V sobotním fotbalovém maratonu potvrdily Elektro Viola a Fokeful role favoritů

0

První víkend v novém roce se hraje v rakovnické sportovní hale tradiční fotbalový turnaj – Viola cup. Letos se "Viola" hraje v novém formátu a v sobotu čekala na fanoušky nevídaná porce třiceti zápasů.

Halová stálice není ve svém 19. ročníku několikatýdenní, ale z důvodu malé počtu přihlášených týmů do dlohodobého formátu jen víkendová. Hned na úvod se rozluštila jedna tajemka. A sice že loňský vítěz Juventus Beer pohár letos neobhájí.


První hrací den byla na programu utkání základních skupin. Hlavní pořadatel turnaje Bedřich Koch nalosoval dvě skupiny po šesti mužstvech. Ani v jedné z nich nebyl nakonec obhájce poháru, který se letos vůbec nepřihlásil. Přímý postup do čtvrtfinále si zajistily první tři týmy z každé skupiny, které do nedělních klání doplní ještě dvě mužstva. Ta ale nejprve musí zvládnout postoupit z tříčlenné skupiny do následného osmifinále.

 

Vítězové dvou osmifinálových duelů vyzvou vítěze skupin, kterými se dle očekávání stal Fokeful a Elektro Viola. Dvojice týmů, které i loni byly pasovány do role hlavních adeptů na celkový triumf, ale ani jeden z týmů nezvládl semifinálový zápas. Tyto dva týmy se navíc střetly ve finále Vánočního turnaje v roce 2015 i 2016 a každý z nich si připsal po jednom triumfu.

 

Velkým pozitivem letošního ročníku je skutečnost, že zatím nebyly k vidění žádné „hráčské excesy“ a všechna utkání proběhla v duchu fair play. Diváci se jistě mají na co těšit i v neděli, kdy 19. ročník Viola cupu vyvrcholí.

 

 

Kam dál

Svojí skupinu ovládla Elektro Viola, Hlubany těsně pronikly do čtvrtfinále

Loňský finalista Redoby nedokázal ze skupiny přímo postoupit do čtvrtfinále, zítra má poslední šanci.

 

Kompletní výsledky

Viola Cup 2016 - Výsledky a rozlosování


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou