Michal Prais o tom, jak se v Chotíkově skládali na novou posilu a proč je někdy manželce nedostupný

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal chotíkovský Michal Prais. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáš na špatnou zimní přípravu a naopak na slušný rozjezd sezóny? Jak si to vysvětluješ, nezatížil vás trenér v té přípravě až moc?
Za posledních 5 let nepamatuji, že by se nám výsledkově a herně dařilo v zimní přípravě. Asi to odůvodním tím, že se trénuje a hraje na umělé trávě. S tím máme problém, protože většina kluků má operovaná kolena a na umělé trávě nedokážou prodat co v nich je. Zátěž v zimní přípravě byla adekvátní ke složení týmu, myslím že 8 tréninků a 4 zápasy bohatě stačí. Rozjezd sezóny je zatím perfektní, k tomu není co dodat. (usmívá se)
Chotíkovská kabina dost za poslední rok omladila, co říkáš na nově příchozí mladou generaci?
Jo, pár mladých a kvalitních kluků přišlo, za což jsme strašně rádi, že chtějí dále pokračovat a neukončí kariéru zbytečně moc brzo. Ale mají ještě kus práce před sebou, musí makat a nabrat spoustu zkušeností. Je dobrý, že u nás v týmu se můžou učit od spousty dobrých hráčů, tedy pokud přijdou alespoň jednou v týdnu na trénink. (směje se)
Čím to, že čím jsi starší, tak jsi lepší?
Asi to tak má být. V podstatě to je podobné jako v manželství, kdyby to bylo naopak tak si to nedokážu představit.
Kdo je tvůj největší fanoušek?
Těch bude více, ale vypíchnu pouze ty důležité. Samozřejmě rodina v čele s manželkou. Následně kolega z práce Šmolda. A poslední větší fanoušek je hospodská slečna Bóža.
Co plánuješ na další sezóny? Trenér by chtěl možná zkusit jiné angažmá, plánuješ ho jako jeho pravá i levá ruka následovat?
Na další sezónu už toho moc neplánuji, možná už vůbec nic a dám si pauzu. Trochu zlobí zdraví, do toho děti a je toho nějak moc. Samozřejmě, když přijde nějaká zajímavá nabídka na nové angažmá, tak se nebudu bránit, ale poslední a rozhodující slova jsem předal a nechám na rodině, tedy na ženě. (směje se) Holt, kdo bude mít zájem, tak musí tu obálku trochu naplnit, aby byla spokojenost na všech stranách.
Prý jste před sezonou neměli peníze na posily, tak jste na jednoho hráče vybrali mezi klukama, je to pravda? Vyplatil se klubu, potažmo tobě?
No jěžišmarjá, mě se tato posila vyplatila asi nejvíce. Je to soused z Plzně, který mi vozí na tréninky i zápasy, abych si mohl dát pivo. Za pouhých 500,- Kč, to je prostě nádhera. (směje se) Jinak je tady vidět síla týmu, za svojí kariéru neznám a nikdy jsem nezažil, aby se hráči složili na spoluhráče.
Jak regeneruješ po tréninku a proč jsi často nedostupný manželce?
Toto je pro mě strašně těžký. Po náročných trénincích, což jsou poslední dobou všechny, tak ta chuť na to pivo prostě je. Většinou do hospody chodí celý tým a málo kdy to skočí u jednoho piva. Nedostupný bych úplně neřekl, ale prostě zavolá v blbou dobu, třeba když platím nebo už jsem na cestě domů. V tomhle směru se musím zlepšit, tady mám nedostatky.
Kdo by v kabině vyhrál cenu za největšího moulu?
Tam je snad moula každý, ale kdybych měl určit, tak buď Kašpi nebo nováček Kolín. To jsou asi největší adepti na tuhle cenu. Jejich názory ze života a řešení situací, jsou prostě nadstandardní této době. (směje se)
Poznal jsi, jaké otázky byly z kabiny a kdo všechno za nimi stojí?
Jasně že jo, to není moc těžký uhádnout. Bejdy, Lopéz, Kuča. Čekal jsem o něco přísnější otázky, ale je vidět že mají rozum. (usmívá se)
Tak třeba se ti dotyční přiznají. Chtěl bys něco říci závěrem?
Ať se Chotíkovu i nadále daří a doufám, že se do té DIVIZE podíváme, jak křičíme po vyhraném zápase!!! (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.