FOTO: Blaník se může na své útočníky spolehnout. Chválena byla také sudí


Branky


47. R. Žurek (p.) , 59. A. Kadlec , 69. T. Koloušek , 79. R. Žurek - 51. E. Pastier , 82. J. Česák
30

Projděte si rozsáhlou fotogalerii od Libora Grance a Ladislava Berana. Strunkovice jsou zase o krok blíže titulu. K dalšímu střetnutí zajížděli Kapličtí v neděli na půdu lídra soutěže ze Strunkovic. Oproti minulému utkání musel hostující trenér Ginzel udělat v sestavě několik vynucených změn, když hráče do hry nepustilo zranění.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Do samotného zápasu vstoupili Spartakovci dobře. Lídra se nezalekli, měli míč častěji na svých kopačkách, ale do vyložených šancí se nedostávali a střelecké pokusy cíl nenacházely. Domácí se tradičně soustředili na pozorné bránění a dlouhými nákopy hledali útočné duo Žurek Koloušek. Ve třetí minutě zatáhl balón po levé straně Gondek, přetažený centr si zpracoval Štrbačka, zpětnou přihrávkou našel Nowaka, střela po zemi skončila v připravených Vojtíškových rukavicích. I když vyložené šance k vidění nebyly, tak se rozhodně bylo na co dívat. Střelecké pokusy v následujících minutách více vzruchu nepřinesly a skončily v zapomnění. V polovině prvního poločasu se do střelecké pozice prodral hostující Pastier, křížný přízemní pokus mezi tři strunkovické tyče nesměřoval. Po půlhodině hry pálil nad branku kaplický Gondek.

 

Ve 37 minutě další zakončení na hostující straně. Nowak před vápnem posunul míč Česákovi, přízemní střela směřovala k levé tyči, Vojtíšek zakročil poněkud neortodoxním způsobem a míč vyrazil na rohový kop. Strunkovičtí se do prvního vážnějšího zakončení dostali až čtyři minuty před přestávkou. Dlouhý nákop brankáře Vojtíška propadl kaplickou obranou, sám před gólmanem se ocitl Roman Žurek, hostující kapitán Říha zasáhl skvěle reflexivně a míč vytáhl na rohový kop. V nastaveném čase prvního dějství další dlouhý nákop za kaplickou obranu, ve vápně došlo na souboj Čutky se Žurkem, hostující obránce stihl míč hlavou odehrát svému brankáři, následně došlo ke střetu s útočníkem, který se octil na zemi a pískala se penalta. Podle domácích jasná, dle hostů, poněkud přísná. K jejímu provedení se postavil Roman Žurek, na jeho ránu si gólman Říha sáhnul, míč přesto skončil v síti – 1:0. Do kabin šli domácí s jednogólovým náskokem. 

Druhý poločas

Po obrátce jako první zahrozili domácí. Po levé straně zatáhl míč Roman Žurek, po přízemním centru pálil vysoko nad bránu nejlepší střelec soutěže Koloušek. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Nejlepší hráč hostující Spartaku Erik Pastier se vydal vstříc domácí brance, před vápnem si narazil míč se Štrbačkou, z pravé strany se dostal do vápna, dokázal se uvolnit a střelou na bližší tyč překvapil Vojtíška – 1:1.

 

V 59 minutě si vzali domácí vedení zpět na svou stranu. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Dvořák, Říha hlavičku vytáhl na další roh. Následoval centr od levého rohového praporku, na zadní tyči hlavičkoval opět Dvořák, k odraženému míči se dostal Adam Kadlec a napálil míč do sítě – 2:1.

 

Hosté se po inkasované brance tlačili na polovinu soupeře, v devětašedesáté minutě však došlo ke ztrátě na útočné půlce hostů, domácí podnikli rychlý výpad, na jehož konci Tomáš Koloušek přízemní střelou z pravé strany prostřelil Říhu – 3:1.

 

Navíc i další možnost domácí přetavili v gól. V 79 minutě po Kadlecově zpětné přihrávce poslal míč pod břevno Roman Žurek – 4:1.

 

Hostům se podařilo závěr ještě zdramatizovat, když po centru z levé strany nastaly zmatky před domácí svatyní, který utnul střelou pod břevno Jan Česák – 4:2. Kapličtí se pak vrhali do útočení, zatlačili domácí před vlastní branku, ale obrana Strunkovic už dokázala odolat. Z vítězství se tedy radoval favorit, který prokázal své nesporné kvality v útočné fázi. Hosté na půdě lídra neodehráli herně vůbec špatné utkání, bohužel, na bodový zisk to tentokráte nestačilo.    

 

AUTOR: LIBOR GRANEC

Report od uživatele Ladislava Berana

Na zápas přijel i pan senátor Parlamentu České republiky Tomáš Fiala, který strunkovický fotbal sleduje a tento zápas si vybral, poněvadž čekal výborný fotbal. Ten se zejména v druhém poločase hrál. Domácí jakoby v úvodu zmrzli proměnou počasí a hosté se chopili taktovky hry. Byli víc na míči a moc toho domácím nedarovali. Hráli jednoduše po zemi a být lepší koncovky, s domácími by to vypadalo špatně. Převaha hostí však končila před velkým vápnem na obraně či opět výborném Vojtíškovi. Poslední čtvrthodinku domácí srovnali krok i hru. Hrál se solidní fotbal a v závěru této části hry přišel faul v pokutovém území Kaplice na Žurka a solidně pískající Katka Hrušková ukázala jednoznačně na puntík pokutového kopu. Ten si připravil sám Roman Žurek a posílá střelu nahoru pod břevno. Gól do šatny musel být vzpruhou pro domácí celek.

 

     Druhý poločas byl vyrovnaný a bojovný. Hosté zaslouží pochvalu, že je gól do šatny nevyvedl z jejich hry a pokračovali dál aktivně. Opět byli víc na míči a přidali tlak do branky. To se jim vyplatilo a po šesti minutách druhého poločasu zahřmělo na strunkovické straně. Kapličtí podnikli jeden ze svých výpadů, na centr ve vápně si nejlépe naběhl Erik Pastier a vyrovnal. Pro domácí sprcha. Po brance zápas dostává nový náboj a hraje se dál solidní fotbal. Strunkovičtí hráli hodně do křídel s centry do šestnáctky. Taktika je to solidní a rychlonozí Žurek s Kolouškem ohrožují gólmana Říhu, který chytá velmi dobře. Po hodině hry se domácí dostávají do rychlého protiútoku, míč se dostává ke Kadlecovi a ten vrací domácím vedení. Po tomto zvýšení se domácí zklidní a začnou hrát svou hru. Před hosty je třeba smeknout, neboť i oni hráli dál svůj fotbal a bylo se na co dívat. Hrálo se v tempu a hráči obou stran si nic nedarují. Nic tvrdého, zde je třeba pochválit mladou hlavní rozhodčí Hruškovou, která nechala hráče hrát a do utkání zasahovala minimálně. Oba asistenti ji dost pomohli a tak i díky jim se v závěru hrál výborný fotbal. V sedmdesáté minutě Adam Kadlec najde nádhernou průnikovou nahrávkou Tomáše Kolouška a ten nedal střelou na zadní tyč Říhovi šanci - domácí vedou o dva góly. Tím získali potřebný klid a překlápí na svou stranu i herní převahu. Kapličtí se nevzdávají a bojují. Domácí jakoby měli nalajnováno v této fázi hry, že gól přijde každých deset minut. V osmdesáté minutě letí nahrávka od Kadlece na Žurka a domácí kanonýr uklízí po čtvrtý míč za Říhova záda. Je rozhodnuto.  Blaníci se stáhli do obrany a Kapličtí se snaží o korekci a to je ctí, neboť ukázali, že nesloží předčasně zbraně. V  82. minutě to potvrzuje Česák, když snižuje a domácí musí být ve střehu. Dohrává se v klidu. Pětiminutové nastavení se zdálo dlouhé, ale bylo správné, hodně bylo prodlev zejména při zranění a ošetřování hráčů na hrací ploše. V této době již branka nepadla a tak zápas skončil další vydřenou výhrou Blaníku.

 

Po utkání předal senátor Tomáš Fiala ceny nejlepším hráčům, za hosty převzal malý dárek Erik Pastier a za domácím Adam Kadlec.

 

Po utkání jsme se pana Tomáše Fialy zeptal jak se mu zápas líbil: "Zápas se mi líbil moc. Hrál se dobrý fotbal z obou stran. Domácí si za bojovnost vítězství zasloužili. Kapličtí hráli velmi dobře a chválím je za bojovnost a nasazení. Neopomenu ani výborný výkon trojice rozhodčích a mladé Katce Hrušková přeji ať se ji daří, dnes to zde zvládla velmi dobře.

 

Václav Beneš, trenér domácích: "První poločas byl hodně statický a moc to nešlo. Kapličtí hráli velmi dobře a v podstatě nás nepustili k naší hře. My jsme se dlouho rozkoukávali a hosté hráli fotbal. V závěru jsme již chytli jakž takž tempo a už to šlo. O přestávce jsme si to vysvětlili a zkusili jsme změnit rozestavení. To vyšlo a od začátku druhého poločasu jsme to ze zálohy hráli na Žurka s Kolouškem a vycházelo to. Škoda branek, které jsme dostali, ale hosté hráli velmi dobře. My jsme se zlepšili a ve druhém poločase to byl již solidní fotbal z obou stran. Hosté se představili jako houževnatý soupeř a na jaře byl u nás nejlepším z týmů, se kterým jsme hráli. O to víc mě vítězství těší."

 

ZASLAL: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Petr Kortus (asistent trenéra): Kaplice byla celý první poločas fotbalovější,dlouho jsme se nemohli dostat do tempa a ani jsme se do něj prvních 45 minut nedostali,přestože jsme šli po gólu z penalty do vedení. Dobře hrající soupeř hrozil po akcích ze středu pole,kde jsme propadali. Ve druhém poločase jsme zásluhou útočníků hru rozhýbali a povedlo se nám skóre zvýšit. Kapličtí se snažili tlačit před naši branku až do samotného závěru. Vyhráli jsme zaslouženě,škoda laciných obdržených gólů. Chtěl bych vyzdvihnout velmi dobrý výkon hlavní sudí Hruškové.




Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - J. Žurek [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-] , V. Páník [-] , D. Zoubek [-] , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , T. Koloušek [-] (77. K. Pícha [-] ) , F. Funda [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - D. Pál [-] , J. Česák [-] , T. Nowak [-] (56. J. Vaniš [-] ) , E. Pastier [-] , R. Daniel [-] (84. V. Kuchař [-] ) , J. Divoký [-] , D. Behman [-] (67. M. Ješina [-] ) , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-] (72. L. Fučík [-] )

ŽK: 8. P. Hovorka , 18. D. Zoubek , 52. T. Koloušek , 71. V. Páník - 21. J. Štrbačka , 47. J. Divoký , 77. D. Pál .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: HRUŠKOVÁ Katka - ROTHSCHEDL David, MAREK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích