ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Středočeský | 1.B třída sk. D, 2014-2015: Robert Barciaga, poctivý hráč s velkými ambicemi a bývalý Sparťan

0

Robert Barciaga ze Zbuzan se stal vítězem ankety o nejlepšího hráče uplynulého kola Fair Credit 1.B třídy skupiny D a my Vám nyní s potěšením přinášíme s hráčem 20. kola exkluzivní rozhovor!

Obránce Zbuzan, které se nacházejí na západě Prahy, o sobě prozdradil, že je poctivým hráčem, jenž si okusil atmosféru pražské Sparty. A kdo ví, třeba se do ní ještě vrátí a bude hrát za první tým nebo to dotáhne až do vysněné Barcelony, což se pokud nepletu, žádnému českému fotbalistovi nepodařilo.

 

Jak by si se co nejvýstižněji představil fotbalovému agentovi, který by Ti mohl domluvit působení v týmu z evropské špičky?

Jsem ofenzivní obránce s rychlým přechodem do útoku, rychlostně a technicky vybavený v souboji jeden na jednoho.

 

Kdo Tě k fotbalu přivedl a v jakém velkoklubu by si rád působil?

K fotbalu mě přivedla rodina. Jako malý jsem se chodil dívat na tátu. Navíc mamka dělala závodně atletiku, takže po rodičích jsem zdědil veškeré geny.

Ze zahraničních klubů bych chtěl hrát nejraději za Barcelonu, pokud by šlo o český tým, tak za Spartu, ale to už se mi splnilo.

 

Není to tak dávno, co jsme se s naším týmem Spartak Příbram představili v pohárovém utkání u Vás ve Zbuzanech a má otázka zní, co říkáte na zázemí, které je pro fotbal naprosto perfektní? Od šaten, přes perfektně střižený trávník, až po nafukovací halu?

Musím říct, že máme skvělé zázemí a podmínky pro trénování na 1.B třídu. Je vidět, že náš správce Pepa Huňáček se skvěle stará, patří mu všechna čest.

 

Jsi čistokrevný obránce nebo si někdy hrál na jiném postu, a která pozice Tobě osobně vyhovuje nejvíce? V minulém kole si ukázal, že by si klidně mohl být záložník či útočník.

Čistokrevný obránce nejsem. Do Sparty jsem přicházel jako útočník, ale postupem času jsem propadal čím dál níž, přes záložníka až po obránce. Jak se říká: Nemáš fleka, hraješ beka. Ale nemám problém odehrát celou levou stranu.

 

Jak často s týmem trénujete, a jak Ty osobně přistupuješ k jednotlivým tréninkům a mistrovstvím utkáním?

S týmem trénujeme třikrát týdně. Při trénincích se snažím trénovat na 100% a v zápase odevzdat maximum pro tým.

 

Tak to má být. Jsi příkladem pro ostatní mladé hráče. Co se po tréninku děje? Rozejdete se domů nebo následuje rozebrání herních situací a taktiky u sklenky dobře vychlazeného piva?

Po tréninku zůstáváme a utužujeme partu u dobře vychlazeného pivka. Ve Zbuzanech se sešla skvělá parta.

 

Má předposlední otázka zní, čeho ve fotbale chceš dosáhnout?

Ve fotbale už toho nejspíš moc nedokážu, ale rád bych se zkusil vrátit do 3. ligy, případně druhé, kdyby se poštěstilo.

 

Závěrečná otázka na odlehčení. Jsi mladý hráč, a tak mě zajímá, jaký máš vztah k videohrám a konkrétně, zda upřednostňuješ série FIFA nebo PES (Pro Evolution Soccer) a na jaké platformě si s Tebou případní zájemci, mimochodem i já, můžeme zahrát?

Musím se přiznat, že na hrách trošku ujíždím (úsměv). Přítelkyně mi říká, že jsem zavislák. Jinak preferuji hru FIFA a hraju ji na PS4.

 

Sám za sebe a také za celý portál fotbalunas.cz Ti Roberte mnohokrát děkuji za skvělý rozhovor a do zbytku kariéry Ti přeji, aby Tvá píle, poctivost a skvělé výkony byly odměněny a splnily se Ti všechny sny.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou