Jakub Wintrle, vítěz ankety o hráče kola: Jsem první "Veliký"

0

Hráčem kola se na základě Vašeho hlasování stal útočník Sokolu Trpísty, Jakub Wintrle, který byl v posledním domácím utkání zaznamenán do listiny střelců hned třikrát. A to vše stihl během prvního poločasu. "Ve druhém poločasu nastala obrovská změna. Hostující obránci se na mě opravdu soustředili a nedávali mi už moc prostoru.", říká trojnásobný střelec, ale kdo by se tomu divil. 

Vy jste o víkendu Kladruby porazili 5:3. Jak byste nám utkání ze svého pohledu ohodnotil? 
Nebylo to rozhodně jednoduché utkání. Ačkoli se vlastně střetla dvě mužstva ze dna tabulky, utkání to bylo zajímavé, padlo hodně branek a myslím, že se divákům muselo líbit. Nakonec jsme to zvládli a dotáhli dobře rozjetý zápas do vítězného konce. Navíc jsme získali tři cenné body do boje o udržení. Takže jsme na sto procent spokojeni.

 

Teď bych se zaměřil konkrétně na váš úchvatný výkon. Hattrick v první půli. Je něco, co byste si vytkl? 
No tak to, že jsem dal hattrick a ještě jsem to stihl v první půli, tak to se mi úplně běžně nestává. Dokonce mám pocit, že se mi něco takového podařilo vůbec poprvé. Takže nemůžu být nespokojen. Na druhou stranu je pravda, že jsem tam ještě pár dalších šancí měl, kterých jsem mohl využít a nevyužil, ale po výhře a vlastním hattricku jsou tyhle momenty trochu stranou. (úsměv)


Ze které z těch tří branek máte vůbec největší radost?
Tak radost mám ze všech, díky každé z nich jsme dokázali vyhrát a všechny byly důležité, ale nejpovedenější byla asi ta druhá. To jsem se z malého vápna trefil levačkou přímo do šibenice. Byl opravdu pěkný. Ještě teď ho mám před očima.  


Byli soupeřovi obránci, ve druhé půli, více nepříjemnější a důraznější? Hlídali si vás poté více, než před tím?

Rozhodně. Byla to opravdu obrovská změna. V první půli jsem měl dojem, že v prvním poločase tam skoro nebyli. Měl jsem daleko více prostoru, než jsem zvyklý, ale ve druhé půli se vše obrátilo. Poté u mě pořád byli nalepení, stále si mě hlídali a vše se mi snažili znemožnit, z čehož ale na druhou stranu mohli vytěžit ostatní spoluhráči.   


Je něco, s čím jste v utkání přeci jen nebyli spokojeni a chcete to ještě do budoucna vylepšit?
Ano. Stoprocentně s obranou. Tam to opravdu vázlo. Vedli jsme vlastně 5:1 a pak jsme úplně přestali hrát, neplnili jsme si své povinnosti a soupeř dokázal ještě dvakrát snížit.


Nyní jste třináctí. Na co se nyní budete v tomto ohledu soustředit?
My se teď rozhodně chceme udržet ve třetí třídě. To je náš cíl a na nic jiného teď nemyslíme. Byli jsme vlastně poslední, teď jsme se vyšplhali o příčku výše a doufáme, že to ještě o kus výše půjde. Chtěli bychom se dostat alespoň na tu devátou příčku.   


Teď Vás čeká utkání s posledním Částkovem B, jak se na něj připravujete? Máte nějakou zvláštní taktiku? 
Právě, že taktiku nemáme vůbec žádnou. My se nemáme na utkání vlastně jak připravit. Tréninky teď nemáme, protože je pro všechny strašně těžké, skloubit to s prací. Já osobně chodím každý den běhat. V tom si myslím, že máme velkou nevýhodu.  

Myslíte, že by vám s Částkovem stačil výkon, který jste podali v utkání s Kladruby?
Já si myslím, že asi spíš ne. Ono venku se hraje úplně jinak, než doma. Domácí tým je vždy motivovanější a vyhecovanější a v tomto bude mít soupeř oproti nám výhodu. Ale uvidíme, jaký výkon bude vítězi nakonec stačit.  


Vy jste před časem hrál také okres v Erpužicích, mohl byste tato dvě angažmá porovnat?

Já vlastně pocházím z Trpíst, takže se tady cítím rozhodně lépe. Mám tu více přátel i známých. Na utkán chodí fandit rodiče sestry i přítelkyně, po této stránce je to fakt super. V Erpužicích jsem byl pouze na hostování. Neříkám, že jsem tam nebyl spokojen, ale doma je zkrátka doma.  

 
Sledujete www.fotbalunas.cz? Jak se Vám tento projekt líbí?
Ano, občas to sleduji a musím říct, že je to opravdu pěkné. Mám díky tomu větší přehled i o ostatních týmech a navíc se tam objevují různé zajímavé články a rozhovory. Je to něco nového a rozhodně zajímavého. Snad se to uchytí.

 

A věděl jste předem, že jste se stal hráčem kola?
To právě že ne. Já jsem se to dozvěděl až dneska, když jsem přišel z práce. Řekla mi to až sestra a musím říct, že mě to opravdu potěšilo. Chtěl bych šíleně poděkovat všem divákům a fanouškům, kteří mi poslali hlas. Já jsem vlastně ani nevěděl, že nějaké takové hlasování někde běží, takže to pro mě bylo obrovské překvapení. Navíc jsem se pak dozvěděl, že jsem vlastně u nás v soutěži první, kdo to vyhrál, z čehož mám obrovskou radost. Jsem teď první „Veliký“. (smích)    


Mockrát Vám děkuji za rozhovor a doufám, že nebyl zdaleka posledním, který jsme spolu vytvořili. Zároveň bych Vám ještě jednou rád pogratuloval k vítězství, jak v utkání, tak anketě a popřál štěstí do dalších utkání.  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou