J. Bešta 20. (p.)
J. Janeček 55.
2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 17:00

22.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radkovicím dnes zápas úplně nevyšel, ale nakonec braly stejně tři body - v zápase padly navíc dvě červené karty


Branky


20. J. Bešta (p.) , 55. J. Janeček
12

Radkovice chtějí zachránít okresní přebor a tak je jejich povinnost dělat body v každém zápase. Dnes však nohy hráčů byly v zápase svázány vědomím, že hrají s posledním a proto musí vyhrát, což jim, jak se ukázalo, úplně nevyhovovalo. Vstiš si vytvořil v zápase pár pěkných šancí, které však neproměnil a tak to byly nakonec právě Radkovičtí, kteří vstřelili dvě branky a připsali si veledůležité tři body do tabulky

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl pouze jednu branku

Zápasy, ve kterém jednomu týmu již prakticky o nic nejde, ale druhý tým potřebuje nutně vyhrát, jsou vždy o tom, jak se s tím hráči týmu, který musí vyhrát poperou v hlavách. Přestože dnes mohli domácí být klidnější, protože hráli s posledním týmem, který na jaře neudělal ještě ani bod a tedy težší soupeři je ještě čekají, nedařilo se jim tuto skutečnost vytěsnit z hlavy a proto se prezentovali fotbalem úplně jiným než tomu bylo doposud. Hosté často chybovali a v jejich hře byly vidět mezery, ale domácí toho nedokázali využít. Nedařily se jim přihrávky, které měly vždy vysunout adresáta do případného úniku, nefungovaly ani střely ze střední vzdálenosti a celkově to dnes v zápase nebyly ty Radkovice, které v posledních zápasech předváděly fotbalovost a dravost urvat body. Určitě jim ani nepřispělo k tomu to, že jejich velká opora František Březina musel po nešetrném faulu střídat s prolomeným kolenem a sezóna pro něho jistě skončila předčasně. Paradoxně pro domácí, kteří z toho mohli dnes vytěžit své první vítězství, byla už 20. minuta tou zlou. Při zpracování míče ve vápně si hostující hráč nakopnul svojí ruku a sudí ukázal na pokutový kop. K němu se postavil bez nějakých dalších debat domácí Bešta - přeci jenom je v této disciplíně nejúspěšnější z týmu a nekompromisní střelou nedal hostujícímu Ondřichovi jedinou šanci - 1:0! Sice to byla dost šťastná penalta pro domácí, ale to už k fotbalu patří. Domácím měl v zápase pomoci i početný kotel hazenkářského týmu z nedaleké obce, který dnes zavítal na zápas a vytvořil pro domácí hráče takovou podporu, kterou jistě na radkovickým hřišti nepamatují. Ani to však domácím výrazně nepomohlo. Vytvořili si pěkné 3 až 4 téměř tutové šance, ale jejich zakončovatelé prostě neměli dnes svůj den - když už ani samostatný nájezd na hostujícího brankaře nebyl protaven v branku, muselo to být pro domácí hráče v hlavách nepříjemné. Sem tam se osmělili i hosté, kteří neměli v zápase co ztratit a pro domácí to byla docela dřina a boj, aby poločas skončil výsledkem příznivým právě pro ně. Když se neuchytily ani pokusy z velkého vápna, které jen těsně minuly branku hostí, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí!

Druhý poločas přinesl také jednu branku

Do druhého poločasu nastoupili domácí hráči s tím, že začnou lépe kombinovat a přidají druhou branku. Úvod začal opět lépe pro domácí, když se zase díky samostatnému úniku dostali až před brankaře, ale opět neproměnili. Vysvobození pro ně přišlo v 55. minutě, kdy Janeček ve skluzu propálil brankaře po přihrávce spoluhráče a domácí se tak konečně mohli více uklidnit a začít si užívat fotbal - 2:0! Aby to nevypadalo, že hosté neměli žádné šance, tak je potřeba uvést, že mohli klidně také srovnat, když po krásných střelách ze střední vzdálenosti musel zasahovat domácí gólman Brada Václav a s vypětím všech sil tyto střely likvidoval. Nutno však upozornit i na to, že za poslední tři zápasy se v brance Radkovic protočili tři brankaři a ani jeden z nich není kovaný gólman, ale vždy se zhostili svého postu více než dobře. V 66. minutě se rozdávaly červené karty - hra byla nervozní a hráči obou týmu do sebe zbytečně často nevybíravě zajížděli, dohadovali se a předváděli něco, co fotbalu na kráse opravdu nepřidá. Po druhé žluté kartě se tak do sprch předčasně pakoval domácí Horský a hostující Hřebec. a tak se nadále hrálo pouze deset na deset. Hra se tedy do konce poločasu už neuklidnila a hodně se kouskovala. Bylo to takové to dohrávání pouze z povinnosti, ale s fotbalovostí to nemělo povětšinu času moc společného. Závěrečný hvizd přinesl radost domácích hráčů a jejich skvělých fanoušku.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Radkovice
Tisot Stanislav - trenér: Dnes to byl paradoxně fotbalově asi náš nejslabší zápas. Klukům jsme před zápasem do hlavy vtloukali, aby nebyli nervózní, hráli uvolněnou hru, kombinovali a soupeře v klidu porazíme. Bohužel se nám toto již od prvních minut nedařilo. V hlavách jsme měli asi umístění v tabulce a to nás dnes dost svazovalo. Nedokázali jsme využít mezery ve hře soupeře. Penaltu nám soupeř dnes přímo daroval. Neproměnili jsme pár samostatných úniků na branku soupeře Nepomohlo nám ani vynucené střídání po faulu soupeře, když náš hráč Březina s prolomeným kolenem musel střídat a sezóna pro něho definitivně skončila, což je pro nás obrovská ztráta. V zápase se pak udály další nešetrné zákroky - někdy až nefotbalové zákroky. Zápas měl však jedno obrovské plus, když nás přišel podpořit házenkářský tým z vedlejší obce, s kterým se dlouhodobě přátelíme a vytvořil tak na našem domácím hřišti atmosféru, kterou naše hřiště asi nepamatuje. Chtěl bych jím tímto moc poděkovat - byli skvělí.




Sestavy


TJ Sparta Radkovice
V. Brada [-] - J. Stehlík [-] (82. J. Brada [-] ) , R. Šatava [-] , J. Míka [-] , T. Kučera [-] , J. Bešta [-] , F. Březina [-] (16. J. Horský [-] ) , D. Fiala [-] , V. Soyma [-] , R. Soušek [-] (46. J. Janeček [-] ) , M. Žíla [-]

TJ Družstevník Vstiš
L. Ondřich [-] - V. Hřebec [-] , P. Purdeš [-] - D. Schmirler [-] , M. Švec [-] , M. Korčík [-] , J. Kraus [-] , M. Vavrek [-] , J. Pyrgal [-] , P. Švec [-] (75. R. Krejčí [-] ) , A. Ježek [-]

ŽK: 55. J. Janeček , 59. J. Horský , 96. R. Šatava - 16. V. Hřebec , 65. P. Švec , 93. A. Ježek . ČK: 66. J. Horský - 66. V. Hřebec .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: SLABÝ Otto - VEIT Karel (N), VODIČKA Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jindřich Kotora
Tip experta: výhra domácích

Hosté jsou opravdu nejslabším týmem soutěže a tak věřím, že domácí zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích