Fotbal někdy dost bolí, často musíte zatnout zuby, ale ten pocit z vítězství za tu dřinu stojí!

Bernartický odchovanec Jakub Novák se stal hráčem uplynulého kola, a proto ho čekal již tradiční rozhovor. Prozradil nám, že tajně věřil ve výhru a velký dík prý patří jeho spoluhráčům, kteří poslali nejvíce hlasů. Další zajímavosti se dočtete níže. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu Hráč kola. Když jste se dozvěděl, že jste v nejlepší jedenáctce kola, doufal jste třeba tajně, že by se vám mohlo podařit vyhrát i hlasování nebo vás výhra hodně překvapila?
Když už se dostanete do sestavy kola, tak věříte, že byste mohli vyhrát, ale výhra mne překvapila, i když vím, že vždy když jsem se dostal do sestavy kola tak se spoluhráči hodně snažili dostat mě na první místo.
Jak jste se vůbec dozvěděl o tom, že jste se stal Hráčem kola? Z internetu nebo od někoho z vašeho okolí?
Dozvěděl jsem se to od mých spoluhráčů na facebooku. Máme založenou společnou konverzaci a hned psali, že se jim to konečně povedlo a kolik mne to bude stát.
Taková klasická otázky…povězte nám něco o svých fotbalových začátcích…
S fotbalem jsem začínal v Bernarticích asi v 7 letech. Prošel jsem zde všechny věkové kategorie. Všichni trenéři se mnou měli trpělivost, za což jim děkuji. V Bernarticích hraji do teď a jsem tady spojený, protože tu máme skvělou partu hráčů a všech lidí co se o fotbal v Bernarticích starají, nebo mu fandí.
Byl pro vás od malička fotbal sport číslo jedna nebo jste provozoval, či snad stále provozujete i jiné sporty?
Určitě ano k fotbalu jsem se dostal na základní škole, když mi pár spolužáků řeklo, že chodí hrát fotbal, doma jsem se o tom zmínil a táta mne začal vozit na tréninky a zápasy. Jinak si rád zahraji i něco jiného dále rád hraji nohejbal a florbal, ale rekreačně téměř všechno.
Vypadá to, že Bernartice mají na podzim skvělou formu. Čím si to vysvětlujete?
Zatím nám to klape. Vysvětluji si to tím, že máme kádr, který spolu hraje už delší dobu, takže se dobře známe a víme co od koho čekat. Dále jsme dlouho trénovali systém hry, který se každým zápasem zlepšoval a nyní už víme co má kdo dělat. Také jsme získali jednu posilu, která k nám hned zapadla do party, jak na hřišti tak i mimo něj.
Na rozjetý Protivín ztrácíte osm bodů. Věříte, že se vám podaří tohle manko v průběhu sezóny třeba smazat a dostat se na první příčku tabulky?
Po vzájemném zápase už to je 11 bodů a nemyslím si, že se nám je podaří smazat. Mají dobré mužstvo kolem střelce Vorla a podle mne nebudou moc ztrácet. Takže v průběhu sezony nějaký ten bodík třeba stáhneme, ale 11 bodů, už je celkem dost.
Můžete nám popsat váš gól do sítě Mirovic, a jak se vám celkově v tomto zápase hrálo?
Mirovicím jsme měli co vracet, když nás porazili v poháru, kde nám ale chybělo několik hráčů ze základu, podle ohlasů hráli dost důrazně, někdy dost za hranicí a o to více jsme chtěli vyhrát. Zápas jsme kontrolovali a mirovické jsme do vyložených šancí nepouštěli. V zápase se mi celkem dařilo, ale nemusel jsem řešit nic vážného. Ke konci zápasu po standartní situaci jsem zůstal vepředu. Naběhl jsem si do vápna a dostal míč před prázdnou bránu, takže už nebyl problém rozvlnit síť.
Byl to váš již třetí gól v probíhající sezóně, což je na obránce celkem slušné střelecké konto. Vypadá to tedy, že nejste úplně čistokrevný pes obranář, ale umíte i zaútočit, je to tak?
Po pravdě jsem čistokrevný obránce, jinde totiž hrát nemůžu. Já jsem asi takhle začal i přípravce a nakonec jsem v obraně zůstal napořád. Góly dávám hlavně ze standardních situací, ale rád si tu a tam vyběhnu z obrany a zaútočím, což už spoluhráči asi poznali.
Máte nějaký osobní cíl pro tuto sezónu? Například v počtu vstřelených branek?
Tak v počtu vstřelených branek určitě ne, ale chtěl jsem, abychom skončili v první čtyřce, ale možná svůj cíl ještě přehodnotím, když vidím, jak na tom jsme.
Spousta hráčů nám prozradila, že má své předzápasové nebo dokonce i pozápasové rituály, talismany atd. Jak jste na tom z tohoto hlediska vy? Patříte také k pověrčivým fotbalistům?
To určitě ne. Pověrčivý určitě nejsem, takže žádné talismany ani rituály nemám. Před vstupem na hřiště si spolu všichni plácneme a to je vše.
Jaká je vaše role v bernartické kabině? Patříte k hráčům, kteří si často berou slovo, nebo jste spíše takový ten tišší typ?
Jak se to vezme. Když jde o něco vážného tak si dokážu říct své, ale moc toho nenamluvím. Když jde ale o srandu, nějaké vtipné poznámky, anebo si z někoho udělat srandu i sám ze sebe, tak jsem slyšet častěji.
Kdybyste mohl dát nějakou radu začínajícím fotbalistů, co by to bylo?
Určitě to každého, kdo fotbal hraje, musí bavit, ale někdy to dost bolí, proto musí každý zatnout zuby, protože, když vyhrajete a vy víte, že jste k tomu přispěli, tak je to skvělý pocit a ten za tu dřinu stojí alespoň pro mě.
Jakube, ještě jednou gratuluji a přeji mnoho dalších fotbalových i životních úspěchů.
Děkuji vám a přeji vaší stránce spoustu úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.