Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.08.2015 16:30

2.kolo, Divize D, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jarda Chocholáč stihl v ostrém derby vše - dvěma góly rozhodl zápas a pak se nechal vyloučit


Branky


0

Další favorit v tomto kole neuspěl. V jednom z největších derby, které může nabídnout divize D vyhrála Bystřice už minulý podzim na Vrchovině 2:1. Dnes už bývalý trenér Marek Štukhejl tehdy rozvířil diskuzní fóra prohlášením o zaparkovaném autobuse na vápně. Na jaře se pak hrálo v Bystřici 1:1, když Vrchovina vyrovnávala až v poslední minutě zápasu. Marek Štukhejl byl redakcí osloven, aby na místě jako divák pro Vás zpracoval report z utkání. Ten po jeho shlénutí říká "Úvodem musím vyřknout myšlenku, že pokud se bystřický autobus odbrzdí, tak se z něj stane expres. Alespoň v tomto derby jsem to tak cítil a jsem rád , že utkání bylo pro diváka zajímavé, holt derby o kterém se bude v hospodách mluvit".

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bystřice v prvním poločase překvapila a jasně přehrála Vrchovinu

Od úvodních minut si hosté natěšeni na zápas během 5 minut vytvořili jeden nájezd na gólmana a druhou šanci taktéž s gólovými parametry. Předznamenalo to další děj utkání a dávalo najevo výbornou připravenost Bystřice na utkání. Připravenost kondiční, taktickou a hlavně mentální, protože do utkání vstoupili s cílem jej vyhrát velkým nasazením. Takový tým by dělal problémy každému a tak se domácí těžkopádně dostávali do hry. Bystřice hrála v každý moment aktivně a jednoduchým přechodem na útočnou polovinu získávala odražené míče. Hbití krajní hráči dokázali drze pronikat do pokutového území a tvořili šance. První gól padl po centru ze strany s následnou dorážkou do odkryté branky. Druhý gól po samostatném nájezdu na gólmana a třetí střelou k tyči z 20m. Hosté byli odměněni za aktivitu a mohli si gratulovat k vysoké produktivitě proměňování šancí. Domácí vývoj do 30. minuty očividně zaskočil a nemohli se dostat k soustavné kombinaci a tlaku, aby přerušili ofenzivní choutky hostí. Silné stránky Vrchoviny v kombinační hře po zemi přes krajní prostory dokázali soupeři přerušovat včasným přistupováním, tvrdostí a umem hrát souboje. Šance domácí také měli, ale nazval bych je nedotaženými, nebo s neoptimálním řešením. Poločas se dohrál a divák překvapen vývojem očekával po poločase změnu.


Ve druhém se Vrchovina zvedla, ale na obrat to nestačilo

Hosté se stavem 3:0 v zádech mohli hrát hru, kdy bude Vrchovina narážet do plných a nadále hrozit brejky do otevřené obrany. U domácích je známa vůle a odhodlání výsledky otáčet a každý hráč trošku jinou formou dával najevo jak na to. Můžeme pouze spekulovat jak v takovém stavu chyběli v sestavě pro zranění respektive nemoc Kamil Skalník a Lukáš Michal. Značné organizační a postové změny domácích měli vytvořit na hosty tlak, leč nestalo se. Domácí po pěkně dohrané standardce snížili na 3:1  a chtělo to pro další dramatičnost kontaktní branku. Navíc nebylo v druhé půlce naplněno očekávání ukázky silných stránek domácích a hra se stala individualistickou a v malé součinnosti. Soupeř celý zápas hrozil z brejku po standardních situacích a z dohrávání soubojů na dezorganizované obraně domácích.  Byla to fáze zápasu, kdy rostla hráčská nervozita na obou stranách z obav o výsledek a tak rozhodčí tasil jednu žlutou kartu za druhou. Přišla i červená karta pro Bystřici, avšak hosté mají s hrou v kompaktním bloku zkušenosti a zvládají ji i v deseti. Tato hra je nakonec dovedla k výsledku. Tohle derby vstoupí do pamětí jako zápas výborně připravené Bystřice a nečekaně matně hrající Vrchoviny.   



Ohlasy k zápasu


SFK Nové Město na Moravě
Roman Kysilko, trenér Vrchoviny: Přišlo hodně diváků, porážka mě proto mrzí dvojnásob. Do uktání jsme vstoupili vlažně a první poločas trošku prospali. Svůj den si nevybrala ani obrana a tak jsme po poločase prohrávali zaslouženě 0:3. Soupeř přijel s taktikou bojovat o každý míč, o každý metr a tím nás jasně předčil. Ve druhém poločase jsme se zvedli, dali gól, ale pak byli moc nervózní a neřešili situace správně. Bystřice velmi dobře bránili a přišlo mi, že vyloučení jí ještě prospělo. Chyběl nám citelně Michal, ale na to se vymlouvat nechci, podali jsme špatný výkon, proto jsme prohráli.

SK Bystřice nad Pernštejnem
Martin Maša, trenér Bystřice: Od začátku zápasu jsme šli za vítězstvím více než domácí. Zápas jsme zvládli zejména motivačně, v hlavách. K tomu hráči plnili do puntíku stanovenou taktiku. Pohlídali jsme si jak nakopávané míče na útočníky, tak standartní situace. Jsem spokojený, jen mě mrzí vyloučení Chocholáče. Při metru zvoleném rozhodčím by muselo padnout více červených karet na obou stranách, nebo to měla být žlutá.



Sestavy


SFK Nové Město na Moravě
J. Vítek [-] - O. Košík [-] (58. M. Žák [-] ) , O. Šandera [-] , L. Smetana [-] , T. Dvořáček [-] , L. Komínek [-] - P. Sodomka [-] (46. P. Šustáček [-] ) , R. Sodomka [-] , M. Mazel [-] (71. J. Skryja [-] ) - M. Kovář [-] , P. Smetana [-]

SK Bystřice nad Pernštejnem
P. Trávníček [-] - L. Zbytovský [-] , J. Illek [-] (93. O. Veselý [-] ) , M. Malý [-] , M. Prášil [-] (91. D. Čech [-] ) , J. Chocholáč [-] , F. Adamec [-] , V. Mitáš [-] , M. Šponar [-] , R. Sklenář [-] , O. Vícha [-]

ŽK: 44. L. Komínek , 59. R. Sodomka , 66. M. Žák , 70. T. Dvořáček - 20. O. Vícha , 53. M. Šponar , 62. J. Illek , 64. M. Malý . ČK: 63. J. Chocholáč .
Hráči zápasu: L. Smetana - J. Chocholáč , L. Zbytovský .
Místo: N. Město na M.. Počet diváků: 492. Rozhodčí: Podaný Marek - VEJTASA Simon, MAYER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.