Jiří Kroupa doufá, že Rožná proti Ujčovu potvrdí rolii favorita!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Začal jsem relativně pozdě, asi v 11 nebo 12 letech. Takže jsem přeskočil přípravku a šel rovnou do žáků. K fotbalu mě přivedli rodiče a taky to, že mě to prostě bavilo.
Na jakém postu nastupujete?
Střed zálohy.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Pokud si pamatuju dobře, tak v žácích proti Rovečnému. Z pozice stopera po rohovém kopu.
Hrál jste za jiný klub než je Rožná?
Jelikož v Rožné nebyl dorost, tak jsem v téhle kategorii hrál rok za Dolní Rožínku a pak 3 roky v Bystřici nad Pernštejnem.
Jak hodnotíte zápas v Jimramově?
Vzhledem k velkému množství absencí, se kterým jsme do Jimramova přijeli, pro nás výsledek vypadá velmi pozitivně, ale nerodil se lehce a domácí bojovali velmi srdnatě. Rozhodly dva slepené góly na konci prvního poločasu, takže do kabin se šlo za stavu 1:4, což bylo pro Jimramov možná i kruté. Druhý poločas se víceméně dohrával a v klidu jsme si to pohlídali.
Jak by jste popsal branku, kterou jste vstřelil?
Nabíhal jsem na zadní tyč na centr, který domácí obránce promáchnul a ocitnul jsem se sám před brankářem. Míč jsem si zastavil a střelou na přední tyč jsem dal gól. Nebyla to žádná pumelice, ale naštěstí to v bráně skončilo.
Byl jste zvolen hráčem 7.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
V tomto zápase jsem asi po 5 letech hrál od začátku na jiném postu než je střed zálohy. Hrál jsem levé křídlo, takže jsem se tam chvilku motal jak vítr v bedně, ale pak jsem si ujasnil, kde se mám přibližně pohybovat a snad jsem byl pro tým platný. Ale paradoxně si myslím, že jsem v této sezóně odehrál i lepší zápasy.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
V poslední době jsme celkem omladili kádr a přišli k nám šikovní mladí kluci. Snažíme se hrát kombinační fotbal a myslím, že si na hřišti rozumíme všichni.
Příští kolo vás čeká Ujčov, co od zápasu očekáváte?
S Ujčovem je to takové menší derby, není to daleko a hráváme proti sobě roky. Popravdě se nám proti nim moc nedaří, umí na nás zahrát. Ale já doufám, že potvrdíme roli favorita podle postavení v tabulce a 3 body zůstanou doma.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Obouvám si nejdřív pravou kopačku. Ale nevím, jestli je to přímo rituál spojený se zápasem, obouvám si vždycky nejdřív pravou botu, i když je to třeba holina. (smích)
Co říká fotbalu vaše rodina?
Podporují mě a když mají čas, přijdou se podívat.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
FC Barcelona, ale už to nesleduju tolik jako dřív.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Karel Beran
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Sním asi všechno. Ale pokud si mám vybrat, tak asi něco lehčího…třeba těstoviny s dobrou omáčkou nebo kuře na všechny způsoby.
Oblíbené pití?
Alko pivo, nealko asi dobrá káva.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Výsledky jsou samozřejmě důležité a každý chce vyhrát a nechat pro to na place všechno. Ale pro mě fotbal hlavně znamená možnost potkávat se se skvělou partou lidí, dát si při tom do těla a po tréninku nebo po zápase posedět u piva (nebo u limonády ) a pokecat. To je podle mě na této úrovni to nejdůležitější.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.