ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Ještě čekám, kdy mě šoupnou do branky. :-D

Na naše otázky zodpověděl obránce Slavkova pan Jan Obludník

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, jaké jsou Vaše pocity z výhry?
Vážím si toho. Myslím si ovšem, že někteří hráči by si to zasloužili více než já. Proti Mokrým Lazcům jsem podal standardní výkon. Jinak bych výhru v téhle anketě vyměnil za záchranu v 1. A třídě.
Jaké byly Vaše fotbalové začátky?
Ve druhé třídě jsem začal s fotbalem v tehdejším Ostroji Opava. Prošel jsem tam všemi mládežnickými kategoriemi. V dorosteneckém věku mě zabrzdilo, že jsem rok nehrál kvůli únavovému syndromu. Na druhou stranu jsem se mohl věnovat i jiným věcem (škola, životní radovánky apod.). Už tehdy mi bylo jasné, že se fotbalem asi živit nebudu. Po roční pauze mě oslovil tehdejší trenér Slavkova Zdeněk Štybar, jestli bych za ně nešel hrát, a působím zde dodnes. Dokonce jsem zde zapustil kořeny, když jsem se do Slavkova přestěhoval a splodil jsem tam malého špunta. :-)
Jak hodnotíte své působení ve Slavkově?
Rozdělil bych to na dvě části. Nejprve to bylo super. Většinu času jsme se pohybovali v popředí tabulky, což vyvrcholilo před pěti lety postupem do krajského přeboru. Bohužel jsme tam nebyli konkurenceschopní a hned jsme spadli zpátky do 1. A třídy. Zpětně se domnívám, že byla chyba jít nahoru, protože se do naší kabiny vkradla poraženecká nálada a trošku se rozpadla naše vynikající parta. Poslední roky jsme se zachraňovali a nyní už jsme to nezvládli.
Slyšel jsem, že jste začínal v útoku. Co Vás přivedlo do obrany?
Skutečně jsem přišel do Slavkova jako útočník. Společně s Michalem Gavendou jsme se podíleli na většině branek. Postupem času však trenéři usoudili, že budu mužstvu prospěšnější v záloze. Když jsme začali přicházet o obránce, tak mě posunuli do defenzivní řady. Na pravém bekovi jsem často podporoval útok, ale člověk stárne a ztrácí rychlost, takže teď většinou nastupuji na postu stopera. Ještě čekám, kdy mě šoupnou do branky. :-D
Prý už vychováváte svého nástupce?
Opravdu se mi před půl rokem narodil syn Adámek. Sice ještě neumí chodit, ale kope už do balónku, který mu daroval kamarád Matěj Černý. Už se těším na to, až ho budu trénovat. Snad ho to bude bavit. Doufám, že bude lepším fotbalistou než taťka. ;-)
Jak hodnotíte zápas s Mokrými Lazci?
Znovu se projevila bolest, která nás provází celou sezonu. Soupeře sice herně převyšujeme, ale doplácíme na neproměňování šancí, když nám po odchodu Břeti Malčeka chybí kanonýr, který by zúročil práci celého týmu. Kdo se cítí jako střelec, ať mi klidně napíše a přetáhnu ho do Slavkova. :-D
Je Slavkov schopný vrátit se okamžitě zpět do I. A třídy?
Pokud by se udržel stávající kádr, tak jsem přesvědčený o tom, že bychom neměli konkurenci. Jelikož nás ale opustí pár hráčů, tak budeme muset sehnat pár posil. Čeká nás přes léto spousta práce. Kdybych však nevěřil, tak odejdu jinam.
Jak dlouho ještě míníte hrát fotbal?
Vždycky jsem si říkal, že ve třiceti skončím, ale fotbal mě pořád baví. Takže dokud se nerozsypu, tak budu hrát. Jen doufám, že si konečně užiji i radost z vítězství, protože v poslední době to byla bída.
Jaká je Vaše práce?
Pracuji jako sportovní redaktor pro týdeník Region Opavsko. Takže spojuji příjemné s užitečným. Píši hlavně o fotbale, kde se pohybuji skoro celý život. Troufnu si tedy říct, že jsem odborník na pravém místě. :-D
Čemu se věnujete ve svém volném čase?
Moc volna nemám. Spoustu času věnuji rodině, i když má budoucí manželka si myslí pravý opak. :-D. Když mně to vyjde, zajdu s kamarády na pivko anebo se podívám na dobrý film.
Jak hodnotíte vystoupení reprezentace na EURU?
Proti Španělům a Chorvatům podali naši reprezentanti zbabělý výkon, když mohli být rádi za jeden bod. S Tureckem jsme měli herní převahu, ale ukázalo se, že nám chybí rozdílový hráč, který by dal finální přihrávku nebo by vstřelil gól.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.