Janda: 1. A třída v Kopidlně by byl splněný cíl. Fotbal pro mě znamená víc než sport

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Petr Janda. Univerzál Kopidlna, jenž výraznou měrou přispěl i k poslední výhře nad Dolní Kalnou, když vstřelil branku a hýřil aktivitou. Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, získal jsi titul Hráč kola, co na to říkáš?
Za hráče kola jsem samozřejmě rád, a tímto děkuji všem fanouškům, kteří hlasovali a podporují celý náš tým nejen na hřišti!
Jak utkání s Dolní Kalnou hodnotíš?
Většinou pokaždé jsme s Dolní Kalnou hráli vyrovnaný fotbal. Věděli jsme, že je silným soupeřem, a že to nebude jednoduchý zápas. To se ukázalo ve 14. minutě, kdy se soupeř ujal vedení. Po nepovedené čtvrthodině se utkání otočilo v náš prospěch, kdy se Tomášovi Sedláčkovi podařilo vstřelit rychlý hattrick, což nás do zápasu nakoplo. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme dát pátý gól, což se povedlo a utkání dohrát bez zbytečných chyb a ztrát. Klobouk dolů před Dolní Kalnou, kteří zápas nevzdali a bojovali do poslední minuty, a zápas nám chtěli alespoň znepříjemnit.
Ty sám jsi vstřelil jednu branku a hýřil aktivitou. Spokojenost s výkonem?
V zápase se vždy najde něco, co zlepšit nebo udělat jinak (směje se). Byl jsem spokojený s celkovým výkonem týmu, který se od posledního zápasu v Kosičkách rapidně změnil. To, že se mi po přímém kopu Michala Poutníka podařilo prosadit hlavou do sítě soupeře, mě potěšilo, ale i uklidnilo.
Začal jsi v záloze a skončil v obraně, jak k tomu došlo? Který post ti je nejbližší?
Na kraji zálohy se mi poslední dobou hraje lépe než v obraně. Většinu minulé sezóny jsem odehrál buď na stoperu nebo na kraji obrany. Tím, že přišlo v létě pár posil, se to trošku protočilo. Druhý poločas jsem odehrál na kraji obrany, bylo to rozhodnutí trenéra a já jsem s tím byl spokojen. Není ani jeden z postů, na kterém by se mi hrálo špatně, a vždy chci na hřišti odevzdat vše.
Jaké cíle máš letos s Kopidlnem? Může se prát o přední příčky?
V kabině máme na letošní sezónu podobný cíl. Sám osobně bych se rád viděl na prvních třech příčkách. V soutěži je spoustu kvalitních týmů a nechceme nikoho podcenit.
Výkony doma a venku, to je rozdíl. Čím si to vysvětluješ? Máte venku menší motivaci?
Venkovní zápasy a domácí nemůžeme srovnávat. Nevím, zda je to motivací nebo domácím prostředím, které nám více vyhovuje. Nyní nás čeká čtvrtý venkovní zápas a osobně doufám, že na hřišti soupeře začneme hrát stejně kvalitně jako na domácí půdě.
Jak ses k fotbalu dostal a co pro tebe znamená?
K fotbalu mě přivedl táta, který ještě občas hrává za B Tým Kopidlna. Jsme fotbalová rodina, takže pro mě znamená více než sport.
Máš za sebou působení v novobydžovské Cidlině. Co ti dalo?
V Bydžově jsem potkal spoustu skvělých lidí. Od party, kterou jsme měli hlavně v dorosteneckém věku až po trenéry v čele s Petrem Průchou. Byla to zkušenost zahrát si i vyšší soutěže od žáků až po muže. Ale nejvíce si cením těch lidí, kteří mi něco dali a které jsem měl možnost poznat včetně rodičů, kteří tomu také věnovali spoustu času.
Co tvoje fotbalové plány a ambice? Kam to chceš dotáhnout?
1. A třída by byl nejen pro mě splněný cíl. Šance dostat se s Kopidlnem do vyšší soutěže co nejdříve a ukázat, že na to máme, je reálná. Avšak musíme přistupovat k zápasům a hlavně k tréninkům stále zodpovědně.
O víkendu vás čeká těžké utkání v Úpici. Co bude klíčem k úspěchu?
Úpice je silný soupeř, rádi bychom přivezli domů body. Pokud budeme hrát jako proti Dolní Kalné, určitě se nám podaří „nějaký bod urvat”. Hlavně pokud se chceme umístit v horní polovině tabulky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.