Václav Klauz: Největší showman a nejšikovnější hráč? Přeci náš trenér!

Rozhovor s Václavem Klauzem z Hroznětína. Jak hodnotí svůj výkon, poslední utkání a co je jeho další vášní? Kdo je jeho oblíbencem?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Venco, pro tebe první utkání sezóny a hned hráč kola. Jsi se svým výkonem maximálně spokojený?
Být hráčem kola mě určitě moc potěšilo, ale se svým výkonem spokojený úplně nejsem. Dost jsem na sobě cítil, že covidová pauza mi moc neprospěla a na míči jsem si nebyl tak jistý jako dříve, takže se do toho budu muset ještě dostat během několika tréninků. Taky se ke konci zápasu dostavila menší únava a už se mi hůře vracelo zpátky a plnily defenzivní povinnosti.
Zápas s Frantovkama dopadl až překvapivě vysokým rozdílem. Jak ho hodnotíš?
Určitě jsem rád, že jsme vyhráli, ale měli jsme také velké štěstí. Na začátku jsme neproměnili několik šancí a pak udeřil soupeř a šel do vedení. Naštěstí jsme nesklopili hlavy dolů a naopak zabojovali a dokázali zápas otočit už v prvním poločase. V druhém poločase jsme rychle přidali další branky, ale pak jsme už nebyli tolik koncentrovaní a dělali jsme velké chyby, díky kterým měl soupeř několik obrovských šancí, které naštěstí neproměnil, protože zápas klidně mohl skončit 7:5.
Obě branky jsi vstřelil zpoza vápna, která byla lepší a jak přesně padla?
Osobně si myslím, že druhá branka byla lepší, kterou jsem vstřelil slabší nohou. Celou situaci začal výborně Jirka Vodrážka, který vypíchl míč soupeři při zpracování směrem ke mně, já jsem si to pak jen přebral do rychlosti a povedlo se mi obehrát obránce soupeře a za hranicí vápna střelu umístit k levé tyči kolem stoperů, kteří vybíhali proti mně.
Víme, že tvou vášní je kromě fotbalu taky rybaření. Existuje situace, kdy bys zazdil fotbal a vybral si radši prut?
Určitě existuje, kdyby mě třeba trenér dal do obrany při zápase, tak to bych raději jel na ryby! (smích) Taková situace se nenaskytla, ale kluci v kabině si ze mě občas dělají srandu, protože když jsem chyběl na zápas kvůli nějakému zranění, tak mi říkali, že jsem byl určitě na rybách a vykašlal se na to. (smích)
Příští víkend hrajete na půdě jednoho z favoritů soutěže - Královského Poříčí. Jedete vyhrát?
Já tam určitě jedu s tím, že jedeme vyhrát. Každý soupeř v téhle soutěži je hratelný, a když do zápasu s klukama dáme všechno, budeme proměňovat šance a poctivě bránit, tak máme šanci porazit i favorita soutěže.
Tvůj nejoblíbenější hráč?
Od mala jsem vzhlížel ke Cristianovi Ronaldovi, ale teď jsem si dost oblíbil Erlinga Haalanda. V české lize je můj nejoblíbenější hráč Miloš Kratochvíl z Jablonce, se kterým jsme od dětství jedni z nejlepších kamarádů a vyrostli jsme spolu.
Kdo je v týmu: Nejšikovnější, největší showman a největší cholerik?
Nejšikovnější a největší šoumen nemůže byt nikdo jiný než hrající trenér Milan Pokrupa a největší cholerik? To si radši nechám pro sebe, protože by mě jinak trenér nechal určitě střídat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 FC Slavia Karlovy Vary B 21 99:36 53
2 FK Ostrov B 21 58:27 49
3 TJ Karlovy Vary-Dvory 21 84:39 42
4 Baník Královské Poříčí 21 66:58 35
5 TJ Baník Union Nové Sedlo 21 54:34 35
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Jan Tolar 26
2 Marian Geňo 26
3 Filip Němec 24
4 Marek Klepáček 20
5 Radek Bečvář 17
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Venca Likeš 85 57,8% 0
2 Petr Chovánek 84 57,1% 0
3 Karel Chovánek 83 56,8% 0
4 Jiří Pužman 81 56,6% 0
5 Marian Geno 77 58,8% 0
Zobrazit celou tabulku