Rozhovor s hráčem 23. kola Divize E – Lukášem Zaoralem, přerovským srdcařem

0

Dnes přinášíme slíbený rozhovor s nejlepším hráčem, alespoň podle hlasování fanoušků, 23. kola Divize E, kterým byl zvolen Lukáš Zaoral z Viktorie Přerov. Šikovného pravého záložníka jsme se ptali převážně na věci spojené s fotbalem. Ukázalo se, že dvaadvacetiletý Lukáš Zaoral je tělem i duší ten pravý přerovský patriot a v klubu si jej jistě musí považovat.

Lukáši, gratuluji k prvenství v naší anketě a pojďme hned na první dotaz. Rád bych se dozvěděl něco o Vašich fotbalových začátcích. Jste odchovancem Přerova, nebo jste působil i v jiném celku?

 

„V prvé řadě moc děkuji za ocenění. Teď k otázce. Celou svou fotbalovou kariéru působím v Přerově. Začínal jsem na Viktorce, poté jsem v žákovské kategorii přestoupil do Strojíren. To bylo těsně před tím, než se oba celky spojily v jeden.“

 

Vím, že je těžké hodnotit sám sebe, ale pokuste se alespoň říci, jak jste se svými jarními výkony spokojený? Případně, jak hodnotíte jarní výkony celého týmu?

 

„S výkony určitě spokojený nejsem. Jak já, tak i celý tým, máme na to, abychom předváděli lepší výkony, než jaké na jaře předvádíme. Doufám, že nás poslední zápas aspoň trochu nakopl a že už to bude jenom lepší. Konečně se nám podařilo po třech utkáních vstřelit branku, a i když jsme nevyhráli, což nás všechny mrzí, tak herně už to určitou kvalitu mělo. Takže věřím, že v nejbližším kole se Slavičínem konečně oslavíme 3 body.“

 

Ano, všiml jsem si, že vás na jaře poněkud trápí střelecká nemohoucnost. Slavičín však bude těžkým soupeřem. Je třetí, navíc bude nabuzen vysokou výhrou v Kozlovicích. Na podzim jste však Slavičín porazili 2:1 u nich. Vzpomenete si ještě na ten zápas?

 

„Se střílením gólů máme na jaře problémy, stejně tak i s vytvářením gólových šancí. Bohužel, po odchodu Kazára se zatím nenašel nikdo, kdo by jej nahradil. Ale určitě na to hráče máme, tak snad nám to tam už konečně začne padat. Se Slavičínem jsou to vždy velmi vyrovnaná utkání a rozhodují maličkosti. Snad podáme takový výkon, abychom jsme se radovali z výhry a potěšili konečně i domácí fanoušky. Na zápase ve Slavičíně jsem chyběl, takže nemůžu říct, jak zápas na podzim vypadal.“

 

Dobře, pojďme k cílům pro tuto sezónu. S čím jste šli do sezóny na začátku ročníku? Jaké jste měli ambice? A s čím jste šli pak do jarní části? Změnily se nějak vaše plány oproti podzimu?

 

„Do sezóny jsme nešli s žádnými konkrétními cíli, ale chtěli jsme podávat dobré výkony a skončit co nejvýše to půjde. Ovšem každý rok tak nějak v hloubi duše doufáme v postup, bohužel, zatím nám to nevychází. Po podzimu byla situace velmi dobrá, a proto jsme si na jaro dali cíl skončit do 3. místa. Škoda posledních zápasů, ale pořád věřím, že se do první trojky probojujeme.“

 

Já myslím, že ztráta 7 bodů není nepřekonatelná a klidně se vám to může povést. Přesuňme se přímo k Vám. Jaké máte své osobní fotbalové cíle a ambice? Máte nějakou soutěž, kterou byste se rád zahrál? Druhá liga? První liga?

 

„Konkrétní cíl nemám, budu na sobě dál pracovat a uvidíme, kam povedou mé další kroky. Věřím, že si vyšší soutěž zahraji právě v přerovském dresu.“

 

Vidím, že jste opravdový přerovský srdcař. Vraťme se k zápasu v Určicích a k Vašemu gólu. Mohl byste jej krátce popsat? Jak jste jej viděl Vy? Určitě Vás mrzí neproměněná penalta v závěru. Neměl jste chuť jít si ji kopnout, přidat druhý gól v zápase a být hrdinou?

 

„Dostal jsem se k odraženému balónu mimo šestnáctku, kde jsem si odstavil protihráče a dostal se s míčem před něj. Poté všichni očekávali centr, ale já zamířil na vzdálenější šibenici a trefil míč přesně tam, kam jsem chtěl. Bylo potřeba i trochu štěstíčka, samozřejmě. Penalta v závěru nás každopádně mrzí ještě teď, ale i to se stává. K exekuci jsem se nehrnul, jsou předem určení hráči, bohužel i ti nejsou neomylní.“

 

Ano, to se stane každému. Vzpomenete si na svůj dosavadní nejdůležitější gól, nebo branku, která Vám nejvíce utkvěla v paměti?

 

„Nejdůležitější gól asi nemám. Pro mě je každý přesný zásah důležitý a z každého mám radost.“

 

Pojďme tedy na poslední dotaz. Máte nějaký svůj fotbalový vzor? Případně oblíbeného hráče a klub?

 

„Ve světovém fotbale žádný vzor nemám, spíše vzhlížím ke zkušenějším hráčům v našem týmu, například k jedinému profíkovi u nás – Petru Bogdaňovi, nebo k Ondrovi Václavíčkovi, kteří jsou pro nás mladší hráče příkladem jak po fotbalové stránce, tak i samotným přístupem. Oblíbený klub nemám, ale v poslední době se mi nejvíc líbí výkony FC Barcelony.

 

Lukáši, mockrát Vám děkuji za váš čas a za vyčerpávající odpovědi. Přeji Vám hodně úspěchů v dalších zápasech a třeba spolu ještě nějaký rozhovor uděláme, pokud budete znovu oceněn. Věřím, že budete Vy i Váš klub sledovat náš web, protože se jej snažíme dělat hlavně kvůli klubům a hráčům z nižších soutěží, abychom Vás zviditelnili a ukázali celé republice. Zasloužíte si to.

 

„Já Vám také děkuji za rozhovor. Samozřejmě děkuji za celý klub Viktorie Přerov a za zviditelnění přerovského fotbalu.“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou