1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2024 10:30

27.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kupka rozhodl o výhře Březiněvsi 4 minuty před koncem


Branky


38. D. Mládek - 37. D. Fejgl , 86. O. Kupka
5

Praga po výhře s Hostivaří a remíze na Hájích chtěla zůstat na bodové vlně a v domácím utkání získat body s Březiněvsí, kterou přivítala na svém hřišti. Vzhledem k tomu, že se nachází na 14. příčce tabulky, tak by se jí body určitě hodily, ale Březiněves která se nachází v klidném středu tabulky do Vysočan nepřijela odevzdaná a v utkání chtěla také nějaké body vybojovat.

Vyrovnané utkání vypadalo, že skončí remízou, ale 4 minuty před koncem o výhře hostí rozhodl hlavou Ondřej Kupka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

Praga chtěla do utkání vlétnout a soupeře zatlačit hned od úvodních minut. To se jí celkem dařilo, ale bohužel na zkušeného Oleksandra Kelemena v brance si domácí střelci ne a ne přijít.

Po 15 minutách, kdy se Praga snažila vyvíjet tlak si hosté z Březiněvsi na tempo zvykli a hru vyrovnali.

První branka utkání padla v 37. minutě, kdy domácí ne zcela koordinovaně a společně opustili pokutové území a hlavou se prosadil podruhé v sezóně Daniel Fejgl.

Vedení však hostům vydrželo pouhou minutu, kdy za domácí vyrovnal Dominik Mládek, který ve vápně prokázal svou hladovost po gólech.

Zlomový moment utkání přišel chvíli před koncem prvního poločasu, kdy sudí Petr Jelínek nařídil pokutový kop pro domácí, kteří mohli utkání otočit na svou stranu. K penaltě se postavil Michal Jaroš, ale Oleksandr Kelemen jí krásným zákrokem zneškodnil a zařídil, že do kabin se šlo za stavu 1:1.

 

2. poločas

Do druhé půle chtěl Březiněves znovu vlétnout, ale Březiněves hned 5x vystřídala, do utkání poslala nové hráče plné sil a utkání měla pod kontrolou. Dále se snažila zvyšovat tlak na domácí, což vyústilo v střelu do tyče. Tlak neustále stoupal a Praga si vytvořila jen určité pološance, které Kelemen jistil.

Utkání spělo k remízovému závěru, avšak hosté využili brejkové situace v 86. minutě a hlavou se po krásném centru dokázal prosadit teprve 17 letý Ondřej Kupka, který tak rozhodl, že si Březiněves z Vysočan odveze všechny 3 body.

Za pořízené fotografie děkujeme Karlu Kupkovi.



Ohlasy k zápasu


TJ Praga
Pavel Kovacsik - trenér: Na domácím hřišti jsme chtěli vyhrát a s tím jsme šli do zápasu. Jasný pokyn byl, že soupeře chceme zlomit do prvních 15 minut. To se nám i vcelku dařilo s tím, že jsme soupeře zatlačili a měli víc ze hry a 3 nebo 4 gólové pološance. Bohužel jsme nic neproměnili. Poté se hra trošku srovnala a Březiněves hrála vyrovnané utkání. Po naší týmové chybě, kdy jsme neopustili vápno jsme dostali gól. Skvěle jsme na to odpověděli během dvou minut, kdy jsme dali branku a byli hladoví ve vápně. Po sporném momentu jsme následně zahrávali penaltu. Za mě ta penalta nebyla. Neviděl jsem to přesně, ale každopádně jsem to neviděl úplně přesně a nechtěl jsem do toho zasahovat. Postavil se k ní Michal Jaroš a penaltu neproměnil. Možná to tak i mělo být, pokud ta penalta nebyla. Do poločasu jsme šli za stavu 1:1. Chtěl jsme ve druhé půli navázat na začátek zápasu, kdy jsme do soupeře bušili. Nicméně se nám to nepovedlo. Březiněves převzala kontrolu nad hrou a měla více ze hry. Nastřelili tyč a my měli pološance. Ke konci druhého poločasu jsem z kluků cítil chuť zlomit zápas na naší stranu, ale Březiněves z brejku po krásném centru hlavou dala gól. Musím za tuto akci soupeře pochválit. Zkoušeli jsme to prostřídat, ale bohužel se nám to již nepovedlo a zápasu by slušela remíza. Misky vah se však převážily na stranu Březiněvse a vyhráli oni. Soupeři gratuluji, byl to férový zápas. Skvěle odvedená práce rozhodčích. Závěrem chci pochválit našeho Tomáše Förstera. To je Forrest Gump, který brousí lajnu nahoru a dolů.

Březiněves
Ondřej Nepraš - trenér: O víkendu jsme vyrazili na hřiště TJ Praga, kde jsme v 27. kole soutěže chtěli odčinit domácí porážku z minulého kola. Částečně jsme změnili sestavu a v základu dostali šanci kluci, kteří té minutáže nemají tolik. První poločas se nám úplně nedařilo vyplňovat stred hřiště a dostávat se do kombinací. Postupně jsme se z kraje hřiště centrovanymi míči dostávali do slibných šancí a v 36. minutě po takovém centru nás hlavičkou poslal do vedení Dan Fejgl. Bohužel jsme zaspali a hned v 37. minutě nás za to soupeř potrestal. Zlomový okamžik přišel po nařízené penaltě, kterou nádherným zákrokem zneškodnil nás brankář Oleksadr Kelemen. Kluky to obrovsky nakoplo. V druhém poločase jsme do hry ve dvou střídacích oknech poslali hned pět kluků a začali jsme kontrolovat hru a zvyšovat tlak na soupeře, který vyústil naši druhou brankou v 86. minutě zápasu, kdy se hlavou prosadil Ondřej Kupka. Do konce zápasu jsme neproměnili ještě několik šancí, ale zaslouženě jsme si odvezli tři body, které teď budeme chtít potvrdit v domácím prostředí a ukázat tak našim fanouškům, že umíme udělat body i doma a ne jenom venku.



Sestavy


TJ Praga
P. Kratochvíl [-] - D. Mládek [-] , E. Veselý [-] , M. Jaroš [-] , T. Veselý [-] (61. J. Stolař [-] ) , T. Förster [-] , D. Fenton [-] (76. J. Mako [-] ) , D. Mašek [-] (85. O. Havránek [-] ) , M. Miča [-] , J. Macháč [-] , J. Přída [-]

Březiněves
O. Kelemen [-] - D. Fiala [-] (70. M. Klimpelle [-] ) , M. Novinský [-] (55. O. Kupka [-] ) , M. Todavchych [-] , A. Čermák [-] (55. M. Fiala [-] ) , L. Špaček [-] , A. Pfeifer [-] (70. M. Hlavík [-] ) , D. Fejgl [-] (70. P. Patrman [-] ) , M. Benda [-] , P. Machytka [-] , I. Novosad [-]

ŽK: 54. T. Veselý - 7. M. Benda , 79. P. Patrman .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: JELÍNEK Petr - ŠMÍD Samuel, BEDNÁŘ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Matěj Lačík
Tip experta: výhra domácích

Bude se jednat o vyrovnaný, soubojový a silový zápas, ve kterém domácí využijí výhodu domácího hřiště a těsně vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 FK Čechie Dubeč 28 79:36 64
2 SK Slovan Kunratice 28 78:32 61
3 SK Union Vršovice 28 81:32 58
4 SC Xaverov Horní Počernice 28 68:41 56
5 FK Újezd nad Lesy 28 73:45 52
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 24
2 Ismar Begič 21
3 Filip Švarc 20
4 Christ Nwogu 19
5 Vojtěch Kolman 16
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Venca Likeš 103 51,5% 0
2 Radek Hruška 65 38,7% 0
3 Jaromír Bělunek 45 62,5% 1
4 Miroslav Liška 31 39,2% 0
5 Jiří Klik 17 54,8% 0
Zobrazit celou tabulku