"Chci se fotbalem hlavně bavit," říká Hráč kola Kuba Kozlík

Kuba Kozlík je pačejovský brankář, který v zápase s Mochtínem (REPORTÁŽ ZDE) vychytal několik šancí soupeře a hlavně za stavu 1:0 kryl pokutový kop hostů. V sestavě kola byl už několikrát, nyní jste z něj udělali díky svým hlasům Hráče kola. Přečtěte si, jak se dostal do brány, jaké jsou jeho fotbalové cíle a jaké má Pačejov fotbalové fanoušky!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kubo, co říkáte na to, že z Vás naši čtenáři udělali díky svým hlasům Hráče kola?
"Mám z toho samozřejmě velkou radost, především, když bylo v sestavě kola tolik gólmanů."
Vy jste už byl v sestavě kola několikrát, naposledy jste byl nominován za svůj výkon v zápase s Mochtínem. Jaký ten zápas pro Vás byl?
"Mochtín měl několik šancí, ze začátku měli jednu až dvě šance, při kterých mě trefili, pak jsme dali na 1:0 a Mochtín mohl vyrovnat z penalty. To rozhodlo asi celý ten zápas, protože to kdyby dali, tak by ten zápas byl asi jiný. Tenhle okamžik byl takový zlomový."
V dalším kole jedete do Nepomuku. Co od soupeře očekáváte?
"Od Nepomuku očekávám, že to bude derby, že to bude vyhecované, že to bude tvrdý fotbal, férový fotbal a očekávám, že vyhrajeme a přivezeme další tři body."
Jak jste se vy osobně dostal k fotbalu?
"Vyrůstal jsem v baráku, který byl kousek od hřiště. Za barákem jsme s klukama pořád kopali, takže to bylo jasné, že musím hrát fotbal. Taťka hrál fotbal, děda hrál fotbal, tak už mi to bylo asi předurčený, že jednou ten fotbal budu hrát."
Zkoušel jste si někdy hrát v poli nebo jste byl vždycky v bráně?
"Zkusil. Já jsem začínal v útoku, postupem let jsem šel dozadu a dozadu, až jsem se dostal na stopera a asi mi to ani tam nešlo, neboť nakonec mě šoupli do brány a tam jsem nakonec zůstal, tam se mnou asi byli spokojení."
Jak dlouho už tedy v bráně jste?
"V bráně jsem někdy od mladších žáků, od dvanácti let zhruba, to znamená nějakých čtrnáct let."
Košutečtí hráči se nám v sérii rozhovorů pochlubili se svým rozcvičkovým hadem. Nemáte i vy v Pačejově nějakou takovou rozcvičkovou libůstku?
"Já ani nevím, jestli něco mají kluci před zápasem. Já mám svoji rozcvičku, kterou si dělám sám pro sebe, a jestli kluci tam něco mají, to já vlastně ani pořádně nevím."
Jak Vaše rozcvička vypadá?
"Rozhýbu celé tělo, střelba nějaká ... snažím se dostat na provozní teplotu, aby mi to šlo, abych byl rozhýbaný a připravený na zápas."
Vzpomenete na nějaký pro Vás významný či výjimečný zápas?
"Když mi bylo patnáct, tak jsem odehrál derby, hrál jsem za Spartu a tam jsme hráli proti Slavii, tak to určitě musí být jeden z nich. Sice jsme prohráli, ale to je jedno, hráli jsme Sparta - Slavie a na to se nedá zapomenout."
Jaké má Pačejov fanoušky?
"Fanoušci jsou naproto úžasní, protože za námi jezdí strašné dálky. Ať hrajeme sebedál, tak alespoň deset fanoušků vždycky přijede, což je úplně úžasný. Vlastně i ve vaší anketě hlasovali jen fanoušci, kluci říkali, že nehlasovali ani jeden z hráčů, že to nechali všechno na fanoušcích... Takže fanoušky máme opravdu úžasné, jen tak dál."
Dával jste si před sezónou nějaké své fotbalové cíle? Ať už za sebe, tak za klub...
"Já osobně jsem si cíle nedával, protože já se chci fotbalem bavit, chci, aby mi to bavilo, chci si ho užívat, chci si každou minutu, každý zápas užít. Klub si samozřejmě nějaké cíle dal, klubový cíl by měl být hrát někde ve středu tabulky, což se zatím příliš nedaří, měli bychom hrát výš, máme na to hrát výš, takže na tom bychom měli ještě zapracovat. Já jsem se svým cílem spokojený, já se fotbalem bavím, já si to užívám, ale týmový cíl bychom měli ještě trošku zlepšit."
Chybí nám už jen dvě kola. Chystáte se v Pačejově na dokopnou?
"No jasně. Budeme mít prasátko od Radka Levejch, který je náš úžasný hospodský, takže budeme mít skvělý prasátko a pár dní pobudeme na hřišti."
Pár dní?
"Snad do pondělka už budem doma."
Máte nějaký svůj fotbalový vzor?
"Líbilo se mi, jak chytal René Higuita. Ten byl úžasnej blázen, který předváděl něco neskutečného, jak při chytání, tak jak hrál nohama. Teď z těch současných asi bych měl říct Neuera, to je taková klasika."
Sledujete náš server? Co na něj říkáte?
"Sleduju ho skoro od začátku a hodnotím ho hodně kladně. Je to skvělý, že se někdo začal zajímat o nižší soutěže, že už se nesledují jen soutěže nahoře, ale že se sledují v podstatě skoro až pralesní soutěže. Já jsem předtím hrál na jihu Čech, tam byl jeden takový portál, to mi strašně na západě chybělo, takže jsem rád, že projekt Fotbalunas.cz vznikl a že se sleduje každá soutěž zvlášť."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.