Bez Kavalíra, i tak vítězně. Mariánky si poradily s Chotíkovem

0

Jako generálku před startem jarní části Divize A si mariánskolázeňští fotbalisté vybrali účastníka Plzeňského KP - FC Chotíkov 1932. Obejít se však museli bez zraněného Kavalíra.

Do generálky nastoupila pravděpodobně jedenáctka, která se v tomto složení objeví za týden v Jankově, a trenér Purkart musel zareagovat hlavně na absenci Patrika Kavalíra, kterého na pravém křídle nahradil Kuhajda. Domácí Viktoriáni chtěli navázat na pohodlné vítězství proti Březové, ale byl to právě soupeř z Plzeňska, který se postaral o první větší šanci zápasu. Se střelou chotíkovského útočníka si ale Šmejkal v bráně zkušeně poradil.

 

Další minuty už patřily domácím a zápas patřil hlavně Sadílkovi, ten krásným lobem překonal hostujícího gólmana a zařídil se tak o první gól utkání. O necelých deset minut později si Viktoriáni vytvořili krásnou kombinační akci, která skončila v bráně zásluhou Kuhajdy, kterému asistoval právě Sadílek. Před poločasovým hvizdem se ještě o rozruch v domácím málem vápně postarali domácí Lukáš se Šmejkalem, kteří se vzájemně nedohodli a s obtížemi uhráli míč aspoň na rohový kop.

 

Druhý poločas začal jen se dvěma změnami v mariánskolázeňské sestavě, kdy nastoupili Jacko-Lysák se Šaligou. Po většinu času se hra odehrávala ve středu hřiště, ale přece jenom si víc šancí vytvořili domácí. Hned několik šanci neproměnil Štěpán, kterého nahradil v 60. minutě Šilhán, a postupně se do hry dostali všichni střídající hráči. Rozdíl dvou branek trval až do 83. minuty, kdy střelu hostujícího záložníka z rohu velkého vápna podcenil gólman Jacko-Lysák a míč si srazil do vlastní brány.

 

S těsným výsledkem se ale nechtěl smířit střídající Šlajs. Ten na pravé straně obral o míč protihráče a sprint přes půlku hřiště zakončil krásnou gólovou přihrávkou před bránu, jejíž adresátem byl Šilhán, jenž se nezmýlil a upravil skóre na konečných 3:1.

 

FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Chotíkov 1932 3:1 (1:0)

Branky: Sadílek, Kuhajda, Šilhán - vlastní

Sestava domácích (1. pol.): Šmejkal - Kafka, Denk, Cinkanič, Lukáš - Kuhajda, Drahorád, Kravar, Sadílek, Buršík - Štěpán

Sestava domácích (2. pol.): Jacko-Lysák - Kafka, Šaliga, Denk, Lukáš - Kuhajda (70. Dvořák), Drahorád (65. Holub), Kravar, Sadílek (70. Šlajs), Cinkanič (70. Dubský) - Štěpán (60. Šilhán)

 

Zdroj: Oficiální web klubu FC Viktoria Mariánské Lázně


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou