Černohorský: Stěžejní byl pro nás návrat Jirky Nováka

Hráčem 21. kola byl díka hlasování zvolen libouchecký útočník Josef Černohorský. I on nám ochotně odpověděl na tradiční otázky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění Hráč kola. Měl jste z toho radost?
Samozřejmě každé ocenění potěší, nicméně je to práce celého týmu. Konkrétně proti Hostovicím bych vyzdvihl výkon brankáře Pluhaře, který chytal úžasně.
Před týdnem vyhrál váš spoluhráč Radek Němeček. Takže to v Libouchci naší anketu asi sledujete, co?
Já nevím jak kluci z Libouchce, ale já se o anketě dozvěděl až tento týden (smích).
Máte vůbec tušení, kdo pro vás hlasoval?
To nevím, možná lidi z Libouchce, kteří se chodí dívat na naše zápasy a zajímají se o nás. O anketě jsem nevěděl, tudíž jsem o hlasování nikomu neřekl, takže mě nikdo jiný nenapadá. Každopádně děkuji, ať už hlasy poslal kdokoliv.
Svou nominaci jste si vysloužil po výkonu proti Hostovicím. Jak jste se v zápase cítil?
V první půli jsem se cítil dobře. Dal jsem brzy gól, což zvedne sebevědomí a zároveň dodá trochu klidu jak celému týmu, tak i mě osobně, jelikož se góly ode mě čekají. Na začátku druhé půle jsem se bohužel zranil a utkání nedohrál.
Jak to s vaším zraněním vypadá?
Ale teď je to pro mě horší, než na začátku sezóny. V právě zmiňovaném zápase proti Hostovicím jsem střídal už ve 47. minutě s bolestmi levého zadního stehenního svalu a výsledky nejsou nejradostnější. Nicméně nerad bych dělal předčasné závěry.
Můžete popsat obě branky, které jsi dal proti Hostovicím?
První branka byla v podstatě můj první dotyk s balónem. Dostal jsem dobrou přihrávku od Wilďáčka a zakončoval jsem podél brankáře na zadní tyč. Při druhé jsem si naběhl do ulice mezi dva obránce a po další skvělé přihrávce, tentokrát od Ňémy, jsem si posunul míč vedle brankáře a zakončoval jsem do prázdné brány.
Libouchci se na jaře oproti podzimu daří. Čím to?
Přišlo několik nových hráčů a vrátilo se pár lidí po zranění. Myslím si, že je pro nás stěžejní návrat Jirky Nováka, který vnesl do týmu kolektivního ducha a zvyšuje morálku všech hráčů na hřišti.
Teď jedete na půdu první Brné, kde nemáte co ztratit. Jak lídra soutěže překvapit?
Na zápas s Brnou jsem se těšil, ale uvidím, jak na tom budu zdravotně a zda do něj budu moct zasáhnout. Ale přistupoval bych k němu jako k jakémukoliv jinému. My navíc umíme hrát s celky z čela tabulky. Vzpomeňte si na Střekov minulý rok, kterému jsme ukončili šňůru bez prohry snad po 25 zápasech. Myslím si, že nebýt nepovedeného podzimu, tak jsme také mezi prvními.
Můžete čtenářům prozradit, co děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Studuji na vysoké v Praze, takže momentálně ve zkouškovém období jen dojíždím na zápasy a jinak se učím (smích). Jinak mám rád snad všechny druhy sportu a to jak aktivně, tak pasivně. V Praze hraji malou kopanou. Jsem fanoušek seriálů, mezi nejoblíbenější patří Game of thrones.
Znáte vůbec stránky fotbalunas.cz?
O webu jsem právě nevěděl, ale v týdnu jsem si ho prohlížel a moc se mi líbí. Je přehledný a podrobný, nějaká podobná stránka o soutěži byla potřeba.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.