Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.05.2024 17:30

23.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby rozhodla přesilovka


Branky


8

Takřka 150 diváků se přišlo v páteční předehrávce podívat na oblíbené derby mezi TJ Sokol Roveň a SK Holice "B". Utkání dvou rozdílných poločasů rozhodla po zranění holického gólmana přesilovková trefa Adama Mikuláše. Po výhře 3:2 získala Roveň obrovsky důležité tři body na cestě za záchranou soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Černý dal dva góly a konec

Derby táhlo pozornost fanoušků z Holic i okolí, přišlo se jich podívat 148. To je na okresní přebor výborná návštěva a zatímco hosté už hrají pouze o čest, pro domácí Roveň šlo o vysoce důležité existenční utkání.

V prvním poločase udělila holická rezerva svému soupeři tvrdou lekci z produktivity. Přestože měli domácí územní převahu a více ze hry, oba dva góly, které přinesla první půle, padly do branky Valenty.

Útočník Holic Jakub Černý měl nabito už z minulého duelu v Ostřešanech, kde zatížil konto soupeře čtyřikrát a v Rovni v nastavené laťce pokračoval. V 15. a 21.minutě zařídil vedení Holic 0:2 a kdoví, jak by to pokračovalo, kdyby nemusel hned po své druhé brance pro zranění opustit trávník.

Nucený odchod útočníka Černého byl první klíčový okamžik derby!

Nedostatek hráčů rozhodl

Nepříznivý vývoj utkání znásobil snahu a důraz roveňských fotbalistů o zvrat souboje s černobílými. Právě důraz útočníka Machatého v 65.minutě měl fatální důsledky pro konečný výsledek ostře sledovaného derby. Nejen že v této pro Holice osudové minutě snížil na 1:2, zároveň se ale při osobním souboji zranil hostující brankář Kroutil. Ten do té doby držel útočné choutky Rovně na uzdě. 

Bohužel Holice doplatily po jeho odchodu ze hřiště na úzký kádr, neměl kdo střídat a do brány musel hráč z pole. Přesilovou hru domácí dokázali využít dokonale!

Nejprve v 69.minutě vyrovnal mladík Novák a vítězný gól pak vstřelil v 80.minutě Mikuláš. Byl to pro něj premiérový zásah v zeleném dresu svého týmu a hned obrovsky důležitý. Znamenal totiž tři body, které mají v záchranářské misi cenu zlata.



Ohlasy k zápasu



SK Holice B
Zdeněk Nývlt, trenér: "Děkuju všem hráčům, kteří mnohdy se zraněním do zápasu nastoupili."



Sestavy


TJ Sokol Roveň
R. Valenta [-] - . Novák [-] (90. D. Petružálek [-] ) , L. Johanides [-] , J. Kučera [-] (60. M. Šándor [-] ) , P. Michalco [-] (87. P. Hořeňovský [-] ) , M. Pekárek [-] , M. Machatý [-] , A. Mikuláš [-] , J. Němec [-] (80. J. Major [-] ) , M. Šándor [-] , T. Krpata [-]

SK Holice B
O. Kroutil [-] - F. Záhrobský [-] (66. F. Hájek [-] ) , M. Strnad [-] , V. Klasovitý [-] , T. Kopřiva [-] , R. Machatý [-] , J. Černý [-] (23. J. Krpata [-] ) , T. Velinský [-] , J. Velinský [-] (65. P. Kopa [-] ) , Z. Nývlt [-] , J. Matyáš [-]

ŽK: 47. P. Michalco - 75. R. Machatý .
Počet diváků: 148. Rozhodčí: Kudyn Milan - NAVRÁTIL Tomáš, KOSTKA Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Pavel Kuchta
Tip experta: remíza

Ostře sledované derby, oba týmy se hodně dobře vzájemně znají. Roveň dokáže být nepříjemná a tipuji plichtu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů