Ve dne střelec, po večerech vzorný otec. Představujeme vám Martina Jasanského!

Prvním zástupcem jihočeského týmu, který dokázal ovládnout hlasování o Hráče kola, se stal Martin Jasanský, útočník týmu Malše Roudné. Přečtěte si rozhovor, kde například hodnotí uplynulou podzimní část divizní sezóny. A jak zvládá své otcovské povinnosti?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji vám k titulu Hráče kola. Kdo pro vás nejvíce hlasoval a co pro vás vítězství v hlasování znamená?
Děkuji. Nejvíce pro mě hlasovala asi přítelkyně a celkově rodina. Za výhru v hlasování jsem velmi rád, každému hráči takovéto vítězství pomůže zviditelnit se. S Roudným se nám v posledních kolech docela dařilo, takže je ale škoda, že podzim končí. Ještě pár zápasů bych si zahrál.
Budete něco přispívat do klubové kasy?
Zatím jsem za tuto výhru v anketě nic do kasy nepřispěl, nevím, jestli si pokladník něco vymyslí. Ale za ten hattrick určitě ano.
Vyhrál jste už někdy podobnou anketu?
Žádnou podobnou anketu jsem nikdy nevyhrál. Také na Fotbalunas jsem byl už párkrát v Sestavě kola, ale zvítězit se mi podařilo až nyní.
Jste prvním fotbalistou jihočeského týmu, kterému se podařilo ovládnout hlasování. Čím si vysvětlujete, že podpora fanoušků, alespoň v hlasování, není tak velká?
Že jsem první Jihočech, popravdě ani nevím. Čím to může být, nevím. Když jsem byl v sestavě kola já, tak hlasovala hlavně rodina. Předešlým vítězům asi více hlasovali lidé z fotbalového prostředí a určitě pomohla také lepší propagace na internetu a sociálních sítích.
Proti Dynamu ZČE jste se blýskl hattrickem. Jste se svým výkonem spokojen?
Tři góly, takže jsem (smích).
Máte už za sebou dokopnou?
Už ji máme za sebou. Právě hned po posledním zápase s Plzní jsme ji měli.
Prozradíte nám, kdo nejvíce z týmu oslavoval?
Těžko říct, nevydržel jsem tam do konce. Ale samozřejmě za to dokázali hodně vzít mladí hráči.
Díky třem brankám jste se vyhoupl na dělené třetí místo mezi střelci Divize A. Jak hodnotíte podzimní část sezóny jak z pohledu osobního, tak týmového?
Z týmového pohledu se nám povedla první dvě kola, ze kterých jsme získali pět bodů. Pak jsme se dostali do útlumu v útoku i obraně. Celková kompaktnost mužstva vázla. Dostávali jsme hodně zbytečných gólů, nevozili jsme žádné body. Až teď poslední kola se to zas zvedlo, kdy jsme porazili Doubravku, smolně jsme prohráli s Karlovými Vary a poslední dvě kola od nás byla velmi dobrá. Bohužel jsme měli uprostřed podzimu chvilkový útlum. Co se týče mého pohledu, tak přímo souvisí s výsledky týmu. Povedl se mi až konec podzimu. Když jsem nedával góly, týmu to také nešlo.
Nyní vás čeká od fotbalu pauza. Jak ji plánujete vyplnit?
Chvíli budu od fotbalu odpočívat úplně. Pak bych chtěl určitě hodně chodit na sálové kopané a futsaly, které teď začínají.
Velkou část své kariéry jste spojil s českobudějovickým Dynamem. Co říkáte na podzim v jeho podání?
Podzim byl v jeho podání hodně špatný. Je to těžké. V týmu jsou samí mladí kluci a pouze s mladými kluky to hrát nejde. Druhá liga je také kvalitní soutěž a Dynamo nedělalo body doma, z venku vozilo body po jednom. Nevím, jestli budou posilovat, nebo nebudou, ale asi by to chtělo s touto situací něco dělat. Sice z druhé ligy bude sestupovat jen jeden klub, ale s takovýmito výkony může Dynamo klidně zůstat dole.
V červnu se vám narodila dcerka, plníte roli vzorného tatínka?
(smích) To byste se spíš měl zeptat přítelkyně, ale myslím si, že jsem vzorný otec.
Co vám dělá největší problémy?
Asi nic. Nemám problémy s přebalováním nebo něčím podobným (úsměv).
Máte čas ještě na nějaké další své koníčky?
Ne (smích). Vždy přijdu z práce, pak na trénink a z tréninku rovnou domů, kde musím plnit otcovské povinnosti. Moc času není.
Fotbalunas.cz zanedlouho oslaví výročí jednoho roku od vzniku, jaký je váš osobní názor na náš portál, co byste na něm vylepšil?
Musím říct, že je skvělé, že tahle stránka vznikla. Je to dobře. Jsou tam všechny tabulky, všechno se dá najít. Sestavy kol a hlasování o Hráče kola jsou také skvělé. Je super, že se nižší soutěže a hráči takto zviditelní. Tabulky střelců a podobně se v podstatě nikde ani nedaly dohledat. Já i přítelkyně na vaše stránky chodíme hodně často, takže mě ani nic nenapadá, co vylepšit.
Děkuji vám za rozhovor a ještě jednou gratuluji!
Také vám moc děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.