Když je u ženy na prvním místě fotbal

0

Osmnáctiletá Kristýna Haldinová z Kroměříže má fotbal ráda jako málokdo. Sama ho aktivně hrála, nyní poskytuje svému klubu z MSFL mediální servis, a když má chuť, jde si prostě kopnout na branku. „Zatím je u mě na prvním místě fotbal. Až se objeví nějakej chlap, tak tam bude on. Ale doufám, že to bude fotbalista,“ směje se Haldinová.

K fotbalu jí to táhlo odmala, v patnácti letech pak dorazila na nábor fotbalistek v Hanácké Slavii Kroměříž. „Netrvalo to dlouho a kvůli mojí výšce jsme se rozhodli, že to zkusím v bráně. Své první zápasové rukavice dostala od gólmana Holešova Radka Janalíka. V brance jsem zůstala po celý čas své v uvozovkách kariéry,“ rekapituluje Haldinová. Hrála za Kroměříž, poté, co zde klub skončil, chytala pár zápasů i za 1. FC Olomouc.

 

„Navštívila jsem i fotbalový kemp Juventusu turín v Praze, který mi dal víc, než jsem čekala. Společně se spolužačkou jsme odtrénovaly všechny tréninkové jednotky a jako jediné dvě holky v campu jsme překvapily i samotné italské trenéry,“ pochlubila se studentka, která byla na hřišti ráda mezi kluky. „V mužském fotbale je větší možnost získat kvalitní a rychlou přihrávku. Bohužel holky mohou hrát fotbal s klukama jen do 15 let, a tak jsem ukončila fotbalovou kariéru.“

 

Ve fotbale se ale Kristýna dále pohybuje a to jako fotografka a správkyně sociálních sítí pro HS Kroměříž. Dále píše textové onlajny z domácích zápasů a co je hlavní, stará se o soutěž MSFL i na fotbalunas.cz. „Když přijde chuť, jdu si sama zastřílet na branku. V tomto roce jsem chtěla zkusit jaké to je znovu chytat, a tak jsem poprosila trenéra gólmanů pana Kutňáka, a ten se mnou dva tréninky absolvoval. Chytání se nezapomíná, jen je potřeba zapracovat na důrazu a reflexech,“ říká znalecky mladá slečna.

 

Haldinová jezdí věrně na zápasy nejen s áčkem, ale i dorosteneckým mužstvem. A jako fotografka už si našla svůj oblíbený stadion. „Ráda se vracím do Hlučína, skvěle se zde fotí. A jsou tu příjemní lidé, stačí se seznámit a hned se sem člověk rád vrací. Že zdravím do Hlučína,“ směje se Kristýna. A komu drží palce? „V MSFL fandím jednoznačně mému mateřskému klubu. V nejvyšší soutěži pak Spartě. Ve španělské lize Realu Madrid a v Bundeslize Bayernu Mnichov.“

 

K tomu, že má ráda fotbal, je hned několik důvodů. „Jako každá holka se lépe cítím ve společnosti kluků, ale pozor nejen kluci, ale i samotný fotbal mě zajímá. Kolikrát přijde babička nebo mamka a ptají se, jaké bylo utkání. Jednou, až bude po maturitě, bych se chtěla věnovat fotbalu dále, jelikož studuji polygrafickou školu v Olomouci, mým snem je tvořit zápasové bulletiny, programy a propagaci v některém z klubů.“

 

Dá se říct, že lásku ke kulatému nesmyslu zdědila. „Ráda bych řekla, že mě k fotbalu přivedl táta, ale ještě raději řeknu, že mě k fotbalu přivedla máma. Právě s ní se dostanu na ligová utkání ať už do Vítkovic, Olomouce, Zlína, Prahy nebo Uherského Hradiště a na různá utkání českého týmu,“ chválí si Kristýna. „Nejraději jako fanoušek vzpomínám na pohárové utkání Sparty ve Zlíně, kde jsem se osobně setkala s Tomášem Vaclíkem a dostala od něj podepsaný dres. Právě on je mým fotbalovým vzorem. Dokonce jsem podívala do útrob letenského stadionu, přes šatnu sparťanského áčka až k Tomášovi,“ usmívá se Haldinová.

 

A jak hodnotí soutěž MSFL, ve které má opravdu velký přehled? „Myslím si, že s klidem můžu říct, že Moravskoslezská liga je kvalitní, tento ročník to výborně funguje v Prostějově, ten si rozhodně postup zaslouží. Dále se mi líbí kvalitní hra Uničovu, který má výborný mladý kádr a drží se ve špičce tabulky. Hra a dění kolem HS Kroměříž je od zimní přípravy nedořešené a to se odráží i na samotné hře, ale kvalita týmu je znát, protože fantastických pět výher v řadě, to mluví za vše. Věřím, že se kádr více spojí a více sehraje a příští rok budeme útočit třeba zase na to první druhé místo v tabulce. Abych nezapomněla na spodní část, tak bych si hrozně moc přála, aby se HFK Olomouc udrželo ve třetí lize, protože jednak je to blízký soupeř a za druhé kvalitu nějakou na 3. ligu rozhodně má,“ uzavírá Kristýna Haldinová.

 

 

Tak si na fotbalunas.cz nezapomeňte číst její články a prohlížet krásné fotografie! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou