Pohárový krach favoritů. Finále si zahraje Lužná proti Kněževsi

0

Dvě semifinálová utkání okresního poháru přinesla velice zajímavé výsledky, kdy ani jeden z papírových favoritů nenaplnil předpoklady. Oba zápasy se lámaly až v samém závěru a o možnost postupu do poháru sředočeského svazu se v květnovém finále utkají překvapivě týmy ambiciózní Kněževse a Lužné.

Kněževes – Olympie 2:0 (0:0)

Pohárové utkání, které bylo pro oba celky prvním ostrým zápasem jarní části sezóny, naplno odkrylo, jak mohou být přípravné zápasy na umělém povrchu zrádné. Oba soupeři měly s přírodním povrchem viditelné problémy, což ústilo od začátku v řadu nepřesností. Olympie více držela míč, ale nebezpečnější byli paradoxně domácí fotbalisté. První vážnou hrozbou byl průnik Holečka, místo střely ale volil přihrávku, která adresáta nenašla, protože jí zablokoval Křováček a uchránil svůj tým před inkasováním. Dalším varováním byl před brankářem Kochem úplně osamocený Kozák, ale matadora v brance Olympie se mu překonat nepodařilo. Olympie kontrovala střelou Čihaře, do které se obětavě vrhl Vršecký a branku nakonec neohrozila. Druhá část už byla o poznání vyrovnanější. Do první šance se dostal hlavičkující Hanych, ale Ogurek vykopl míč z brankové čáry do bezpečí. Hned z protiútoku unikl neúnavný Rous. Zpětnou přihrávkou našel Ecka, jehož projektil jen orazítkoval brankovou konstrukci. V zápětí přišla šance Čihaře, který se proháčkoval ve vápně přes Kollára, ale branku Kolešovic ke smůle Olympie těsně minul!

Na rozhodující momenty si diváci museli počkat až do závěru utkání. Vrábík rozehrál trestný kop od půlky hřiště, míč propadl přes Hanycha s Komžíkem až k volnému Malafovi, který zkušeně obstřelil Kocha a bylo to 1:0 pro Kněževes. Definitivní podobu výsledku dalo sólo Kozáka, který vystihl chybu Olympie v rozehrávce, samostatný únik zakončil kličkou Kochovi a pak pro něj  už nebyl problém dopravit míč do prázdné brány. Kněževes si tak vybojovala postup do finále po výhře nad Olympií Rakovník 2:0.

 

Kněževes: Lenner – Krejčí (M. Kutílek), Kollár, Vrábík, J. Vršecký – Holeček, Komžík, Malafa, Hanych – Večeřa, Kozák. Trenér: Jan Vrábík.

Olympie: B. Koch – Havel – Křováček, Špimr (40. Eck), Němec (46. Kalfiřt) – Rous, Kokšál, Kolář, T. Koch – Ogurek, Čihař. Trenér: Antonín Sýkora.

 

Lužná – SKR B 2:1 (0:0)

Fotbal se hraje na dva poločasy a své o tom vědí po néspešném semifinále fotbalisté rezervy SK Rakovník. První pětačtiřicetiminutovku diktovalo SK tempo zápasu, drželo balón na svých kopačkách, ale nedokázalo svoji převahu vyjádřit gólově. Na Maškovi si postupně vylámali zuby Červený, Kaňák a Mates.

Druhý poločas se už hrál vyrovnanější fotbal. Hosté šli po aktivním vstupu do druhé půle v 55. minutě do vedení Tvrzem, který hlavou nekompromisně umístil do sítě přesný Jiráskův centr. Zdálo se, že favorit přes mírné problemy z prvního poločasu přeci jen vykročil k postupu, ale Sparta zbraně nesložila a v 70. minutě dokázala vyrovnat. Po rohovém kopu se před Hrbkovou brankou nejlépe orientoval Šnajdr, srovnal na 1:1 a zápas začinal zase "od nuly". Klíčový okamžik přišel v 75., kdy se nešťastně zranil hostující Krupička, dokonce pro něho musela přiject sanitka. SK už v té době mělo vyčerpány všechny možnosti střídaní a muselo dohrávat o deseti hráčich. Domácí Lužná ucítíla šanci na finálové brány, vytvořila si tlak, který korunovala tři minuty před koncem. V pokutovém území byl sražen Vejvoda, který si sám odvážně postavil míč na penaltovou značku a poslal Spartu překvapivě do finále poháru.

 

 

 

FOTO: David Svoboda


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou