Michal Gavenda - Ke spokojenosti nám chybí dva body z Jakartovic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Spokojen nebo nespokojen se svým výkonem? Kde byste hledal rezervy?
Děkuji, Jsem nespokojen, kromě gólů jsem tam byl celkem k ničemu a rezerv je spousta ve svém věku už je radši hledat a odstraňovat nebudu.
Tým vybojoval remízu s posledními Jakartovicemi. S tímto výsledkem panuje spokojenost? Nebo jste od toho čekal více? A co vás nejvíc zklamalo?
Před zápasem jsme chtěli vyhrát, takže s bodem nemůžeme být spokojeni. Čekal jsme, že určitě podáme lepší výkon. Zklamala mě celková atmosféra utkání, na které jsem se bohužel podílel i já. Když se více hádalo, nadávalo a zdržovalo, než se hrál fotbal. Ještě, že tam nebylo moc diváků. (smích)
Překvapil vás něčím soupeř? A který hráč vám dělal problémy nejvíc?
U soupeře mě překvapili jen některá jména hráčů, u kterých jsem myslel že už dávno nehrají a jsou v důchodu. Je vidět, že když je potřeba tak naskočí každý asi jako tentokrát já. (smích) Nejvíc nás zastavoval Michal Janech, ale ten nehrál, dělal pomezního.
Po půli jste prohrávali 2:0. Kde vidíte příčinu, že vám první poločas nevyšel podle vašich představ?
První poločas byl jak dny NATO v Šenově. My jsme vypouštěli do vzduchu balóny a pomezní Janech je 50 krát praporkem sundal dolů. (smích) Teď vážně. První poločas jsme hráli spoustu dlouhých míčů za obranu a bohužel se často chytali do ofsajdové pasti domácích. I tak jsme se dostali do 3 šancí, ale ty jsme bohužel nevyužili. Soupeři jsme naopak svými chybami připravili šance a on je dokázal využít.
Co se odehrávalo o poločase v kabině, že vás výkon šel nahoru, a vy jste nakonec vybojovali aspoň bod?
V poločase jsem se domluvili, že budeme hrát víc po zemi a aktivněji napadat. Druhý poločas pak byl kompletně v naší režii, ale šanci proti betonujícímu soupeři jsme moc nevytvořili.
Zápas skončil remízou. Byla podle vás spravedlivá? A jak vlastně jste viděl zápas vy?
Remíza byla spravedlivá a vzhledem k průběhu ji musíme brát.
Vsítil jste dvě branky. Jakým způsobem jste je docílil?
První branku zařídil Tomáš Vícha, který výborně utekl po lajně a šajtlí mi to předložil před prázdnou bránu. Já díky své „rychlosti“ jsem to měl dost z úhlu, ale naštěstí jsem to trefil. Druhý gól padl v 90´ po centru Lukáše Ulricha a já to hlavou uklidil do protipohybu brankáře. Mysleli jsme, že se bude hrát vlivem různých přerušení ještě 10 minut, ale rozhodčí, jak na to byl sám, tak asi nestopoval čas. Je to bída, když OP píská jeden rozhodčí.
Koukal jste a vy jste hrál poprvé v této sezóně. Co vás přinutilo znovu nazout kopačky? A jak jste se na trávníku cítil?
Chybělo nám spousta hráčů. Áčko hrálo ve stejné době, nebo i tím že hvězdy béčka Borunský a bratři Štybaři nemohli. Já už hlavně trénuji děti ve Slavkově a jezdím po fotbalech se svým synem a SFC za který taky hraje. Ted se sešlo, že chybělo spoustu kluků a já měl volno. Nehrál jsem asi půl roku, takže můj výkon byl špatný a stejně jsem se cítil.
Slavkov má po šesti zápasech šest bodů. Panuje s tímto spokojenost nebo spíše rozpačitost ze tří remíz?
Ke spokojenosti nám chybí dva body z Jakartovic. Šli jsme OP zkusit a myslím, že to splňuje naše očekávání.
Čím si vysvětlujete, že domácí a venkovní sestavy jsou tak diametrálně odlišné? Nemůže to být příčina prozatím nízkého bodového zisku?
Půlka týmů jsou už staří páni, kteří to hrají pro zábavu a nemají žádné ambice. Takže logicky někdy dají přednost rodině. A když hraje ve stejnou dobu áčko, tak to někdy vyjde tak že je sestava skoro kompletně jiná. V Jakartovicích nás to stálo určitě body, ve Štítině bychom nebodovali nejspíš ani v kompletní sestavě.
Plánujete si někdy zahrát v jednom týmu se svým synem?
To bych musel ještě vydržet hodně dlouho neblázni, je mu teprve 9 let. A kdoví kde a jestli bude v tu dobu ještě hrát.
Otázka od kabiny. Bude vás rozhovor stát jako hlavního sponzora více než jednu litrovou láhev Morgana?
Béčko nesponzoruju, ti hrají za Morgeny. Ale jelikož mi Morgen nechutná, tak budou láhve asi dvě, abych si mohl s nimi připít. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.