Seriál exligistů: PETR KNAKAL

0

Plzeňský odchovanec si kromě angažmá ve Viktorii vyzkoušel i zahraniční soutěže, když si zahrál v Maďarsku nebo Švýcarsku. Od roku 2015 znovu působí v tuzemsku, konkrétně v Sencu Doubravka. Patřil také k základním stavebním kamenům české reprezentace na Mistrovství světa hráčů do 20 let ve Spojených arabských emirátech v roce 2003.

Datum narození: 1. 2. 1983

Hráčská kariéra: Viktoria Plzeň (2003-2008), Baník Sokolov (2008-2010), Sezimovo Ústí (2010-2011), Egri (Maďarsko, 2011-2013), Linth 04 (Švýcarsko, 2013-2014), Senco Doubravka (2015-)

 

Urostlého stopera fotbalově vychovala Viktoria Plzeň, ve které Petr Knakal strávil čtyři sezóny. V létě 2008 pak přestoupil do Baníku Sokolov, kde jeho kariéru přibrzdila zlomenina lýtkové kosti po střetu s Richardem Kalodem.

 

Po krátkém angažmá v Sezimově Ústí se vydal do zahraničí, konkrétně do týmu nováčka druhé maďarské ligy Egri FC. Dokázal s ním postoupit do nejvyšší soutěže, poté však klub zkrachoval, a tak další kroky Petra Knakala vedly do švýcarského klubu Linth 04 hrajícího regionální soutěž.

 

Na konci roku 2014 se především kvůli rodině vrátil do České republiky a zamířil do Senca Doubravka, které v té době trénoval jeho bývalý spoluhráč z Plzně Pavel Vaigl. Ten mimochodem v současnosti vede třetiligový Tachov, kde působí Knakalův mladší bratr Martin (rozhovor s ním si můžete přečíst zde). V Sencu se usadil ve stoperské dvojici vedle dalšího explzeňského známého Davida Nováka.

 

Petr Knakal odehrál celkem sedm zápasů za českou reprezentaci do 20 let, účastnil se také Mistrovství světa hráčů do 20 let v roce 2003 pořádaného ve Spojených arabských emirátech. Česká reprezentace se postupně utkala s Austrálií (1:1), Brazílií (1:1) a Kanadou (0:1), obsadila však nepostupovou čtvrtou příčku. Knakal odehrál všechny zápasy v základní sestavě.

 

V Maďarsku se Petr Knakal ukázal i dvěma vlastními góly

 

Na koho se můžete těšit příště: Robert Vágner

Další jména, která si představíme, naleznete zde.

 

Již jsme napsali:

Seriál exligistů: MARTIN POUSTKA

Seriál exligistů: MARTIN JIROUŠ


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou