1:3
(1:1)
22. F. Peiger
66. M. Kocina (p.)
78. M. Sládek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.10.2018 16:00

9.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rudolfov "B" potvrdil výhrou ve Zlivi rostoucí formu


Branky


45. M. Ďurica - 22. F. Peiger , 66. M. Kocina (p.) , 78. M. Sládek
23

K dalšímu venkovnímu mistrovskému utkání zajížděli hráči Rudolfovské rezervy ke třetímu týmu tabulky - SK Zliv, který měl o tři body v tabulce více. Venkovní zápasy se doposud Rudolfovu vůbec nedařily, když nezískal ve třech zápasech ani bod. Vzhledem k tomu, že „A“ mužstvo v KP hrálo současně derby s ex-divizní Malší Roudné a opět chybělo mnoho hráčů zejména ze zdravotních důvodů, museli vypomoci dva stěžejní hráči Michal Žoček a Václav Dvořák, kteří se objevili v základní sestavě. Dále hostům chyběli jediní dva zkušení hráči František Pouzar a Radek Zachara. Opět tedy jiné složení, jednoznačně nejmladší tým v OP tentokrát s průměrným věkem 19,5 let a s nejstarším hráčem ve věku 22 let. Ve prospěch Zlivi hrála skutečnost, že disponovala druhou nejlepší obranou v soutěži a hlavně sedmi zápasovou šňůrou bez porážky...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle patřila hostům a v jeho závěru přišlo oslabení po červené kartě

Začátek utkání domácí zahájili lépe a první čtvrthodinu byli lepším a pohyblivějším mužstvem. Problémy hostům dělali hlavně techničtí a rychlí střední záložníci Martin Maňhal s mladičkým Matějem Fürstem a v útoku nebezpečný zkušený kapitán domácích Milan Ďurica. Hostující hráči přežili bez úhony dvě šance domácích po centrovaných míčích a průnicích ze stran, kdy domácí těsně minuli přihrávky nebo hosté včas stačili hasit požár za cenu rohových kopů, které pak následně dobře odbránili. Po této ne zcela povedené pasáži ze strany hostujícího celku se začali i rudolfovští dostávat do zápasu a přebírali aktivitu. Začali si vypracovávat gólové příležitosti a až do konce zápasu už byli jednoznačně lepším mužstvem. Aktivitu přetavili ve vedoucí branku ve 22. minutě, kdy po průniku Marka Sládka a prudké přízemní přihrávce doklepával v souboji do branky Filip Peiger, který se vrátil do sestavy po zranění kolena - 0:1. Následně hosté ještě nedotáhli do úspěšného gólového zakončení několik šancí např. Jaroslavem Machovcem, Markem Sládkem či Martinem Pflegerem. A tak jako už po několikáté byli za nezkušenost hostující hráči potrestáni vyrovnávacím gólem v poslední minutě první půle. A ještě bylo vyrovnání „vyšperkováno“ vyloučením a červenou kartou pro brankáře Davida Keřku. Jednoznačně oprávněnou a to za hraní rukou mimo velké pokutové území. Při útočné akci hosté na domácí polovině zbytečně přišli o míč, místo rychlého dostoupení protihráče jen stínovali, přišel dlouhý nákop za stopery, kde rudolfovští propadli jeden na jednoho. Radek Tyrpák vysoký balon nedoskočil, ten se dostal k Milanovi Ďuricovi, proti kterému o zlomek později vyběhl brankář Keřka a při pokusu o lob byl mimo vápno nastřelen do ruky a následoval přímý kop a vyloučení. Do branky se místo vyloučeného Davida Keřky postavil hráč z pole Filip Peiger. K přímému kopu z hranice vápna se v 45. minutě postavil Milan Ďurica a  přízemní prudkou střelou na stranu brankáře s pomocí tyče vyrovnal - 1:1.

I v 10 hráčích Rudolfov B druhý poločas režíroval a rozhodl o výhře

Do druhé půle nastoupili hosté se změnami v sestavě bez ortodoxního útočníka v defenzivním bloku, ale v aktivním postavení s rychlým dostupováním protihráčů a čekáním na brejkové situace. A tato taktika slavila úspěch a ještě o to víc, že všichni hráči Rudolfova pokyny dodrželi bez jediné chyby a ještě k tomu přidali nezměrnou bojovnost. Domácí tým za celý poločas pustili prakticky jen do dvou šancí, které zlikvidoval s přehledem zastupující brankář Filip Peiger a který si s jistotou poradil i s několika centry nebo s nakopnutými míči. Nic jiného hosté domácímu celku nedovolili. Naopak hostující hráči byli směrem dopředu velmi aktivní, hlavně z obou krajů domácí tým zlobili rychlí a tahoví hráči Adam Janura a Martin Pfleger, ze středu hřiště je doplňovali J. Machovec, M. Kocina a M. Sládek. A po jedné z takových rychlých brejkových akcí rudolfovští udeřili v 66. minutě, kdy po vykombinování domácí obrany přišla průniková přihrávka J. Machovcem, kterou domácích obránce Karel Vojč zastavil v pokutovém území rukou. Následoval pokutový kop, který suverénně proměnil exekutor Martin Kocina a poslal hostující tým do vedení - 1:2. To ještě více domácí mužstvo znervóznilo, muselo otevřít hru a to byla voda na mlýn rudolfovských hráčů. Ti chodili do rozhozené obrany a vytvářeli si velké množství brejkových situací s přečíslením. A z jedné z nich také potvrdili výhru v 78. minutě třetím gólem, kdy se Marek Sládek na půli hřiště zbavil dvou obránců a svůj sólový nájezd zakončil prudkou střelou pod břevno a definitivně utkání rozhodl - 1:3. Následné pokusy domácího mužstva o zkorigování výsledku hosté rozdrobili a otupili častým střídáním a bez vážnějších problémů si dokráčeli pro první venkovní výhru.



Ohlasy k zápasu


SK Zliv
Martin Tesař ( trenér ): Zápas nám vůbec nevyšel. Od první minuty byli hostující mladí hráči lepší, důraznější, rychlejší a tvrdší na míči. Přestože nám vše hrálo do karet po vyloučení hostujícího brankáře a následné vyrovnání před koncem poločasu, nebylo nám to co platné. Hosté se semkli a také v deseti lidech byli lepším týmem. Musím uznat, že zaslouženě zvítězili.

SK Rudolfov B
Josef Dvořák ( trenér ) a Petr Hlubocký ( vedoucí ): Měli jsme trochu obavu z místního rozlehlého areálu s hřištěm větších rozměrů s atletickou dráhou, kdy tyto podmínky stěžují velmi prostorovou orientaci. Ale domácí vedení klubu musíme pochválit, že letitý areál je, určitě i s omezenými finančními prostředky, velmi dobře udržovaný a je vidět, že má starostlivého „pána“ a je zde vytvořeno příjemné prostředí a zejména hrací plocha je ve výborném stavu. O takovém trávníku se nám doma může pouze zdát... S výsledkem a hlavně s předvedeným výkonem jsme nadmíru spokojeni a tímto našemu mladému týmu děkujeme a gratulujeme. Proti velmi kvalitnímu týmu SK Zliv s řadou velmi dobrých mladých hráčů režírovaných těmi zkušenými, jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů ve venkovních utkáních v této sezóně. Kluci i v deseti příkladně bojovali a předvedli kvalitu v kombinaci a pohybu. Až na prvních 15 minut, kdy nás domácí mužstvo přehrávalo, si myslíme, že jsme byli po zbytek utkání lepším a hlavně nebezpečnějším týmem a zaslouženě si odvezli tři body za výhru. Takto bychom si přáli ale odehrát všechny venkovní utkání a tato výhra nám v tom snad pomůže. Dalším pozitivem bylo, že jsme i v deseti se silami a nasazením vydrželi celý zápas. Jak klukům vštěpujeme do hlav, jestli budou chtít hrát někdy za naše áčko KP, tak to prostě bez tréninku nepůjde a je dobře, že si to berou k srdci a že se tréninková morálka a docházka trvale zlepšuje. Na našich výkonech se to začíná projevovat a hlavně máme radost z toho, že se začíná tvořit výborná parta spoluhráčů a kamarádů, bez které žádné výborné mužstvo nevznikne. Také se chceme dodatečně realizačnímu týmu domácích omluvit za kouskování hry s častým „hokejovým“ střídáním v závěru utkání. Ale myslíme si, že kdyby byli v naší situaci, tak budou postupovat podobně.



Sestavy


SK Zliv
J. Remta [-] - J. Zrun [-] , K. Vojč [-] , M. Novotný [-] , K. Jindrle ml. [-] , M. Ďurica [-] , O. Šťastný [-] , M. Fürst [-] , J. Slavík [-] , M. Maňhal [-] , R. Nečas [-]

SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - F. Hajný [-] , R. Tyrpák [-] , J. Tušl [-] , M. Valenta [-] - J. Machovec [-] , M. Kocina [-] , M. Pfleger [-] , A. Janura [-] , F. Peiger [-] - M. Sládek [-]

ŽK: 50. J. Zrun , 65. K. Vojč , 84. J. Vondrka - 90. M. Kocina . ČK: 44. D. Keřka .
Hráči zápasu: F. Peiger , M. Sládek .
Místo: Zliv. Počet diváků: 45.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Miroslav TRESSL
Tip experta: remíza

Dvě mužstva, kde je celkem dost mladých fotbalistů, věřím v remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích