Vyjádření k nedohranému utkání TJ Liblice - FK Velký Osek

0

V utkání 19. kola Okresního přeboru na Kolínsku mezi domácími Liblicemi a Velkým Osekem došlo k inzultaci hlavního rozhodčího, který posléze utkání v 51. minutě ukončil. Sám klub Liblic nám zaslal oficiální vyjádření k celé situaci.

Hrubé nesportovní chování - prudké úmyslné udeření soupeře rukama do oblasti hrudníku a následně prudké úmyslné udeření soupeře hlavou do hlavy v přerušené hře.Hosté založili na polovině hřiště útočnou akci, kdy jejich hráč pronikal po pravé straně hřiště. Zde jej na polovině hřiště fauloval hráč Nouzák, který pronikajícího hráče v souboj o míč rukama odtlačil z plochy hřiště a povalil jej na zem. Akce dále pokračovala, poskytnuta výhoda hostům s tím, že se po přerušení hry následně vrátím k tomuto zákroku a udělení ŽK pro hráče Nouzáka. Hosté akci dohráli, míč získal domácí brankář, který rozehrál na hráče Nouzáka. Ten prohrál hlavičkový souboj a míč se ocitl v zámezí zhruba na polovině hřiště. Pískutím jsem přerušil hru a chystal jsem se hráči Nouzákovi udělit ŽK za předchozí zákrok. V tu chvíli se ale hráč Nouzák začal chovat jako smyslů zbavený. Otočil se na soupeře a úmyslně prudce udeřil oběma rukama do hrudníku sopupeře a následne mu dal "hlavičku", kdy jej opět úmyslně a prudce uděřil hlavou do hlavy. Pak se otočil směrem ke mně. Udělil jsem mu nejprve ŽK za předchozí faul a následně ČK za tyto další zákroky. Po tomto se ke mně rychle rozešel a se slovy: "To si děláš prdel, ty hajzle!" mě úmyslně oběma rukama uděřil do hrudníku, kdy mě povalil na zem. Pak nasupeně opustil HP do kabiny, kde prudce praštil dveřmi. Takto popsal hlavní rozhodčí Pluhař celý incident v zápise o utkání. zdroj: is.fotbal.cz

Dnes se k celému incidentu vyjádřil i tým TJ Liblice.

S odstupem několika dní bychom se chtěli vyjádřit k nedohranému domácímu utkání s Velkým Osekem.  Nastalá situace nás velmi mrzí, a tímto bychom se chtěli znovu omluvit panu rozhodčímu Pluhařovi, všem  z Velkého Oseka a našim fanouškům.  

Situace, ke které došlo, do fotbalu nepatří a podobné chování zásadně odsuzujeme. Zároveň se však  ohrazujeme proti popisu toho, jak se celý incident odehrál. Rozhodně se nejednalo o prudkou „hlavičku“  Jakuba Nouzáka či prudké strčení do protihráče, o čemž svědčí i fakt, že protihráč neupadl, nebyl ošetřován  apod. Nicméně souhlasíme s tím, že hráč Jakub Nouzák reagoval nesportovně, strčil do protihráče a  diskutoval s ním „čelo na čelo“. Po udělení červené karty Jakub Nouzák reagoval neadekvátně slovy „Cože,  cože, to si děláš prdel“ a při odchodu do kabin strčil do pana rozhodčího, kterého míjel.  

Tímto nechceme gesto našeho hráče omlouvat, naopak, jsme si zcela vědomí závažného pochybení.  Nicméně bychom byli rádi, aby zazněl i náš pohled na věc. Dále bychom chtěli připomenout, že se do  incidentu, slovně ani jinak, nezapojil nikdo další z našich hráčů nebo funkcionářů. K žádnému dalšímu  konfliktu nebo urážkám vůči osobě pana rozhodčího nedošlo ani po ukončení utkání. 

Velmi litujeme toho, že se celý incident udál a odsuzujeme ho. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou