HISENSE SESTAVA ROKU - Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2022-2023

Datum kola: 13.06.2023

0

Sezóna 2022-23 v 1.A Třídě sk.B se už nezadržitelně blíží ke svému konci. V ní jsme mohli být svědky skvělých výkonů týmů i jednotlivců. I proto je tentokrát výběr sestavy roku opravdu těžkou záležitostí a jednoduché nám to neudělali ani přílušnící jednotlivých klubů, kterých jsme se na jejich preference dotazovali. Po zvážení všech možností nám ze soutěže vykrystalizovala tato sestava roku: Vítěz hlasování hraje o hodnotné ceny od Hisense, jako například televize nebo soundbar.

BRANKÁŘ:

Vladmír Pecha - V průběhu soutěžního ročníku se stal oporou v brance Stonavy a klíčovým mužem v cestě za titulem. Stonava se v soutěži neprezentoval bezhlavě ofenzivním fotbal, ale vždy měli vzadu jistého Pechu, na kterého se v rozhodujících okamžicích mohli spolehnout. V dubnu nastartoval šňůru 570 minut (!) bez obdržené branky.

 

OBRANA: 

Petr Šiška - Druhým klíčový muž Stonavské defenzívy oplývá nejen obrannými, ale také ofenzivními schopnostmi. Nebezpečný pro branku soupeře bývá zejména hlavou po standardních situacích. To ostatně ukázal i v této sezóně. Statistika osmi gólů je pro něj skvělým počinem.

Tomáš Kudýn - „Jaro nás potkalo ve skvělé formě. Musím smeknout před všemi, kteří na hřišti vždy nechají 100%“ řekl v rozhovoru s hráčem kola. Stoprocentní musí být i jeho nominace do sestavy roku. Muž, který v mládeži působil v Bílovci či v HFK Olomouc, si ji vydobyl svou bojovností a ofenzivní nadstavbou.

Ivan Martinčík - Zkušenost v obraně se vždycky hodí. Své o tom vědí i v Bystřici. Ligový debut si pětačtyřicetiletý obránce připsal v dresu Příbrami proti Českým Budějovicím v sezóně 2003/04. O devatenáct sezón později stále řídí obranu Bystřice!

 

ZÁLOHA:

Martin Vlachovič - Jednatřicetiletý ofenzivní hráč Smilovic patří mezi hráče s čichem na góly. V této sezóně jich už nastřílel hned osmnáct a řadí se tak k nejlepším střelcům celé soutěže. Fotbalově by se směle mohl uplatnit i ve vyšší soutěži. V dresu Smilovic to však alespoň příští rok neklapne. 

Daniel Fajčák - „Baví mě hrát v dobré partě, kde bojujeme jeden za druhého a nestojí to pouze na jednom hráči“ přiznal v prvním rozhovoru s hráčem kola kapitán Tiché. Jeho týmový přístup je viditelný jak v jeho fotbalovém životě, tak i v tom osobní. Není typickým tvůrcem hry ze středu pole. Na hřišti však vždy nechá všechno, což mu také vyneslo dvě vítězství v anketách o hráče kola.

Ervin Kožár - „Jako správný kapitán je oporou celého týmu ve většině utkáních.“ Taková jsou slova trenéra Raškovic Tomáše Hadravy. Když k tomu ještě připočtete celkem slušnou ofenzivní bilanci osmi branek, je z toho nominace do sestavy roku. Hromadí se nám v ní potom sice vzorek správných lídrů, ale kdo říkal, že má být sestava funkční!?

Jan Smolarčík - U lídrů ještě chvíli zůstaneme. V listopadu jednatřicetiletý záložník skutečně jedním takovým je. Libhošť sice v ročníku zvlášť nezazářil, o to víc slávy si mohli užít její ofenzivní střelci. Společně s o osm let mladším Přemyslem Hajníkem (který by za jiných okolností v sestavě určitě také figuroval) vytvořili skutečně smrtící "šutérské duo", které dohromady nastřílelo 39 branek, což je mimochodem 83 % všech letošních gólů libhošťských.

 

ÚTOK:

Tomáš Baran - Staroměstský útočník vstřelil v letošním ročníku 15 branek. V rozhovoru s hráčem kola doslova uvedl: „V mužské kategorii jsem vstřelil tolik gólů prvně." Byl to on, který Staré Město v průběhu sezóny táhnul. I přesto, že jim sezóna nevydařila, může být šestadvacetiletý hráč spokojen alespoň se svým příspěvkem.

Antonín Chumchal - „Nejlepším hráčem Albrechtic bych zvolil Chumchala, který i přes nepřízeň skóre celý zápas bojoval a byl nejviditelnějším hráčem domácích." Tak popsal baníkovského kanonýra trenér Raškovic po vítězném zápase jeho mužstva. Svou urputností a buldočí povahou se během sezóny dostal na metu devatenácti branek. 

Ilir Přeči - Sestavu zakončuje, jak je mu ostatně vlastní, nebezpečný raškovický střelec. Zahraniční zástupce sestavy roku pochází z Kosova. Krátce se živil modelingem, když fotil v oblecích Bandi. V uplynulém ročníku mohl pózovat také u svých třinácti branek.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 15.06.2023 18:00 do 31.07.2023 19:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.