Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 15:30

9.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Góly střídajícího Číhaře nakonec stačily jen tak tak + FOTO


Branky


0

Historie se na průběh zápasu většinou neptá, v tabulkách jsou vidět body a o ty jde. Olympie Rakovník vynikající výkon z minulého týdne nezopakovala, ale vyhrát na Lánech dokázala. Dle výsledku to bylo o fous, ale domácí vytěžili z minima maximum. Rakovničtí připustili zbytečné drama a nechali dvakrát vyniknout Reichla. Na čele okresního přeboru se pořadí nezměnilo…

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zraněný Číhař stihl dát dva góly, aby mohl o poločas vystřídat

Druhý zápas Martina Havla v dresu Olympie byl trochu smolný. Bývalý hráč Tatranu měl totiž nejvíc příležitostí z hostujícího týmu, nebylo mu však vůbec přáno. V poli mu ale nikdo nemůže upřít bojovnost. Hned v první minutě utkání narazil Číhařovi, a ten levačkou trefil tyč Loskotovi branky.

Vypadalo to, že to bude vraždění neviňátek, ale to by nesměl ve třetí minutě utéct T. Kochovi Keller. Lánský záložník posunul míč na D. Dudášika, od kterého se míč dostal k Reichlovi, který nabídnutou příležitostí nepohrdl – 1:0.

To byla pro hosty docela ťafka, podobný scénář mělo totiž utkání v Senomatech. Hosté ale svůj tlak neztratili a bušili na branku Lán vlastně celý zápas. Centr Kocha Havlovi utekl, a tak byli hosté rádi za špatný odkop domácích, jejichž centr do vlastního vápna uklidil hlavou Číhař k tyči – 1:1.

Kromě slabého zakončení Reichla nad branku Kocha, domácí museli jen bránit. Zase tolik sil je to ale nestálo, protože Olympie žádný pořádný recept na finální přihrávku nenašla. Po sérii pokusů Rakovníka, zakončil tutovku půl metru před brankářem dotírající Topinka jen do jeho náruče.

V další fázi hry vymyslel Kokšál bezvadnou kolmici na Kalfiřta, který ale neodcentroval podle svých představ. Přitom v malém vápně čekal na balon osamocený Číhař. Ten samý útočník po půl hodině hry narazil Havlovi, který poměrně z úhlu Loskota, který jinak v brance Lán vůbec nefiguruje, vůbec nevyděsil.

Za tři minuty už na ukazateli svítilo skóre 1:2, když Kokšál nadýchaným bochánkem posadil míč na hlavu Topinky. Vzápětí se ale do ojedinělého útoku dostaly po ztrátě Němce Lány. Švolba vyslal do brejku Reichla, ale jeho bomba skončila opět nad břevnem. Následně ve vápně Olympie po zmatku propadl míč a k zakončení, byť nepřesnému, se dostal mladý Keller.

Ve 38. minutě dostal nápad rakovnický mozek Kokšál, který ukázkovou futsalovou přihrávkou prostrčil merunu Číhařovi mezi dva obránce, načež kanonýr Olympie zachoval chladnou hlavu a jen obstřelil brankáře – 1:3.

Nutno říct, že Číhař musel celých 45 minut hrát velmi opatrně, neboť si natáhl hned v první minutě po své střele do tyče hamstring.

Místo debaklu měly Lány naději

Dvougólový náskok hosty uspokojil, a tak svého kakonýra o poločas raději stáhla. To ovšem kouč Antonín Sýkora netušil, že mohou nastat ještě problémy… První minuta druhého dějství mohla opět začít gólově, ale zase to hostům nevyšlo.

Tentokrát se ve stoprocentní šanci ocitl smolař Havel, který nezakončil z první do prázdné. Svým zpracováním dodal čas Loskotovi, který se před něj stihl přesunout  a následně ho vychytal.

V další slibné situaci se ocitl Koch, který si s Havlem narazil rychlou kombinací, ale taky trefil jen tělo brankáře. Postupem času se z kopané stávala fádní kolektivní hra, které chyběla ze strany hostů finální přihrávka a moment překvapení, domácím chybělo ve druhé půli snad všechno.

I přes to vytěžily Lány z ničeho maximum, když čtyři minuty před koncem vynikl po přímém volném kopu opět Reichl, který dostal od obránců Olympie moc prostoru -2:3.  Zbylé čtyři minuty se Rakovník mohl ještě obávat o výsledek, ale drama už nedopustil a své vedení si uhájil až do konečného hvizdu sudího Brejníka.



Ohlasy k zápasu


SK Lány
David Dudášik (trenér): Zápas dopadl nad naše očekávání, podali jsme maximum a myslím, že se za náš výkon nemusíme stydět. Olympie byla lepším týmem, ale za remízu by se nemohla divit...

Olympie Rakovník
Antonín Sýkora (trenér): Ve velmi komplikované sestavě jsme na Lánech, kde se nám dlouhodobě nedaří, sice vyhráli, ale s předvedenou hrou spokojeni nejsme. Výkon ze Senomat jsme nezopakovali. Utkání mohlo skončit klidně 1:7, bohužel střelecká smůla a slabá finální přihrávka nás přivedla k výsledku 2:3.



Sestavy


SK Lány
J. Loskot [-] - J. Krátký [-] , M. Rajgl [-] , V. Loskot [-] , R. Putík [-] - D. Keller [-] , D. Dudášik [-] , J. Matějka [-] , D. Jirava [-] - L. Švolba [-] , M. Reichl [-]

Olympie Rakovník
B. Koch [-] - Z. Křováček [-] , V. Eck [-] , M. Němec [-] , J. Seibert [-] (84. A. Sýkora [-] ) - J. Kalfiřt [-] (68. J. Řenč [-] ) , R. Topinka [-] , M. Kokšál [-] , T. Koch [-] - M. Havel [-] , J. Číhař [-] (46. Z. Špimr [-] )

ŽK: 90. V. Loskot - 76. M. Němec .
Místo: Stadion Vlastimila Švolba. Počet diváků: 30. Rozhodčí: Brejník Aleš - .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.