Chceme odčinit nepovedený podzim, přiznal Radek Němeček

Fotbalisté Libouchce mají svého Hráče kola! Po vítězném utkání v Rumburku se jím stal Radek Němeček, který také vstřelil jednu ze dvou branek svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, jaký je to pocit stát se Hráčem kola?
Vyhrát nějakou anketu vždy potěší. Ale je to o celém týmu, nikoliv o jednotlivci. Ale jak už jsem řekl, potěší to (smích).
Myslíte si, že jste byl zaslouženě v ideální sestavě kola?
Těžko říct, jestli to byla zasloužená nominace. V soutěži je hodně dobrých hráčů. Na druhou stranu je pravda, že zápas v Rumburku se mi celkově povedl. Dal jsem gól na 2:1 a druhý poločas odehrál na úplně nové pozici. Docela jsem se toho bál. Kluci mě ale podpořili a my zápas zvládli.
Nečeká vás po tomto rozhovoru nějaký finanční příspěvek do klubové kasy?
Jestli budu dávat něco do poklady? Nejspíš ano. To bude muset náš pokladník Sláva (Václav Slavka) ještě upřesnit. Ale doufám, že se nebudu muset moc plácnout přes kapsu. Už teď tam mám docela dost (smích).
A právě Václav Slavka vás nominoval do sestavy kola. Nebudete se na něj zlobit?
Sláva má ke mě speciální vztah. Tak asi proto mě nominoval. I když se docela divím, protože mu v zápase hodně zatápěli rumburští útočníci (smích). Ale zlobit se na něj určitě nebudu. Naopak bych mu chtěl touto cestou poděkovat.
Pojďme zpět k víkendu. Otočili jste zápas v Rumburku, vy jste dal jednu ze dvou branek. Jak byste zpětně zápas hodnotil?
Ano máte pravdu. Zápas jsme otočili, ale nebylo to vůbec snadné utkání. Prvních pár minut zápasu jsme byli všude pozdě. Rumburk měl územní převahu, dostali jsme branku z penalty a to si myslim, že nás nakoplo. Měli jsme tam nějaké šance, ty jsme neproměnili ale hráli dál naši hru. A pak po centru Pepy Černohorského dal Hejnáček (Milan Hejna) na 1:1. Pak to byl zápas nahoru a dolů. Naštestí sem nám podařilo skóre do poločasu otočit. V kabině jsme si řekli pár slov co po nás trenér chce a snad jsme to splnili. D ruhýpoločas jsme odbojovali měli tam pár příležitostí, ale bohužel ani jednu neproměnili. Soupeř nás ke konci zápasu zatlačil a byla z toho druhá penalta. Náš gólman vystihl směr a hráč netrefil ani branku. Pak už jsme to ubojovali a odvezli si domů tři body.
Na jaře se vám výsledkově daří. Co změnilo oproti podzimní části?
Podzim se nám ze začátku vůbec nepovedl. Zlom přišel až v derby, kdy jsme si řekli ze prostě musíme urvat body. To se nám povedlo a od té doby jsme hrali ten náš fotbal, který jsme hrát chtěli. Na jaře jsme přivedli pár nových hráčů, vrátil se Pepa Černohorský, od kterého si tréneři přejí góly. Máme dva skvělé brankáře. Sedlo si to už od začátku jara a chceme odčinit ten strašný podzim. Snad se nám to podaří.
Máte vůbec ponětí, kdo vám posílal hlasy?
Rodina dala spoustu hlasů, pak určitě kamarádi a lidi z klubu. A snad všichni z Libouchce. Každopádně bych všem rád poděkoval.
O víkendu hostíte poslední Hostovice a budete v ošidné roli favorita. Hlavní asi bude soupeře nepodcenit, co?
Na zápas se moc těšíme, chceme potvrdit tři body z Rumburku. Víme, že nás nečeká lehké utkání. Soupeř má kvalitní hráče, budou se chtít ukázat a potrápit nás. Já ale věřím, že vyhrajeme a potvrdíme naši jarní formu.
Co dělá Radek Němeček, když zrovna nehraje fotbal?
Když zrovna nehraji fotbal tak chodím do práce, abych se nějak uživil (smích). Hraju také futsal v Libouchci, kde máme nejlepšího futsalistu Davida Flígra. A hlavně hodně odpočívám (smích).
Co vůbec víte o našem webu fotbalunas.cz?
Web jsem zaregistroval, někdy se na něj mrknu. Myslím si, že pro všechny, co se motají okolo fotbalu, je to dobrá věc. Přeji, aby se webu dařilo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.