ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Adam Korbel: Ambice na vyšší soutěž jsem ještě nepohřbil

Premiérové jarní kolo I. A třídy perfektně sedlo mladému útočníkovi Adamu Korbelovi, který dvěma trefami zajistil Chlebičovu remízu v souboji s Oldřišovem. Talentovaný fotbalista se díky tomu vešel do sestavy kola, kde nastřádal nejvyšší počet hlasů, takže jsme ho požádali o zodpovězení několika otázek.

Foto: na fotve je Adam Korbel vlevo ještě v dresu SFC Opava B. Foto: Vladimír Žurek, Regionopavsko

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste okomentoval své vítězství? Překvapilo vás anebo jste si dělal naděje?
Vzhledem k tomu, že jsem se s tímhle setkal poprvé, tak mě toto vítězství hodně potěšilo. Když už jsem se do té jedenáctky dostal, tak jsem chtěl zvítězit a užít si tento rozhovor. (smích)
Chlebičov nebývá v této anketě příliš úspěšný. Kde jste tedy sháněl hlasy?
To máte pravdu. Občas tam bývají nominovaní hráči, ale nikdo se v tom moc neangažuje. Ani nevím proč. Ale po této zkušenosti to zkusím v kabině změnit a uvidíme, jestli se kluci chytnou nebo ne. V hlasování mi pomohli spoluhráči a hlavně hodně kamarádů, kteří to posílali dále. Tímto bych jim chtěl poděkovat.
Předpokládám, že sledujete náš web fotbalunas.cz, kde se věnujeme amatérskému fotbalu. Jak tento projekt vnímáte?
Ano sleduji. Vytvořit tenhle projekt byl výborný nápad. Rychlé dodávání výsledků, přehlednost a ještě ty možnosti, jako jsou tipování zápasu, právě to nominování na hráče do sestavy, poté zvolení hráče kola, rozhovory. Je to opravdu famózní.
Mezi nejlepší jedenáctku jste pronikl díky výkonu proti Oldřišovu. Zkuste se k tomuto zápasu krátce vrátit.
Jednalo se o první zápas jarní části sezony a myslím si, že to šlo taky vidět. Celou přípravu jsme odehráli na umělé trávě, takže ten přechod byl znát. Těžký terén a velké hřiště oproti naší umělce, to všechno nám dělalo problémy. Přesto jsme byli nažhavení, protože šlo o derby. Počasí vyšlo, přišlo hodně diváků, ale nepředvedli jsme to, co v nás je. Věřím, že ve druhém kole to bude lepší. S remízou nejsme určitě spokojení, doma se má vyhrávat. Ale samozřejmě lepší získat bod než nic.
V samotném utkání jste zaznamenal dvě trefy. Můžete prosím popsat tyto gólové momenty?
Jsem rád, že mi první zápas takhle vyšel a dařilo se. Byly to mé první góly na půdě Chlebičova, takže o to větší jsem z nich měl radost. Škoda jen, že jsme nezískali tři body. U první branky se ke mně na půlce odrazil míč a šel jsem sám na gólmana. Zakončil jsem bodlem, ale zapadlo to tam krásně. U oslavy gólu jsme se tomu kurióznímu zakončení se spoluhráči smáli. (smích) Druhý gól byl po krásné akci, kdy mě Lukáš Černín našel skvělým pasem, zpracoval jsem si míč do šestnáctky a zakončil na bližší tyč. Mohl jsem dokonce dosáhnout na hattrick, když jsem šel z úhlu sám na bránu a dlouho jsem čekal na zakončení. Když už jsem se chystal vystřelit, trošku do mě prtnul obránce a to mě rozhodilo, proto šla střela vedle. Škoda, hattrick a výhra 3:2 by bylo něco krásného. Ale dopadlo to tak, jak to dopadlo.
Během podzimu jste dost laboroval se zraněními. Co vás trápilo a jste už teď stoprocentně zdravotně v pořádku?
Bohužel ano. V druhém kole mě píchlo v zadním stehenním svalu a vypadalo to, že jsem si ten sval natáhl. Tři týdny jsem měl volno, poté jsem odehrál dva zápasy, jenže ve Štěpánkovicích se mi zranění zase obnovilo. To už byl pro mě konec sezony. Takže jsem na podzim odehrál pouze tři zápasy. Tohle jsem nikdy nezažil. Ale teď už se cítím stoprocentně v pořádku.
Kam až by v letošní sezoně mohly sahat ambice Chlebičova?
Žádné cíle jsme si nedávali. Máme kvalitní tým, tak doufám, že naše kvality ukážeme na výsledcích a uvidíme, jak to bude vypadat na konci sezony. 1. A třída je strašně vyrovnaná soutěž, stát se může cokoliv. Samozřejmě se chceme držet ve vyšších patrech tabulky.
Co říct k zimním změnám hráčského kádru? Sice přišli kluci jako Kozelek, Teichmann anebo Tesař, ale kabinu opustil váš útočný parťák Radek a angažovat se nepovedlo ani vašeho dalšího kamaráda Černohorského…
Honza Radek byl sice náš nejlepší střelec na podzim, ale zas jsme získali tři kvalitní hráče, kteří ho dobře nahradí. S Adamem Černohorským je to veliká škoda. Je to výborný hráč, byl by další skvělou posilou, ale bohužel to nevyšlo. Teoreticky jsem na podzim nehrál, takže to beru tak, že máme čtyři posily na jaro. Určitě jsme teď silnějším týmem.
S fotbalem jste začínal v Litultovicích, kde jste strávil téměř celá mládežnická léta. Jsou právě Litultovice klubem vašeho srdce?
Přesně tak. Byly to krásné časy. Hodně skvělých zážitků se skvělými lidmi. Rád vzpomínám na postup z poslední dorostenecké ligy bez jediné remízy a prohry. Určitě mám k nim nadále kladný vztah. Když mám čas, tak se na ně rád zajdu podívat. O návratu ale v tuto chvíli určitě neuvažuji. A do budoucna? To teď nedokážu říci.
Přes Slavii Opava jste se pak dostal do ligové devatenáctky Slezského FC, odkud vedla cesta do mužské rezervy, kde jste si vyzkoušel MSFL a divizi. Netočila se Vám z toho trošku hlava?
To víte, že se mi točila. Byl to pro mě neuvěřitelný skok, ale zase obrovská motivace zlepšit se a nasbírat plno zkušeností. Začátky v SFC Opava U19 byly pro mě hodně těžké. Než si člověk zvykl na tu profesionalitu, tempo, kvalitu a všechno, co doposud neznal. Po nějaké době jsem tomu přišel na chuť a užíval jsem si to. Odtud mám také plno skvělých zážitků a jsem za tuto zkušenost opravdu rád. Myslím si, že teď z toho hodně těžím.
Neuvažoval jste o tom, že byste ještě zůstal v Opavě a třeba se zkusil porvat i o profesionální A-tým?
Když jsem v létě odcházel, tak jsem ještě měl možnost v Opavě zůstat. Ale nechtěl jsem kvůli škole. Mám toho teď opravdu dost a skloubit to s každodenními tréninky, to by bylo docela složité. Kdybych zůstal, tak bych samozřejmě na sobě makal a chtěl bych se pořád zlepšovat a zlepšovat. Každý kdo tam je, tak se snaží porvat o áčko. Ale A-tým? To už je hodně vysoká laťka.
Neberete působení v Chlebičově jako krok zpátky?
Určitě neberu. I. A třída je velmi kvalitní soutěž. Sice už tak moc netrénuji, ale určitě to neberu jako krok zpět.
Čeho vlastně ještě chcete ve fotbale docílit?
Fotbalovou budoucnost zatím neplánuji. V tuto chvíli chci podávat kvalitní výkony v Chlebičově a kdo ví. Pokud se bude dařit a budu dávat góly, tak se třeba objeví nějaké nabídky. Po pravdě jsem ještě nepohřbil ambice na vyšší soutěž.
Čemu se věnujete ve volném čase? Jaké máte koníčky?
Hodně času trávím právě ve škole, když na Ostravské univerzitě studuji učitelský obor tělocvik – občanská výchova. Jinak ve volném čase rád sportuji. Rád trávím čas se svou přítelkyní a kamarády. Můj koníček je nejspíš jen fotbal. Srdeční záležitost. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.