Souboj obránců v sestavě kola nakonec dotáhnul Vojtěch Rušil do vítězného konce

Silné konkurenci odolali a proto se můžou fanoušci fanoušci FC Slavoj Žirovnice a Vojry Rušila těšit na rozhovor s tímto mladým bekem, který stejně jako mnoho dalších hráčů z Budína okusil v mládeži i krátké působení ve společném týmu Počátek a Žirovnice, stále je však hráčem FC Slavoj a na tom se zřejmě hned tak něco nezmění.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Vojto. Gratuluji ti k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 6. kola, kdy jsi se při souboji o přízeň fanoušků bil s dalšími dvěma konkurenty a souboj to byl skutečně napínavý až do posledních chvil. Sledoval jsi průběh hlasování, které s rostoucím počtem hlasujících mohlo dopadnout skutečně jakkoliv?
Ahoj a děkuju. Samozřejmě, že jsem průběh hlasování sledoval. Na výsledku mi ani tolik nezáleželo, ale věděl jsem, že kluci pro moji výhru a následný příspěvek do kasy, udělají opravdu vše.
Nominaci do sestavy kola jsi si vysloužil za utkání proti Černovicím, které jste dle výsledku i reportáže porazili relativně hladce, přestože jde o tým, který se zatím prezentuje jako jeden z adeptů o boje v TOP 5. Jak ale utkání probíhalo z tvého pohledu?
Z mého pohledu jsme měli zápas pod kontrolou, ačkoli jsme o poločase vedli pouze 2:1. O poločase v kabině jsme si řekli, že je potřeba přidat další góly, abychom si pojistili výsledek a to se povedlo. Taky jsme čekali, že Černovice budou těžší soupeř, což se naštěstí nepotvrdilo.
To, že se FC Slavoj hodlá ucházet o postup do I.B třídy není žádným tajemstvím. Ostatně již v závěru minulé sezóny bylo tohle jedno z hlavních témat. Platí nadále, že se s vaším týmem musí počítat v bojích o příčky nejvyšší? Zvlášť ve chvíli, kdy hlavní favorit soutěže, Maraton, zatím strádá, je boj i o samotné prvenství mnohem reálnější pro více klubů, než tomu bylo dříve.
Tak určitě, jako každý tým, chceme tabulkově dopadnout co nejlépe a myslím, že jsme na dobré cestě.
V dalším kole vyjíždíte právě na utkání do Pelhřimova. Jaké jsou reálné šance vašeho týmu na zisk tří bodů, které by byly sice důležité, rozhodně však nebudou zadarmo?
Utkání proti Maratonu byla vždycky těžká. Ale už se nám párkrát podařilo je porazit a doufám, že se nám to povede i letos na podzim.
V devatenácti letech máš celou svou fotbalovou kariéru v profesionálním fotbalu stále před sebou. Jaké jsou ale tvé ambice? Chceš se ještě fotbalově posouvat výš, nebo je Poutník liga, a tedy i hraní fotbalu čistě pro zábavu tím cílem, kam jsi fotbalově směřoval?
Momentálně jsem se svým postavením spokojený, ale samozřejmě bych se chtěl ještě někam posunout. Pokud by se to mělo stát tak moje ambice končí v Žirovnickém áčku. Momentálně ale vůbec nevím jak všechno bude, jelikož jsem letos odmaturoval a jdu na vysokou školu do Brna. Když se nikam ve své fotbalové kariéře neposunu, tak si vždy rád zahraju s klukama za béčko.
Jak celkově vnímáš úroveň Poutník ligy, která dle mého rok od roku roste, za o stupeň výše položenou I.B třídě však stále výrazně zaostává?
Myslím si, že úroveň Poutník ligy je dobrá, ale souhlasím s tebou, že rozdíl mezi Poutník ligou a I.B třídou je veliký. Jako příklad bych třeba zmínil Počátky nebo Horní Cerekev když do I. B třídy postoupili, ale pak tam byli spíš jen pro smích.
Čemu nejvíce přisuzuješ úbytek mladých hráčů na poli amatérského fotbalu? Tenhle problém se přeci jen poslední dobou řeší stále více, a proto mě zajímá i tvůj pohled na věc, jakožto mladého hráče, kterého by se to klidně mohlo týkat také.
Dle mého názoru mladé hráče odrazuje fáze přechodu z dorostu do dospělého fotbalu. Myslím, že každý by si měl projít nošením flašek a dalších pomůcek. Většině mladých hráčů to přijde potupné a například já v té fázi jsem taky pořád, ale projít si tím musel každý.
Který z týmů Poutník ligy je tvým nejméně oblíbeným soupeřem a na zápasy s kým se naopak těšíš nejvíc?
Mezi mé nejméně oblíbené soupeře patří například Maraton nebo Červená Řečice. Naopak nejvíc jsem se těšil na utkání s Kamenicí, kde mám pár kamarádů.
Nyní se tě zeptám na tvůj oblíbený fotbalový klub. Komu držíš palce jako fanoušek?
Jako fanoušek už od mala fandil Spartě Praha. Ze zahraničí jsou mými favority Chelsea a FC Barcelona.
Máš spolu s fotbalem i jiné koníčky, kterým se věnuješ?
Můj největší koníček, samozřejmě až po fotbale jsou moji kamarádi. Dále si taky rád zahraji i jiné sporty, jako je například volejbal nebo stolní tenis.
Jak jsi na tom se sledováním fotbalunas.cz, konkrétně naší soutěže? Patříš mezi pravidelné sledující, nebo tomuto informačnímu kanálu věnuješ jen minimum pozornosti, a co na úroveň fungování těchto stránek říkáš?
Myslím si, že úroveň stránek je velice dobrá. Mě například slouží na kontrolu výsledků v naší soutěži.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.