Sezóna 2016/2017 je minulostí. Otice se loučí s I.B třídou

0

Přinášíme zhodnocení minulého ročníku, nového účastníka okresního přeboru, mužstva z Otic, které setoupilo. 

To, čeho se všichni obávali, se bohužel naplnilo. Otický tým nezvládl udržet I.B třídu a po sedmi letech sestupuje do okresního přeboru. Jedná se o historicky první sestup z jakékoliv soutěže. Poté, co ve 21. kole dokázal zvítězit 2:0 na hřišti Velkých Hoštic, se dostal na 11. pozici a se záchranou to vypadalo nadějně, přišla série pěti proher s hrozivým skóre 2:16. Po remíze 4:4 ve Slavkově našim ještě svitla naděje. V posledním kole však museli bezpodmínečně vyhrát a zároveň spoléhat pomoc jiných mužstev z ostatních I.B tříd. Ani jedno však nevyšlo a minimálně rok se budou znovu utkávat s celky, jako jsou Hněvošice, Jakartovice, Budišov n/B nebo například Litultovice.

Kde hledat příčiny nevydařené sezóny? Všechno možná začalo již o rok či dva dříve. Poté, co otičtí v soutěžním ročníku 2009/10 vybojovali postup do krajské soutěže, se pět let drželi v horních patrech tabulky. Postupně však z různých důvodů (práce, studium, konec kariéry) začali odcházet důležití hráči a ti, kteří přišli místo nich, je nedokázali dostatečně nahradit. Jmenujme například odchody Tomáše Cupáka, Michaela Draisaitla, Martina Dzierži, Hynka Luzara, Michala Poledníka, Martina Potíže aj. To byl ale jen jeden z faktorů…

Bohužel věk nelze zastavit a našim zoufale chyběly také góly kanonýrů Martina Valečka a Franty Smudy. Herně Otice ve většině utkání tolik nezaostávaly, jenže po celou sezónu se trápily v koncovce a nastřílely stejně jako vloni pouhých 36 branek. Minulý rok však obdržely o 15 gólů méně a těsně se zachránily.

Dalším jistě důležitým prvkem podepsaným pod sestupem je špatný přístup některých hráčů k tréninkům a rovněž neustále se měnící sestava v každém utkání.

Do krajské soutěže by se však otičtí chtěli vrátit co nejrychleji. Ale bude třeba doplnit kádr. První již potvrzenou posilou je brankář Martin Vitásek, jenž se k nám po letech vrací z Velkých Hoštic. K týmu by se mohl připojit a ofenzivu posílit také jeho bratr Marek.

Naopak kariéru ukončil Tomáš Rezner a své štěstí v týmu Sokola Slavkov odchází zkusit Honza Pristaš. O dalších příchodech případně odchodech bude jasno v průběhu letní přestávky.

 

Zde je několik statistik k právě skončené sezóně 2016/2017 a porovnání, jak si Otický tým vedl v předchozích soutěžních ročnících:

Do hry zasáhlo celkem 22 hráčů, kteří nastříleli 36 a obdrželi 59 branek. Ve dvou zápasech se Oticích podařilo udržet čisté konto.

Nejvyšší vítězství si připsaly na hřišti Světlé Hory 4:0. Nejvyšší prohry, také v poměru 0:4, utrpěly v Žimrovicích, Suchých Lazcích a doma proti Úvalnu.

Tuto sezónu bylo našim fotbalistům uděleno 56 žlutých karet a 4 červené karty. Proměnili 4 ze čtyř nařízených pokutových kopů, soupeři vsítili z pěti penalt 3 góly.

 

Nejlepší střelec: Jan PRISTAŠ - 6 branek

Nejvíce odehraných minut: Karel WEISS - 2250 minut

Největší hříšník: Jakub BARÁT - 8 ŽK, 2 ČK

 



Zdroj: http://www.fotbalotice.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou