Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2024 13:30

20.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Favorit se proti Borku pořádně zapotil, Zlatá Koruna rozhodla až z poslední akce zápasu


Branky


28
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hosté povzbuzeni vysokou domácí výhrou v minulém kole začali i ve Zlaté Koruně útočně naladěni a hned v první minutě vysunul po levé straně Hanzl přesnou nahrávkou Franka, který postupoval sám na Votýpku. Jeho střela z dobré pozice však skončila vedle brány domácích. Další útočná akce hostů přišla ve 13. minutě. Po faulu zahrávali hosté volný přímý kop, ten rozehrál před bránu Frank na nabíhajícího Baščevana, který poslal z malého vápna míč hlavou nad Votýpkovu bránu. Domácí poprvé vážněji zahrozili až v 15. minutě. Dalekonosnou Wagnerovu střelu s potížemi vyrazil gólman Moudrý jen před sebe, kde dobíhal Konečný, ale i na jeho dorážku stačil Moudrý zareagovat a míč vyrazil na roh. Jestliže hosté své dvě dobré příležitosti ze začátku zápasu nevyužili, do třetice se jim to už podařilo. Těsně za půlící čárou se nedohodli dva domácí obránci, o míč je obral Frank, postupoval sám na Votýpku a těsně před bránou nahrál ještě lépe postavenému Baščevanovi, který si vychutnal i gólmana Votýpku a hosté vedli 0:1.

 

Naštěstí pro domácí toto vedení hostů trvalo pouze tři minuty. Ve 20. minutě zahrávali Zlatokorunští dva rohové kopy za sebou a ten druhý posadil Šebelka na hlavu Kroneisla a bylo to 1:1.

 

V této fázi utkání si domácí vytvořili mírnou převahu. Dvakrát se střelecky snažil prosadit kapitán Šebelka. První střela ve 24. minutě těsně minula hostující branku, tu druhou mu gólman Moudrý vyrazil a dorážející Kroneisl poslal míč vysoko nad bránu. Změnu skóre nepřinesla ani příležitost Beránka ze 36. minuty Po centru zprava si ve vápně dobře zpracoval balón, ale jeho střela jen o centimetry minula levou tyč hostující brány.

Druhý poločas

Druhou půli začali přece jenom lépe domácí. Měli několik náznaků dobrých příležitostí, ale tu vyloženou v 52. minutě po přihrávce od Konečného neproměnil Šebelka. Jeho technická střela zhruba z osmi metrů skončila těsně nad břevnem. Po další chybě domácí defenzivy v 57. minutě se dostal ke střele z poza vápna Baščevan. Jeho střelecký pokus mířící k levé tyči vytěsnil Votýpka s námahou na roh. Když už se nemohli domácí prosadit v zakončení po kombinačních akcích v poli, pomohli si standardní situací jako v 75. minutě. Šebelka zahrál jeden další z mnoha rohových kopů, ve vápně našel důrazného Svobodu, který zblízka dopravil míč podruhé do sítě hostů 2:1.

 

Avšak ani tato vedoucí branka domácích nesrazila fotbalisty z Borku do kolen a nadále se tlačili do útoku. To se jim vyplatilo v 81. minutě. Opět po několika minelách v rozehrávce domácí obrany na levé straně velkého vápna přišel centr před bránu, na který si v pohodě vyběhl gólman Votýpka. Jenže neudržel balón ve svých rukavicích a pro dobíhajícího Baščevana už nebyl problém zaznamenat druhou branku hostů na 2:2 a přiblížil je k zisku velice cenného bodu ze hřiště Zlaté Koruny.

 

Ale ještě nebyl konec zápasu. Domácí se nadechli k drtivému závěru a v poslední minutě rozhodli o své výhře. Do vyložené šance se dostal střídající Král, jeho přízemní střelu stačil ještě Moudrý s námahou vyrazit na roh. Ten nakrátko rozehrál Šebelka na Beránka, který stříleným centrem našel na malém vápně Wagnera, který nekompromisně zavěsil hlavou na konečných 3:2. 

 

Autor: Pavel Ďuriš

 



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Přivítali jsme Borek, který minulé utkání vyhrál jednoznačně s Vimperkem, a věděli jsme, že nás nebude čekat vůbec lehké utkání s tak zkušeným týmem. V 17. minutě po hrubé chybě jsme jako první inkasovali, ale naštěstí jsme rychle zareagovali a vyrovnali střelecky políbeným Kroneislem. V 75.minutě jsme zápas otočili premiérovou trefou, v korunském dresu se trefil Svoboda a zdálo se, že zápas máme pod kontrolou. Avšak po další hrubici jsme darovali branku na 2:2. Poslední akcí zápasu jsme rozhodli, když se přesnou hlavičkou trefil Wagner. Získali jsme 3 body, za které jsme rádi a teď se musíme připravit na další utkání do Blatné.

FK Borek
Radek Horejš (hráč): K favoritovi ze "Zlatky" jsme jeli opět bez několika opor (Hájek, Houška, Kocina, Holzepl, Šťastný, Vaník, Bukovinský) a tak nám museli pomoci kluci z dorostu. Není tak tajemstvím, že před zápasem měl být bod pro nás malým zázrak. V utkání jsme však soupeři nic nedarovali a šli do vedení. Chvíli na to soupeř srovnal a v druhé půli zápas otočil. Ani to však nebyl konec a V. Baščevan srovnal na 2:2 a následně jsme mohli jít zase do vedení, ale dvě naše velké šance jsme nedokázali přetavit v gól. A tak v poslední minutě strhli vedení na svou stranu domácí. Utkání jsme odmakali a může pro nás být příslibem do dalších bojů. Škoda jen, že jsme ho nedotáhli k bodovému zisku.



Sestavy


SK Zlatá Koruna
M. Votýpka [-] - M. Kroupa [-] , B. Miletić [-] (83. M. Král [-] ) , J. Zajíc [-] , J. Wagner [-] , M. Svoboda [-] , M. Kroneisl [-] - F. Persán [-] , J. Šebelka [-] - V. Beránek [-] , L. Konečný [-]

FK Borek
F. Moudrý [-] - M. Leština [-] , J. Čermín [-] , M. Michal [-] - O. Hanžl [-] (67. D. Kolár [-] ) , D. Kříženecký [-] - R. Horejš [-] - V. Baščevan [-] , J. Endlicher [-] , J. Frank [-] , C. Legdan [-]

ŽK: 77. L. Konečný .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Vejčík Vít - TUPÝ Petr, ŠIMEK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Borek může překvapit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jednoznačná výhra domácích.

Tip: výhra domácích