FOTO: Chleby dokázaly doma zdolat Dlouhopolsko


Branky


0

Chleby dokázaly svému soupeři oplatit porážku z podzimu, když doma porazily Dlouhopolsko 4:2. Domácí si tak připsali svou třetí výhru v jarní části a odčinili své vystoupení z minulého týdne, kdy nestačili na druhé Žitovlice. V tabulce jim patří 9. místo. Dlouhopolsko potvrdilo, že se jim na hřištích soupeřů moc nedaří, když si připsalo venku svou čtvrtou prohru. V tabulce hosté ztratili kontakt s čelem tabulky a patří jim 5. místo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vedli, ale domácí dokázali třemi brankami odpovědět

Domácí vstupovali k utkání oslabeni o pár hráčů základní sestavy, přesto chtěli doma vyhrát a odčinit tak prohru z minulého týdne s Žitovlicema. Hosté přijeli také oslabeni, nejvýraznější ztráta byla, že jim chyběl jejich stabilní brankář Jan Budai, kterého v brance musel nahradit střední záložník Jiří Kročák. Do zápasu lépe vkročili hosté, kteří byli aktivnější a v 7. minutě se ujali vedení, když po krásné individuální akci se dokázal prosadit Tomáš Pecen. Domácí inkasovaná branka na hřišti vyburcovala k lepšímu výkonu, zvýšili aktivitu a začali si vytvářet i šance. Ve 13. minutě dostali domácí možnost zahrávat přímý volný kop, ke kterému se postavil Petr Kučera. Míč trefil přesně přes bránící zeď a po velké chybě domácího brankáře balón skončil v síti - 1:1. Od vyrovnávací branky byli domácí na hřišti lepším týmem, dále si vytvářeli šance a dařila se jim kombinace. V 24. minutě se domácí dostali do vedení, když po krásné kombinaci byl na konci akce Marek Červák, který překonal hostujícího brankáře. Hosté se snažili něco s nepříznivým výsledkem udělat, ale naráželi na domácí defenzivu. Pět minut před koncem prvního poločasu dokázali domácí odskočit na dvoubrankové vedení, když Petr Kučera našel dlouhým centrovaným míčem rozběhnutého Františka Richtera, který postupoval sám na brankáře a dokázal ho prostřelit. Poločas tak skončil vedením domácích Chleb 3:1.

Druhý poločas nabídl pouze dvě branky

Ve druhém poločase pokračovala hra ve stejném duchu jako v tom prvním. Domácí byli aktivnější, ale své šance nedokázali brankově vyjádřit. Ani hosté však nezůstávali pozadu a měli několik slibných příležitostí, ale skóre se neměnilo. Na další branku tak diváci čekali až do 60. minuty, kdy se hostům podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Na půlce chyboval domácí obránce Jan Jenčík, hosté po zisku míče podnikli rychlý protiútok, kdy na konci akce byl Jiří Švoma, který se trefil parádně do šibenice. Odpověď domácích však netrvala dlouho, již za pět minut opět vedli o dvě branky, když se dokázal prosadit i druhý domácí útočník Jakub Konfršt. Domácí poté měli další své příležitosti, ale opět je nedokázali proměnit. Závěr utkání byl ovlivněn nešetrným faulem domácího Jana Jenčíka, po kterém musel ze hřiště odkulhat hostující Ladislav Košátko. Za tento zákrok viděl domácí hráč oprávněně žlutou kartu. Hosté tak museli zápas dohrávat v deseti, jelikož již neměli nikoho na střídání. Ve zbytku zápasu již branka nepadla, a tak domácí Chleby dokázaly oplatit svému soupeři podzimní porážku z jeho hřiště.



Ohlasy k zápasu


Chleby
Luboš Černý (trenér): "Nebyli jsme kompletní, chyběli nám tři hráči ze základu, takže jsme měli ze zápasu obavy. Byli jsme lepší a zaslouženě jsme zvítězili. V prvním poločase jsme dostali brzy gól, než jsme se rozkoukali, ale do poločasu jsme dokázali vstřelit tři branky. Ve druhé půlce soupeř snížil, ale nám se podařilo opět odskočit na rozdíl dvou branek a řadu šancí jsme ještě neproměnili. Jsme rádi, že jsme získali tři body."

Dlouhopolsko
Daniel Jindra (záložník): "Do zápasu jsme nastupovali odhodlani prolomit smůlu na hřištích soupeře v jarní části, i když jsme byli v poslepované sestavě se středním záložníkem na pozici brankáře. Úvod nám sice vyšel, dokonce jsme dali i rychlý gól. Od té doby nás ale Chleby začaly přehrávat. Působili jsme odevzdaným dojmem. Domácí měli více šancí a zaslouženě vyhráli. Teď už se jen musíme soustředit na zápas s lídrem tabulky ze Mcel. Takže nezbývá už jen nic jiného než soupeři pogratulovat za jeho předvedený výkon."



Místo: Chleby. Počet diváků: 45. Rozhodčí: ČERNÝ Roman - HŮLKA Pavel (N), KŘÍŽ Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.