Tachov mění trenéra! Zkušeného Ptáka střídá snajpr Hudec

0

Tachov má za sebou čtyří úspěšné roky, během kterých po nuceném pádu do okresního přeboru vystoupal zpět do divize, kam celek z příhraničního okresního města dlouhá léta patřil. Jenže v aktuální sezóně se tolik nedaří a klub bude na jaře bojovat o udržení v soutěži, navíc bez dlouholeté trenérské opory, Jaroslava Ptáka.

Začalo to už před divizní sezónou, Jaroslav Pták chtěl práci s prvním tachovským týmem nechat jiným, zejména kvůli odpočinku od práce a tlaku, kterému byl vystavován po předchozí trenérská léta. "Poslední dobou jsem cítil, jak mi ta tréninková a zápasová pravidelnost postupně bere tu radost a energii, kterou k tomu potřebujete. Tahle práce není jen o samotných trénincích a zápasech, ale kolem toho je spousta zařizování, jednání, shánění, a už mne to prostě vyčerpávalo. Byl jsem u týmu skoro pět let, postupovali jsme každý rok do vyšší soutěže, až do divize. Úžasná jízda, ale já jsem maximalista a sám na sebe jsem si vytvářel velký tlak, abychom týden co týden vyhrávali. To ze mne postupně vysávalo sílu. Chtěl jsem skončit již postupem do krajského přeboru, ale domluvili jsme se s vedením klubu, že své působení u A týmu ještě prodloužím," komentoval pro klubový web Jaroslav Pták své rozhodnutí. Ale po ne moc vydařené podzimní části aktuální sezóny se v současné době již bývalý trenér rozhodl spolupráci ukončit.

 

Tachov ve svých řadách dlouho hledal produktivního střelce, kterým byl v minulých sezónách například Lukáš Hudec, který dvakrát za sebou v postupových sezónách ovládl korunu krále střelců. A těch 35 gólů z loňské sezóny krajského přeboru chybělo hodně. Nicméně s odchodem Jaroslava Ptáka je Lukáš Hudes zpět u Áčka! Již na jaře sdělil v rozhovoru kononýr, který si zahrál i jedno utkání ve druhé lize za Blšany, že po sezóně pověsí kopačky na hřebík a bude se věnovat pouze trenéřině. Sice se to úplně nepovedlo a párkrát si skočil zahrát za tachovské béčko, ale divizní dálky jako hráč už jezdit nechtěl. A po půl roce sbírání trenérských zkušeností se ozval právě jeho Tachov a on výzvu přijal.

 

Slovy plnými respektu k Jaroslavu Ptákovi nešetřil ani prezident FK Tachov, Martin Krýsl. "Jardovi patří jedno obrovské díky. Přišli jsme za ním s prosíkem v době, kdy už sám nečekal, že se vrátí k trenérskému řemeslu – užíval si koníčků, fotbalu coby divák a mohl v tom pokračovat. On však prokázal, že mu osud našeho fotbalového klubu není lhostejný a za dobu jeho působení jsme zažili opravdu hodně radosti. Definitivně se dle mého zařadil mezi trenérské legendy našeho klubu," sdělil pro klubový web. O jeho nástupci bylo jasno takřka okamžitě. "Máme v klubu spoustu šikovných kluků, kteří pověsili kopačky na hřebík a naše pozornost se zaměřila právě tímto směrem. Volba padla na Lukáše Hudce, jsme přesvědčeni, že se jedná o povedený tah," doplnil předseda Krýsl.

 

My jsme se s Lukášem spojili, abychom se dozvěděli více o jeho přípravě a plánech na jarní část sezóny:

 

Na konci minulé sezóny jsi avizoval, že by ses rád věnoval už jen trenéřině. Půl roku pryč a naskytla se možnost trénovat dospělé mužstvo ve tvém Tachově. Jak dlouho jsi se rozmýšlel? A kde jsi ten půlrok sbíral zkušenosti?

Taková příležitost se neodmítá, je to pro mě velká čest, zároveň i výzva na kterou se velice těším. Půl roku jsem trénoval U5-U7 a objížděl trenérské stáže v Česku a Německu.

 

Dosavadní trenér Jarda Pták odvedl opět velmi kvalitní práci a vytáhl po nuceném pádu Tachov zpět do divize, i za tvé hráčské pomoci. Je těžké bude na jeho práci navázat?

Trenér Pták vždy odváděl v Tachově skvělou práci a upřímně si netroufnu srovnávat s tak velkým trenérem. Chtěl bych navázat s týmem na získané body z druhé poloviny podzimu a umístit se mimo sestupové příčky.

 

Zažil jsi školu trenéra Ptáka, ale i školu jiných kvalitních trenérů. Každý kouč se chce prezentovat svým stylem, dokážeš prozradit nebo přiblížit, jaký bude ten tvůj, v čem může být specifický?

Tak, jak bych chtěl hrát jako trenér, je jedna věc. Ale důležitější je využít potenciál hráčů a nastavit styl jim na míru.

 

V Tachově je v realizačním týmu, ale i celkově kabině super parta. Doplníš jí o nějakého svého pomocníka v podobě asistenta, nebo budeš pokračovat ve stále tobě známé sestavě?

Nezůstane úplně stejná. Požádal jsem bývalého Tachovského kapitána (Pavel Opava, pozn. redakce) o spolupráci a mám radost, že výzvu přijal. S ním se kabina nudit určitě nebude, což beru jako velice důležité.

 

Můžeme očekávat posílení hráčského kádru, nebo budeš pracovat s kluky, co se sešli v létě? 

Posílit potřebujeme, několik hráčů jsme již oslovili a další oslovíme. Ale nechceme sejít z nastolené cesty tachovských odchovanců, či hráčů z regionu.

 

Za redakci přejeme mnoho úspěchů.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou