V boji o postup o nás ještě bude hodně slyšet, varuje Jan Staněk

Gólem z přímého kopu pomohl k výhře, více ho těšilo čisté konto. Stoper Jan Staněk se stal Hráčem 19. kola Divize A a my jsme ho tedy nemohli nevyzpovídat! Jak hodnotí své podzimní působení v Tachově, co byl zatím jeho nejkrásnější okamžik v životě? Nejen na tyto otázky nám poskytl hráč Karlových Varů odpovědi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku titulu Hráče kola. Takovýmto rozdílem už dlouho nikdo v Divizi A nevyhrál, fanoušci se činili a dokonce udělali rekord v počtu hlasů v Divizi A!
Děkuji vám a všem fanouškům, kteří pro mě hlasovali. Moc mě to těší.
Utkání s Klatovy jste zvládli a vyhráli 3:0, jaký to byl zápas z vašeho pohledu?
Z mého pohledu to byl jednoznačný zápas pro nás. Hráli jsme poprvé na svém domácím hřišti ve Dvorech a tam se nejezdí vyhrát. Byl to zatím náš nejlepší zápas jak výsledkově, tak herně.
Jak jste řekl, poprvé jste hráli ve Dvorech, tedy na přírodní trávě. Jak jste se cítil?
Cítil jsem se výborně. Přírodní tráva mi sedí více.
K vítězství jste přispěl nejen kvalitní defenzivní činností, ale také gólem z přímého kopu. Popište nám ho, věřil jste si na exekuci?
Na každý přímý kop si věřím na sto procent. Že to vyšlo, o to to bylo krásnější. Ale více si cením čistého konta, které jsme udrželi druhý zápas v řadě.
Po distancu se do sestavy Buldoků vrátil kapitán Marian Geňo. Pomohl vám jeho návrat?
Marian Geňo je obrovským přínosem pro tým nejen na hřišti, ale i v kabině. Je to chytrý hráč s obrovskou zkušeností a to potvrdil i v zápase s Klatovy. Takže nám určitě pomohl.
Karlovy Vary drží momentálně třetí místo v Divizi A, na druhý Motorlet ztrácí čtyři body. Přemýšlíte o postupu?
Myslím si, že v boji o postup o nás ještě bude hodně slyšet. Chceme se umístit co nejlépe, když to vyjde, tak pak bude záležet jen na klubu. Ale jdeme zápas od zápasu a sezóna je ještě dlouhá.
Podzim jste strávil v Tachově, jak se vám v ČFL hrálo?
Příchod do Tachova byla pro mě pozitivní zkušenost. Hned první zápas jsme hráli pohár s prvoligovou Viktorií Plzeň, takže zážitek na celý život. S Mostem jsem dokonce vstřelil gól a vyhráli jsme 1:0. Ale od té doby jsme nevyhráli. Vzpomínám na Tachov v dobrém a přeji klukům, ať udrží ČFL.
V čem jste viděl největší rozdíl mezi ČFL a divizí?
Hra je o něco rychlejší, individuální technika hráčů je o stupeň vyšší.
Jak se díváte na současný karlovarský fotbal?
Myslím si, že současný karlovarský fotbal je na dobré úrovni. V mládežnických týmech jsou dobří trenéři, pod kterými rostou nadějní kluci, kteří by se mohli probojovat do A-týmu. Jen bych chtěl vrátit do Varů ČFL.
Jste poměrně pravidelným sběratelem žlutých karet. Hrajete na hraně pravidel nebo také umíte rozhodčímu říct svůj názor na věc?
Do každého souboje jdu naplno. A rozhodčímu také umím říct své. Ale v posledních dvou kolech jsem na tom zapracoval a chci se věnovat hře a být prospěšný pro mužstvo, ne ho oslabovat.
Jeden ze spoluhráčů mi poradil, že se Vás mám zeptat na téma pokut, co tím měl na mysli?
Myslím si, že měl na mysli utkání s Čížovou, kdy jsem dostal červenou kartu. Ale jak jsem řekl, pro mužstvo chci být už jen prospěšný.
V létě 2015 jste vstoupil do manželského svazku, jak se vám zatím žije?
Byl to zatím nejkrásnější okamžik v mém životě. Mám fantastickou ženu, nikdy jsem si nemohl přát lepší.
Fotbalunas.cz slaví výročí jednoho roku fungování, je něco, co byste na portálu zlepšil?
Na portálu Fotbalunas.cz bych nic neměnil, vyhovuje mi!
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do budoucna!
Fotbalové fotografie pochází z oficiálního webu týmu Karlových Varů fotbalkvb.cz.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.