Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 10:30

3.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Tachově se diváci nenudili a po zápase mohli slavit


Branky


0

Po třech kolech se Tachov krčil v celkové tabulce ČFL u dna pouze s jediným bodem. Ten vyválčil hned na úvod se Štěchovicemi. V dalších dvou zápasech už nedosáhl ani na něj a naposledy dostal hned pět gólů od Chrudimi. V domácím zápase proti Čáslavi proto chtěl už za každou cenu naplno bodovat. Hosté na tom byli o dva body lépe díky překvapivé výhře nad Benešovem, ani oni si však nemohou dovolit ztrácet body proti soupeřům z dolních pater soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nabídl gólovou radost hned čtyřikrát

Sotva rozhodčí Ulrich zahájil utkání, začaly se dít věci! Už po deseti minutách hry se totiž prosadil domácí Dvořák. Ten si mistrovsky poradil s centrem Šáchy, který se trefil parádně k tyči navzdory tomu, že stál k brance zády. O nůžky se přitom nejednalo, Dvořák to celé zvládl bez pádu na zem – 1:0. Radovat se ale mohl pouhých pět minut. Jen tolik totiž potřebovali hosté na odpověď. Vácha se dostal s míčem až do vápna na dostřel branky a na Houdka skutečně vypálil i přesto, že byl ve velkém úhlu. Ten si s jeho střelou poradil, a ačkoli ležel na zemi, zvládl vytlačit i dorážku Bilinkiewicze. Na jeho druhé doražení už stačit nemohl a bylo vyrovnáno – 1:1. A po chvíli mohlo být pro Tachov ještě hůř, když se ten samý hráč dostal po přesné přihrávce od Brejchy do zakončení tváří v tvář gólmanu Stehnovi, mířil vedle. Tlak hostí pokračoval a po chvíli přinesl další šanci, když si slabší chvilku vybral brankář Houdek, který špatně odhadl jeden z Čáslavských centrů. Toml však šancí pohrdl a přestřelil prázdnou branku. To už se ale probral i Tachov. Na perfektní Hudcovu výzvu Matas s Dvořákem ještě nedosáhli, litovat ovšem dlouho nemuseli. Ve třicáté čtvrté minutě se na hranici šestnáctky šikovně uvolnil Hrdlička, který celou akci zakončil přesnou střelou o tyč – 2:1. Ani druhé vedení domácím dlouho nevydrželo. Tachov v poslední minutě první půle vážně zachyboval v rozehrávce a Mlynka se řítil sám na branku. V celé situaci zachoval chladnou hlavu, Houdka obešel a z mírného úhlu vyrovnal klasickým “šatňákem“ – 2:2.

 

Domácí rozhodli až v závěru

Jen málokdo mohl doufat, že i druhý poločas bude tak divoký, jako ten první. Oba trenéři reagovali taktickými povely na vývoj situace, a ačkoli podle skóre se hrálo vlastně znovu od začátku, průběh druhé tři čtvrtě hodiny byl oproti té první zcela odlišný. Ani jeden tým si nevypracoval žádnou vážnější situaci, o gólech nemluvě. To se změnilo až v sedmdesáté čtvrté minutě, když z bezprostřední blízkosti pálil Pokorovskij. K jeho smůle podržel svůj tým perfektním zákrokem Houdek. To se tedy teprve zablýskalo, uhodit totiž mělo až šest minut před koncem. Bývalý prvoligový fotbalista Martin Knakal se dokázal prosadit hlavou po rohovém kopu a potřetí v zápase strhl vedení na stranu Tachova – 3:2. Čáslav se nechtěla s takovou porážkou smířit a zavelela k hromadnému útoku, čímž však otevřela prostor pro rychlé brejky. V prvním nebezpečném střelecky zklamal Folejtar, který nevyzrál na Stehna a uklidňovací branku nevstřelil. Chvíli na to dvakrát zazvonila za Stehnem tyč, po níž záhy došlo k penaltovému faulu na Folejtara. Tu bezpečně proměnil Hudec a pečetil tak konečné skóre 4:2. Posledních pár minut zápasu tak skutečně stálo za to a i vzhledem k atraktivní první polovině lze říci, že diváci se v Tachově rozhodně nemohli nudit. Pro Čáslav byla prohra velmi hořkým soustem vzhledem k faktu, že hned dvakrát dokázalo na soupeřovo vedení odpovědět. 

 



Ohlasy k zápasu



FK Čáslav
Oldřich Abrhám (trenér FK Čáslav): „Po průběhu zápasu porážka mrzí. My jsme si utkání prohráli v prvním poločase, kdy jsme naprosto dominovali na hřišti. Soupeř si s námi vůbec nevěděl rady. Kromě našich dvou branek jsme měli čtyři, pět vyložených šancí, ale bohužel jsme je nedali. Kdyby jsme šli do kabiny v poločase za stavu pět dva pro nás, tak se asi nikdo nedivil. Bohužel jsme ve druhém poločase nebyli schopni zopakovat výkon z prvního poločasu. Své udělalo prostředí, kdy domácí fotbalisty hnali fanoušci dopředu. Bylo patrné, že rozhodne jedna jediná branka. Bohužel jsme ji obdrželi my, a to ze standardní situace. Čtvrtá branka padla až po hrací době, kdy jsme hráli v podstatě už na osm útočníků. Po nákopu jsme ztratili balón a soupeř nám utekl. Utkání jsme si prohráli už v prvním poločase s tím, že jsme byli málo produktivní." (zdroj: fkcaslav.cz)



Sestavy


FK Tachov
D. Houdek [-] - T. Habart [-] (26. J. Kubek [-] ) , M. Knakal [-] , J. Matas [-] , M. Ruda [-] - M. Folejtar [-] , M. Kravar [-] , P. Šácha [-] , L. Hudec [-] , V. Hrdlička [-] (80. O. Stružka [-] ) - F. Dvořák [-]

FK Čáslav
J. Stehno [-] - P. Váňa [-] , O. Brejcha [-] (62. J. Suk [-] ) , P. Tomášek [-] , P. Pokrovskij [-] - M. Toml [-] , A. Kučera [-] , T. Mlynka [-] , M. Vácha [-] - L. Vopat [-] , P. Bilinkiewicz [-] (68. R. Jíra [-] )

Hráči zápasu: F. Dvořák - A. Kučera .
Počet diváků: 313.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.