Cesta do vyšší soutěže mě tolik neláká, ale rád bych se časem posunul výš jako trenér, odkrývá své ambice Maxim Rampa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Maxim Rampa z Letné. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na podzim jste Unionu doma body doma odevzdali, teď jste jim porážku oplatili. Těší výhra o to víc, že jste se díky ní vzdálili od soupeře i potencionálních záchranářských starostí?
Každá výhra nás těší, teď ke konci sezony je každý bod důležitý. Výhra proti Unionu nám hodně pomohla k tomu, aby jsme se v tabulce udrželi nad sestupovými místy.
V zápase si zařídil obě trefy, ale jinak nejlepší střelce v soutěži úplně neproháníš i kvůli tomu, že většinou nastupuješ v obranných řadách. Hraje se ti lépe vepředu nebo vzadu?
Máš pravdu, moc často góly nestřílím. Většinu sezony jsem hrál pravého beka, ale po návratu ze zranění mě trenér postavil na hrot. Asi nemám preferenci, kde se mi hraje líp. Na pozici beka mám více zkušeností než v útoku, ale budu hrát tam, kam mě trenér postaví.
Letná má dost možná nejmladší tým v soutěži a mladí hráči už tu nastupují delší dobu. Jak ti vyhovuje hrát a fungovat v takto mladém kolektivu?
Už delší dobu trénuje dorost dohromady s muži, takže hrát s takto mladým týmem mi nedělá problém. Máme dobrý kolektiv a myslím si, že je to i výhoda do budoucna, mít jeden z nejmladších týmů v soutěži.
V zimě odešli někteří z vašich hráčů do vyšších soutěží ať už dospělých či mládežnických. Sledujete jejich výkony a neláká i tebe v budoucnu případná cesta o nějaké patro výše?
Ano sledujeme výsledky jejich zápasů, někteří z nás se jezdí i osobně podívat. Mě osobně cesta do vyšší soutěže tolik neláká. Na Letné jsem spokojený, ale rád bych se časem posunul výš jako trenér. Aktuálně trénuji přípravku ve Viktorii Plzeň a dokončuji licenci UEFA B, takže vysoké ambice mám spíš jako trenér.
Zmínil jsi trenéřinu. Co tě vedlo k tomu začít s trénováním a jak vůbec takové studium UEFA licence vypadá z hlediska náplně a časové náročnosti?
Začal jsem trénovat asi před rokem a půl na Letné, v té době bylo málo trenérů přípravek, a tak jsem to zkusil a chytlo mě to. Poté jsem si začal dělat trenérské licence. Licence většinou probíhají o víkendu a probírá se hlavně teorie a praxe na hřišti.
Díky tvé výhře v hlasování došlo na poměrně novou situaci. Letná rozhovor dlouho neměla. Kde vidíš příčiny vítězství a je na to vůbec pokladník se sazbou v pokutách připravený?
Musím poděkovat spoluhráčům a fanouškům na našich týmových sociálních sítích, kteří pro mě hlasovali. Je to jejich zásluha, že jsem anketu vyhrál. Pokladník připravený není, jelikož aktuálně žádného nemáme.
Areál Letné se během posledních let dosti proměnil a nabízí větší volnočasové vyžití než jen fotbal. Cesty všech sportů pak většinou směřují do hospody s pěkným venkovním posezením, které má na starosti váš spoluhráč. Kdybys měl doporučit, co by byla podle tebe nejlepší volba z nápojového a jídelního lístku a proč?
Souhlasím, že areál máme krásný a hospodu také. Gerťák se o ni stará velmi dobře. Určitě bych doporučil hovězí burger s americkými bramborami, protože spraví chuť po prohře a po výhře je to skvělá odměna!
Sportovci jsou často pověrčiví. Máš něco a to nejen při sportu, na co nedáš dopustit i ty?
Nejsem moc pověrčivý. Pověrčivost je pro mě něco jako strach, takže spíše sázím na připravenost.
Máš oblíbenou a sleduješ nějakou reality show nebo na tyhle pořady příliš nedáš?
Reality shows mě moc neberou, ve volným čase koukám hlavně na seriály nebo filmy. Výběrem můžu zmínit seriál Jak jsem poznal vaši matku nebo film Star Wars.
Blíží se konec sezony. Jak u vás vypadá dokopná? A už jsou domluvené propustky pro neplnoleté spoluhráče?
Dokopná je u nás vždycky fajn, všichni se sejdeme v Tunelu a co následuje dál, o tom radši pomlčím. Pokud vím, dokopná pro tuto sezonu ještě naplánovaná není, ale přístup na ni mají všichni hráči, kteří odehráli alespoň jeden zápas za muže.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.