Hráč 19. kola Michael Pražák: Vysoká je pro mě ideální místo.

0

Ostré křídlo FK Vysoká, které si skvělým výkonem proti Labskému Kostelci vysloužilo nominaci do sestavy kola a následně díky vám, fanouškům, zvítězilo v hlasování, nám odpovídalo na otázky. Dozvíte se mimo jiné, že tento odchovanec Vysoké svůj volný čas nevěnuje pouze fotbalu, ale že ho to táhne i k jinému sportu. S Michaelem se známe ze společného působení v dorosteneckých kategoriích, takže jsme v rozhovoru mohli přejít k tykání...

Vraťme se nejprve k tvým fotbalovým začátkům. V kolika letech jsi s fotbalem začínal a kde?
Přesný věk už si nepamatuji, ale s fotbalem jsem začínal v 8 nebo 9 letech na Vysoké. Poté jsem se přes Pšovku, kde jsem si vyzkoušel i krajský přebor dorostu, vrátil zpět do svého mateřského klubu.

Na jaké pozici nastupuješ dnes? Je to tvůj nejoblíbenější post, nebo bys nejraději hrál na úplně jiném místě?
Dnes nastupuji na pozici křídelného založníka i přesto, že jsem začínal hrát v útoku. Myslím, že záloha mi vyhovuje.

Jakou máš značku kopaček?
Adidas.

Fotbal není tvým jediným koníčkem. Jaký jiný sport ještě provozuješ a na jaké úrovni?
Mým druhým koníčkem je hokej, který hraju už od mala. Momentálně nastupuji za HC Buldoci Neratovice, kde hrajeme krajskou ligu mužů.

Na Vysoké máte jednu zvláštnost – hrajícího trenéra. Jak se ti s trenérem Trutnovským spolupracuje?
S Jirkou Trutnovským se mi spolupracuje dobře. Hodně nám toho dokáže předat ze svých bohatých zkušeností z vyšších soutěží.

Jak u vás proběhla zimní příprava a s jakými cíli jste šli do jarních bojů? Máš nějaké vlastní cíle, kterých bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Zimní přípravu kluci absolvovali na horách, ale já měl v tu dobu hokej, kterému jsem dal přednost. Našim cílem je skončit na co nejlepším místě, třeba i vyhrát soutěž, ale hlavně zůstat v I.B. třídě. Žádný osobní cíl už nemám - Vysoká je pro mě ideální místo, zvlášť když jsou tu ke mně vstřícní co se týče mých hokejových povinností.

Nyní k zápasu proti Kostelci, který ti vynesl nominaci na hráče kola: mohl bys popsat vstřelený gól a i ten, který si po tvé akci soupeř dal sám?
Vlastní gól padl po skvělé a rychlé rozehrávce přímého kopu, po které jsem dával míč před branku, kde si ho bránící hráč vrazil do brány. Druhý gól padl z protiútoku. Dostal jsem míč za obranu, šel sám na brankáře a povedlo se mi i dobře zakončit.

V příštím kole jedete na hřiště Pšovky. Co od zápasu očekáváš? Je pro tebe tohle derby něčím zvláštní?
Na Pšovce to bude hodně těžký zápas a určitě do toho půjdem naplno s cílem zvítězit. Tohle derby je pro mě vyjimečné tím, že jsem na Pšovce pár let hrával. Ale myslím, že takových zápasech je jednoduché namotivovat se i pro ostatní kluky.

Nemohu se nezeptat na v poslední době žhavé téma: rozhodčí. Co si myslíš o jejich úrovni v I. B třídě?
Co si myslím o rozhodčích? Tohle téma bych asi nerozebíral - všichni asi víme, jak to dopadlo s Barošem, který na ně řekl svůj názor...

Věděl jsi o portálu Fotbalunas.cz? Myslíš, že by i nižší soutěže měly dostat prostor v médiích?
O portálu fotbalunas.cz jsem nevěděl, ale je to skvělá stránka plná zajímavých informací. Myslím, že i nižší soutěže by si zasloužily, aby se o nich vědělo.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou