5:3
(3:2)
25. M. Bauman (p.)
29. D. Štastný (vl.)
37. V. Zábelka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.04.2022 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka na Interu vyzněla lépe pro domácí Petrovice


Branky


13. P. Czyž , 34. D. Chmelař , 54. P. Czyž , 63. M. Brzóska , 90. R. Szkuta (p.) - 25. M. Bauman (p.) , 29. D. Štastný (vl.) , 37. V. Zábelka
16

Souboj 5. se 6. celkem tabulky se odehrál v neděli na půdě petrovického Interu kam přijížděla squadra trenéra Mikundy - Hnojník. Oba celky dělila velká bodová propast, kdy domácí Inter měl před utkáním náskok 8 bodů a uzavíral první pětici týmů tabulky s lehkým odstupem na čtvrté Věřňovice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Plodná první polovina vynesla vedení Hnojníku

Domácí trenér Wodecki pro toto utkání nemohl stále počítat s rychlonohým Petrem Horákem, který upřednostnil prvoligové utkání ve florbale za ZFK Petrovice místo bitvy s fotbalisty Hnojníku, dále chyběl Klaban s Dvořákem, kteří jsou nemocní a v neposlední řádě Marek Kačinský, u kterého to vypadá na absenci z rodinných důvodů, spekuluje se o zákazu fotbalu ze strany manželky.

Trenér hostů Alois Mikunda počítal jeden škrt v sestavě za druhým. K marodovi Lukáši Brzuchanskimu pro tohle utkání přibyli z různých důvodů i Petr Jantoš, Dominik Rusek, Benjamin Kreželok a zraněný Aleš Kluz. Velezkušený lodivod už má v Hnojníku leccos za sebou, a tak i pro toto utkání, podobně jako v utkání s Vendryní vytasil do sestavy jedno nečekané jméno. Po více, než roční odmlce se v sestavě objevil Lukáš Molin, hrotový útočník, který čekal na svou příležitost. 

 

Od úvodních minut se hrálo vyrovnané utkání a šance se střídaly jako počasí na obloze. Chvíli byla průtrž mračen a průvan v defenzivě Interu a chvíli zase slunce a potíže v defenzivě na straně druhé. Jako první síť napnul ve 13.minutě domácí kapitán Petr Czyž, který zužitkoval kombinaci na levé straně v podání Denise Chmelaře a Jakuba Sznapky, kdy první jmenovaný poslal nadýchaný centr, s nímž si domácí tahoun bezpečně poradil. 

Bojovné utkání na průběžně kropeném trávníku dostávalo čím dál větší náboj a diváci na tribuně sledovali další nebezpečnou akci hostů, při které byl faulován kanonýr Vojtěch Zábelka ve vápně. K penaltě se postavil kapitán Hnojníku Michal Bauman a bezpečně proměnil 1:1. Zábelka nadále bavil svým uměním fanoušky, kterých na utkání dorazila rovná padesátka. 

 

Čtyři minuty po vyrovnání si povodil u brankové čáry několik obránců domácího celku, které svým typickým "ty pojď sem - já jdu tam" zamotal tak, že třetí v pořadí Daniel Šťastný se proměnil v Daniela Nešťastného a srazil si přihrávku z nulového úhlu do vlastní brány - 1:2. Nutno říci, že Zábelka měl na brance opravdu lví podíl. 

O dalších pět minut později se zase radovali domácí. Denis Chmelař, který dává branky hlavou, tak často jako jezdí České Dráhy na čas, si tentokrát našel nadýchaný centr Davida Pavlici a vyroval na 2:2.

Ve 37.minutě se "koncert Zábelka" konečně dočkal čestného zápisu do statistik. Po zařízené penaltě a vlastním gólu se tentokrát proměnil do role správného kanonýra a prodloužený aut Ganzcarczykem uklidil zcela nekrytý v šestnáctce za bezmocného Madeckého 2:3 a do kabin šli tedy spokojenější hosté. 

Hnojníku došly fyzické síly

Zrcadlo posledních utkání nejen v lize, ale i v přípravě bylo přítomno i v Petrovicích. Druhá půle už byla výrazněji v režii party kolem Petra Czyže a utkání dokázala překlopit na svou stranu. Hostující celek během druhé půlky fyzicky odpadl a přestal s mladším týmem domácích stíhat krok. 

Petr Czyž jako kapitán zavelel k obratu v 54.minutě, kdy utekl hnojnické obraně a tváří v tvář hnojnickému Lamošovi si věděl rady. 

Běžela 63.minuta a brankář hostí podcenil střelu Marka Bzósky, která neměla ani přílišnou razanci a zapadla pod břevno hnojnické brány 4:3. Obrat domácích byl tedy dokonán. Hosté poté změnili rozestavení a hráli vzadu víceméně vabank na tři obránce. Místo efektu v podobě tlaku a závarů před bránou brankáře Madeckého to přineslo spíše trable. A nepomohlo tomu ani střídání, kdy se na hrot postavil urostlý Adrian Matýsek, který doplnil dvojici vysokých forwardů Ganczarczyka a Zábelku.

Víceméně v poslední akci utkání obranné trojici utekl kapitán Czyž, jenž byl následně faulován ve vápně a v 90.minutě, si tak domácí ještě dopřáli pokutový kop, který proměnil Radim Szkuta a uzavřel skóre na 5:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Internacionál Petrovice
Denis Chmelař: V neděli jsme přivítali ve svém domácím prostředí šestý tým tabulky hráče Hnojníku, kteří přijeli i se svým nejlepším střelcem a největší hrozbou Vojtou Zábelkou, na kterého jsme před zápasem byli upozorněni. My chtěli potvrdit vítězství v předchozím zápase v Mostech, kdy tentokrát trenér Wodecki zase malinko pozměnil sestavu, a do branky se postavil tentokrát střelec a zároveň brankář Radim Madecký. Už od prvních minut bylo vidět, že tento zápas bude bitva o body na lehce namoklém trávníku, kdy se tento zápas doslova zvrtl v hokejovou přestřelku. Pro nás zase jak je u nás zvykem máme smůlu na zranění, které si tentokrát přivodil David Pavlica před koncem první půle. Musím říct že největší nebezpečí pro naši obranu byl právě Vojta Zábelka, ovšem kluci jej v druhé půli pohlídali a také jsme si pro tohle vítězství došli ze slušnou dávkou štěstí. Určitě plný počet berem a teď se připravuje na Petrovické derby, které odehrajeme v dohrávce ve středu na hřišti Lokomotivy.




Sestavy


TJ Internacionál Petrovice
R. Madecký [-] - P. Czyž [-] , D. Pavlica [-] (40. J. Martikán [-] ) , D. Chmelař [-] (85. D. Herman [-] ) , M. Brzóska [-] - P. Lukosz [-] , D. Štastný [-] , P. Fic [-] , J. Sznapka [-] , R. Szkuta [-] - P. Mrózek [-] (68. M. Konderla [-] ) -

TJ Sokol Hnojník
M. Lamoš [-] - M. Bauman [-] , J. Lachowicz [-] , T. Jantoš [-] (72. J. Hradil [-] ) , J. Kozel [-] - T. Gańczarczyk [-] , D. Bolek [-] , D. Pieszka [-] , V. Zábelka [-] , A. Klus [-] - E. Oborný [-] (80. A. Matýsek [-] ) -

ŽK: 63. J. Martikán , 70. P. Czyž - 90. V. Zábelka .
Místo: Petrovice u Karviné. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Boráň Tomáš  - CHÝLEK Martin, KRPEL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Hnojník si ani tentokrát neporadí a třetí zápas proti soupeři z vrchu tabulky opět prohraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích