a hrál jsem v záloze. Potom, co jsme se v Losiný rozpadli, přestoupil jsem do Černic, tam jsem odehrál celý dorost. Následoval návrat zpět do Losiný, kde jsem znovu obnovil svoji brankářskou kariéru.
Proti Blovicím si efektivně zlikvidoval pokutový kop. Zajímá mě, jestli máš nějaký speciální recept na lapení penalty? Popřípadě dá se to vůbec natrénovat?
Ano zlikvidoval, ale popravdě mi nic jiného nezbývalo, jelikož jsem si jí zavinil sám. (směje se) Nějaký svůj recept mám, samozřejmě ne vždy vyjde. Přímo penalty se trénovat podle mě nedají.
O víkendu vás čeká další důležitý duel se Strážovem. Ten navíc v posledním zápase poprvé na jaře naplno bodoval. Na podzim souboj skončil remízou 1:1. Jak to vidíš v sobotu?
Duel se Strážovem nebude vůbec nic lehkého, obzvlášť když teď naplno bodovali. Určitě budou chtít zvítězit i u nás. Každopádně myslím si, že znovu využijeme domácího prostředí a vyhrajeme.
Závěrem se musím zeptat, co tvé zájmy? Zbývá ti ještě kromě fotbalu na něco čas?
Kromě fotbalu hraju ještě hokej, závodím v požárním sportu, občas si chodím zahrát tenis a každý pátek chodím hrát šipky s našima ULTRAS. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.