0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 13:30

25.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Záchranářský duel dvou nováčků soutěže zvládla ve vypjatém utkání lépe Košutka


Branky


23

Záchranářský souboj nabídl sobotní program krajského přeboru mezi domácím Kaznějovem a hostující Košutkou. Utkání se hrálo za velmi příjemného počasí na perfektně připraveném trávníku, který byl ještě po vzoru Premier League těsně před zápasem pokropen.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání lépe zachytila hostující Košutka, která byla živější a pohyblivější. To jí však vydrželo přibližně deset nebo patnáct minut a otěže utkání převzali domácí. Ve 20. minutě se do dobré příležitosti dostával Tomáš Pekník, ale po zaseknutí obránce si šteloval balon na střelu o trochu déle a posléze o něj přišel. Další brejk 3 na 1 dobře nevyřešil Kalina a pak přicházely velké gólové šance na druhé straně.

 

Napřed ve vyložené šanci zachránil hosty gólman Frýdl, Macht pak odkopem poslal balon do bezpečí, ale ten se neohřál mimo vápno příliš dlouho a byl zpátky. Následná střela z vápna už vypadala, že si najde cestu do sítě, ale odrazila se od tyče a putovala po brankové čáře ke štěstí košuteckých mimo. V tuto chvíli se hosté nacházeli pod tlakem a domácí měli držení míče na své straně. Když košutečtí přežili i sérii několik rohů a standardních situací přišla gólová šance na druhé straně, když Lemon našel centrem Šmída na něhož zívala odkrytá brána, ale v akrobatické pozici netrefil balon přesně.

 

V prvním poločase tak 150 diváků gól nevidělo. Druhý poločas začali lépe opět hosté a v 50. minutě se protáhl Liška po levé straně, nacentroval na T. Pekníka a ten se hlavou nezmýlil. Radost hostů však zmařil pomezní rozhodčí, který signalizoval, že při průniku Lišky se ocitl již balon za autovou čárou a gól neuznal.

 

Skóre se tak měnilo až v minutě 59., kdy si Fikar vzal příklad z Lišky a rovněž se nádherně protáhl po levé straně, ve vápně hledal střídajícího Krále od něhož se balon odrazil na vápno k Liškovi a ten se levačkou nezmýlil - 0:1.

 

Poté v rozmezí 60. a 70. minuty přišly dvě velké šance domácích. Napřed se kaznějovským nepovedlo dvakrát z prostoru penalty protlačit balon do sítě, kdy druhá střela minula prostor mezi tyčemi jen o centimetry. O pár minut později si pak ve vápně však trochu kuriozně oba hráči žlutomodrých překáželi a místo vyložené šance a možné střely do odkryté branky následovala pouze srážka a vyčítavé pohledy. Kaznějov logicky vrhnul všechny síly do útoku a začal hrát vabank. To mohl potrestat Král, ale napřed z malého vápna minul střelou z otočky a posléze netrefil ideálně balon ve skluzu. V závěru Kaznějov posílal všechny balony centry do vápna, ale košutecká obrana si to už zkušeně pohlídala. Košutka tak odvezla všechny tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Kaznějov
Vladimír Pitlík, trenér: Zápas začal velice opatrně a nervózně. V úvodu měli mírnou převahu hosté, ale bez jakéhokoliv zakončení. Po 15 minutách jsme se konečně dostali do hry i my a celkem solidní kombinační hrou jsme Košutku začali přehrávat. Vytvořili jsme si i 4 brankové příležitosti včetně nastřelené tyče, ale bohužel jsme v koncovce totálně špatní. Je tam vidět nervozita a křeč. Hosté měli jednu stoprocentní šanci po rychlém protiútoku. Úvod druhé půle jsme opět prospali a hosté byli o malinko lepší. Po zahřívací desetiminutovce jsme se opět dostali do hry a byli lepším týmem. Jenže jsme byli potrestáni za naši nedůslednost a Košutka dala gól po odraženém míči z hranice šestnáctky. My jsme byli nuceni všechny síly vrhnout do útoku a hosty jsme přimačkli před jejich vápno. Přestože jsme měli další asi 3 gólovky, míč jsme do sítě nedostali. Hosté podnikali v závěru rychlé protiútoky do naší už otevřené obrany, ale branku také nevsítili, a my jsme tak prohráli velice důležitý záchranářský boj. Po této prohře už je naše situace hodně vážná, musíme prolomit jarní trápení a v příštím kole konečně urvat vítězství a to za jakoukoliv cenu.

TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Náš potápějící se Titanic už má zatopenu strojovnu, všechny komory a také kajuty v podpalubí. Sobotní výhrou jsme vypumpovali vodu z paluby a máme ještě zatím suchý ponožky. Jestli dál udržíme zaoceánský parník nad hladinou ponoru se rozhodne ve středeční dohrávce ve Zruči. Za ty léta jsem na Košutce zažil opravdu hodně. Slavili jsme výhry a zapíjeli prohry, někdy to byly párty, za který by se nemusel stydět ani travesti club v Bangkoku, ale ještě nikdy jsem neslavil výhru, kde na stole byly anglický rohlíky, tři kelímky hummusu, celozrnný bagetky a půl kila BIO rajčat z Albertovy tržnice. Když se vrátím k samotnému zápasu, tak klíčové bylo, že jsme i díky štěstí a tyči přečkali tlak Kaznějova v závěru prvního poločasu. Jinak to hodnotím jako zaslouženou a vybojovanou výhru. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól z několika brejků, které jsme měli k dispozici. Další plus dávam našemu týmu za konečně dobře takticky zvládnutý závěr. Bláža šel příkladem a když si lehl na zem, tak už jsem na něj řval: "Ty vole, když už chceš zdržovat, tak musíš ležet aspoň na hřišti a ne tři metry za lajnou u klandru." Jenže Bláža úmyslně nezdržoval a dneska pajdá o berlích. My už se těšíme na veledůležitý středeční zápas ve Zruči.



Sestavy


FK Bohemia Kaznějov
. Tran [-] - D. Vinkler [-] , J. Vondráček [-] , L. Filipec [-] , J. Vondráček [-] , J. Hyneš [-] (65. J. Kunesch [-] ) , J. Kopač [-] (76. F. Fait [-] ) , M. Tichý [-] , D. Pojer [-] , F. Rusňák [-] , M. Šlajs [-]

TJ Košutka Plzeň
D. Frýdl [-] - F. Fikar [-] , O. Lemon [-] (83. V. Kučera [-] ) , M. Primas [-] , M. Šmíd [-] (46. D. Král [-] ) , K. Liška [-] , D. Kalina [-] (60. J. Blažejovský [-] ) , T. Pekník [-] (63. V. Skalský [-] ) , J. Pekník [-] (60. D. Adam [-] ) , J. Hemzáček [-] , P. Macht [-]

ŽK: 57. J. Vondráček - 48. K. Liška , 56. O. Lemon , 57. D. Kalina .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Křen Jiří - FANFULE Ladislav, FANFULE Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Miroslav Zach
Tip experta: výhra domácích

Zápas, kde oba musí, si domácí pohlídají.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů