Na hřišti jsem spíš bouřlivák, tvrdí hráč 18. kola Martin Kovařík

0

Suverénním způsobem zvítězil v diváckém hlasování o hráče 18. kola I. B třídy sk. B brandýský útočník Martin Kovařík. Tento hráč nastřílel v probíhající sezoně již 19 gólů a je tak tahounem svého mužstva za postupem do I. A třídy. Devětadvacetiletého borce, který si vyzkoušel i angažmá v dalekém Chile jsme vyzpovídali po dohrávce 16. kola na Řepíně. Ač byl po prohře svého týmu 3:2 hodně rozladěn, přesto ochotně odpověděl na naše otázky.

Začněme od prvních fotbalových krůčku. Kde jste s fotbalem začínal? Byla to láska na první pohled, nebo to byl od začátku tak trochu boj?

S fotbalem jsem začínal v šesti letech v Brandýse nad Labem. Je pravdou, že jsem si fotbal už v tomto věku zamiloval, a tak jsem trávil na hřišti vždy spoustu času.

 

V téhle sezoně střílíte jeden gól za druhým. Bylo to tak vždy? Nebo jste si vyzkoušel i jiné pozice, než hrotového útočníka?

Vždy tomu tak určitě nebylo. Tato sezóna je - co se týče vstřelených gólů - zatím má nejlepší. S fotbalem jsem začínal jako brankář, což mi vydrželo zhruba půl roku, a poté jsem se postupně prokousával všemi posty až na pozici útočníka.

 

Ve vašem životopise najdeme exotická angažmá v Chile. Jak jste se ke zmíněným štacím dostal? Na jaké úrovni jste tam hrál a jak se tamní fotbal liší od českého?

Do Chile jsem odjel se svou manželkou, která z Chile pochází. Chtěli jsme trochu cestovat a zkusit na nějakou dobu život v Chile. Kluby jsem tam vyzkoušel hned dva - San Roque a Independientes. Oba hrají nižší chilskou soutěž na úrovni zhruba naší 1. B třídy. V Chile se hraje hodně útočně, a tak zápasy mnohdy končí spíše hokejovým výsledkem. Na fotbal chodí relativně dost lidí a všichni se na zápasech velice baví. Zkušenost to byla skvělá a velice rád na vše vzpomínám.

 

Nyní k současnosti: dáváte si nějaké osobní cíle? Například meta nastřílených branek do konce sezony? Angažmá ve vyšší soutěži? 

Žádnou metu - co se týče nastřílených gólů - rozhodně nemám. Moje velké přání je postoupit do 1. A třídy. Máme tým, ve kterém je spoustu vynikajících fotbalistů, a tak věřím, že se nám to podaří.

 

V minulém kole jste vstřelil oba góly vašeho týmu. Jak se zápas vydařil vám osobně po herní stránce? Mohl byste stručně popsat vaše branky?

Zápas v Kostelci byl pro nás velice těžký, a tak si moc ceníme vybojovaných třech bodů. Já osobně jsem rád, že jsem splnil to, kvůli čemu na hřišti jsem, tzn. střílet góly. První gól padl po krásné akci Lukáše Kubelky, který mi přihrál před prázdnou branku a mne stačilo jen poslat míč do sítě. Na gól druhý mi těsně před vápnem přesně přihrál Filip Braborec a já jsem poslal míč podél padajícího gólmana domácích.

 

Jste na hřišti bouřlivák, nebo spíš kliďas? Dostal jste někdy v kariéře červenou kartu?

Červenou kartu jsem určitě dostal, ale už si nevzpomínám, kdy to bylo, hádám tak před deseti lety. Na hřišti jsem spíš bouřlivák než kliďas.

 

V současné době se hodně diskutuje situace ohledně rozhodčích a ovlivňování zápasů - ať už v lize, nebo v nižších soutěžích. Jak vidíte vy osobně situaci v I. B třídě v tomto ohledu? Jsou zápasy čisté?

Dnes jsme hráli zápas v Řepíně, kde nás rozhodčí zařízl způsobem, který jsem už dlouhá léta neviděl. Ten, kdo zápas viděl a je alespoň trochu objektivní, má jasný obraz o tom, jak "čisté" některé zápasy jsou. Je to hrozně smutné, že se tohle ve fotbale děje. Bylo vidět, že si někdo nepřeje, abychom dnes v Řepíně vyhráli. Někteří domácí funkcionáři a hráči se nám dokonce po zápase omlouvali s tím, že oni za tuhle frašku opravdu nemohou a zároveň nás odkazovali na pár diváků v teplákách stojících za klandrem, kteří si přijeli zápas "zkontrolovat" z nedalekého Mělníka.

 

Věděl jste o portálu Fotbalunás.cz? Co říkáte na myšlenku zpopularizovat nižší soutěže?

Je bezva, že jste tento web rozjeli. Na fotbalunas.cz lze - mimo aktuálních výsledků - najít také spoustu zajímavých informací a já osobně ho od jeho spuštění sleduji velmi často. Díky a přeji portálu fotbalunás.cz hodně spokojených čtenářů.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou