Hrotovice B se výhrou nad Radkovicemi zachránily


Branky


0

Teprve třetí jarní výhru zaznamenali fotbalisté Hrotovic, čímž zachránili soutěž i pro příští sezónu. Radkovice budou naopak v posledním kole odvracet hrozbu sestupu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí využili převahu až jedním gólem v závěru poločasu

V přímém zápase o sestup se v předposledním kole utkaly Hrotovice B a Radkovice. Hrotovicím se stále na jaře nedaří a patří jim poslední místo jarní tabulky. Radkovice v posledním zápase podle očekávání podlehly s již jistým účastníkem Okresního přeboru Mohelnem, a tak je právě v tomto utkání čekal důležitější, ale nesnadný úkol, a to odvést si z Hrotovic nějaký ten bodík. Podzimní vzájemný zápas skončil výhrou hostů z Hrotovic. Domácí se do svého soupeře zakousli s chutí a hned v 1. minutě střelil těsně vedle brány odražený míč Emil Pokorný, který se vrátil do sestavy Hrotovic po roce a půl dlouhé pauze zaviněné různými zraněními. Ve 2. minutě pak hlavičku Pavla Padělka vyškrabával z šibenice Václav Štolz na roh. Z následného rohu neuspěl ani Martin Horák. V 5. minutě byl brankář Radkovic opět v pernamenci po nájezdu Marka Hrůzy. Ve 27. minutě pak křižná střela Emila Pokorného opět minula bránu o fous. Ve 31. minutě chtěl osamocený Roman Novák přelobovat Štolze, ale mířil pouze do náruče bezchybného brankáře hostí. Václav Štolz pak ještě vytahoval ve 35. minutě střelu Filipa Pekárka. Radkovice hrozily jen ojediněle, jak tomu bylo ve 37. minutě, kdy jejich střelecký pokus skončil pouze v boční síti. Až ve 43. minutě se domácí dočkali vysněné branky. Z levé strany vypálil Pavel Padělek po zemi na vzdálenější tyč, a tentokrát byl výborný Štolz překonán 1:0.

Domácí zaslouženě vyhráli

Také druhý poločas byl v jasné režii domácích. V 62. minutě svou šanci nevyužil Vítězslav Škoda. V 67. minutě byly Radkovice nejblíže vyrovnání, ale jejich střelecký pokus domácí obrana zlikvidovala. A tak z následného protiútoku přišel trest v podobě gólu. Marek Hrůza vyslal nahrávku na Jana Virgla, který zahrál na housličky Václavu Štolzovi a bylo to 2:0. V 71. minutě šel sám na brankáře hostí Marti Horák, ale opět bez gólového efektu. A když se neprosadil ani v další šanci Emil Pokorný, zůstalo u dvougólové výhry domácích, kterým se podařilo soutěž i pro příští rok zachránit.



Ohlasy k zápasu


Sokol Hrotovice B
Svoboda Milan, vedoucí: Dnes jsme byli suverénně lepší. Jsme spokojeni za druhou jarní domácí výhru. Chci poděkovat Radkovi Lázničkovi, který s fotbalem končí, tak i Jiřímu Kučerovi za to, co udělali pro hrotovický fotbal.

SK Radkovice
Svoboda Martin, trenér: Propadli jsme ve všech směrech. Své šance jsme nepromněnily.



Místo: Hrotovice. Počet diváků: 70. Rozhodčí: ČEJKA Jaromír - MITÁŠ Milan, DLOUHÝ Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.