2:2
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2024 10:00

24.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V prvním poločase padaly góly, ve druhém červené karty. Vítěze však derby mezi Liticemi a Lhotou nepoznalo


Branky


15

Areály soupeřů od sebe dělí vzdušnou čarou pouhé dva kilometry. Označení utkání dvou plzeňských částí jako derby tak bylo na místě. A kritéria derby utkání splňovalo. Góly, emoce, červené karty a i zajímavý fotbal, diváci se zkrátka na začátku víkendu nenudili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na jižním okraji Plzně se v sobotu dopoledne odehrálo derby, ve kterém domácí Litice vyzvaly nedalekou Lhotu. Oba týmy šly do zápasu i přes tabulkové postavení v opačném rozpoložení. Zatímco Liticím se na jaře daří nad plán, hosté se v posledních zápasech hledají a vypadli z boje o nejvyšší příčku. To na nich ale v úvodu znát nebylo. Domácí se v úvodu dlouho rozkoukávali. Jejich zaváhání v rozehrávce u vlastního vápna využil Mikeska, který se v 9. minutě nerozpakoval a střelou za hranicí šestnáctky otevřel skóre. Nutno říct, že ani domácí brankář neměl úplně čisté svědomí, když na pokus hostujícho hráče takřka nereagoval. Nemuselo ho to ale dlouho mrzet. Netrvalo dlouho a u vápna Lhoty nechal skákat v 10. minutě dlouhý míč Cink, který ho ještě navrch minul a bylo zaděláno na malér. Míče se totiž ujmul Marek Horn, obešel brankáře a s trefením prázdné branky už problém neměl. Po inkasované brance se znovu připmněli hosté, když hlavičkoval Křen. Brankář ale vytasil výborný zákrok a jeho pokus vytáhl na břevno. Práci pak dodělali obránci, kteří míč poskakující v malém vápně odkopli do bezpečí. Další šanci Lhoty už ale nikdo nezachránil. Paul si v 21. minutě hodil míč na půli hřiště kolem Kollrose a v přečíslení tři na dva našel střelou mezeru mezi nohama brankáře. Vedení hostů tentorkát trvalo déle, ale ne o moc. V 32. minutě si s rozehrávkou nesmyslně hrál na brankové čáře hostující gólman, který při kličce o balon přišel a Hanzliček stejně jako před tím jeho kolega uklízel do prázdné branky.

Po začátku druhého poločasu mohla jít do vedení Lhota. Pěkný pokus přes hlavu od jednoho z hostujcích hráčů ale skončil v rukavicích brankáře. Na druhé straně následně střílel v protiútoku dva na dva Radvanovský. Pak přišly na řadu emoce, koření všech derby od ligy po okresní přebor. Z těch plynuly nejen žluté, ale hlavně tři červené karty. Jako první musle hřiště opustit v 58. minutě po druhé žluté kartě Kollros, který na polovině soupeře hasil po standardní situaci rychlý brejk soupeře. Rozvířené emoce pak odnesl rovněž druhou žlutou kartou hostující kapitán Vacek, který už byl tou dobou po zranění z první půle vystřídán na domácí lavičce. Jeho protesty tak dlouho neutichaly, až rozhodčí musel v 61. minutě podruhé tasit červenou kartu. Červenalo se ale i na druhé straně. Do samostatného úniku už se hnal Marek Horn, který se vysmekl z držení protihráče a stihl si píchnout míč kolem dobíhajícího Šindelky, kterému nezbývalo nic jiného, než v 64. minutě zatáhnout za záchrannou brzdu. Hráčů tedy ubylo, ale fotbalu to prospělo. Hrálo se bez zábran nahoru dolů. Vedení na stranu hostů mohli překlopit Diviš, ale pálil nad. To bylo od hostů, kterým trochu docházela šťáva vše. V závěru hrozily především Litice. Nejříve po centru na zadní tyči selhal Hanzlíček a po něm z totožné situace z druhé strany pálil ještě z lepší pozice vysoko nad Boháček. Derby tak nakonec skončilo zaslouženou dělbou bodů.



Ohlasy k zápasu


TJ Plzeň-Litice
Pavel Vacek, hráč: Utkání mělo vše. Krásné derby, kde si myslím, že jsme Lhotu hodně potrápili a můžou tak být rádi za bod. Naši mladí útočníci dělali hostům velké potíže a škoda jen neproměněných šancí...pochvala celému týmu. Lhota sice držela možná více míč, ale my byli rozhodně více nebezpeční.

TJ Sokol Lhota B
Libor Novák, hráč: První poločas se hrálo jako vždy relativně vyhrocené utkání, ve kterém jsme byli určitě lepším týmem. Bohužel pro nás jsme po obou vedoucích gólech vždy brzy inkasovali po vlastních chybách. Ve druhé půli se hra hodně vyrovnala a i přes šance na obou stranách zůstal stav remízový až do konce.



Sestavy


TJ Plzeň-Litice
M. Horn [-] - D. Hrubý [-] (61. O. Boháček [-] ) , A. Hanzlíček [-] , A. Radvanovský [-] , O. Kollros [-] , P. Vacek [-] (29. L. Kindl [-] ) , F. Vajskebr [-] (61. M. Forman [-] ) , M. Horn [-] , L. Fořt [-] , J. Kanta [-] , J. Krejčí [-] (79. J. Horn [-] )

TJ Sokol Lhota B
L. Böhm [-] - Z. Paul [-] (85. D. Fictum [-] ) , M. Šindelka [-] , J. Mikeska [-] (46. J. Langer [-] ) , T. Diviš [-] , T. Křen [-] , J. Brož [-] (46. M. Bečaver [-] ) , L. Novák [-] , M. Cink [-] (59. V. Bartovanec [-] ) , V. Suda [-] , J. Záhrobský [-]

ŽK: 26. P. Vacek , 38. F. Vajskebr , 39. J. Kanta , 52. O. Kollros - 26. J. Záhrobský , 71. V. Suda , 85. M. Bečaver , 88. T. Diviš . ČK: 58. O. Kollros , 61. P. Vacek - 64. M. Šindelka .
Hráči zápasu: M. Horn - T. Křen .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Pena Miroslav - PEŠEK David, FREMUND Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Daniel Kořenek

Expert: Kamil Kuncl
Tip experta: remíza

Těžký zápas, nechám bez komentáře.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů